Κολοκυθάκια στικς με παρμεζάνα στο φούρνο


Ένας εξαιρετικός τρόπος για να πείσετε το παιδιά σας, να τα φάνε.

Τραγανά κολοκυθάκια στικς με παρμεζάνα στο φούρνο… Ένας εξαιρετικός τρόπος για να πείσετε το παιδιά σας, να τα βάλουν στη διατροφή τους. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε αυτό το μικρό λαχανικό που έχει σημαντική αξία για την υγεία μας, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βοηθά στην αποφυγή πολλών ασθενειών. Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων.

Υλικά συνταγής
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κάθετα σε 8 μπαστουνάκια
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. 
  • Κόβετε τα κολοκυθάκια πρώτα κάθετα στη μέση, μετά κάθε μισό άλλες 2 φορές στη μέση ώστε να έχετε 8 μπαστουνάκια από κάθε κολοκυθάκι.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά το αυγό, το αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σε δεύτερο ρηχό πιάτο ρίχνετε τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά.
  • Βουτάτε το κάθε στικ κολοκυθιού πρώτα στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια το “κυλάτε” στο μείγμα φρυγανιάς παρμεζάνας φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και με το αυγό αρχικά και με το μείγμα φρυγανιάς.
  • Τα στρώνετε πάνω στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος χαρτί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 22-25 ή μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά. 
  • Τα σερβίρετε ζεστά με το κάποιο dressing (ντιπ) της αρεσκείας σας, το οποίο έχετε ήδη φτιάξει όσο θα ψήνονται τα κολοκυθάκια.
Tip: Αν θέλετε να συνοδεύσετε τα κολοκυθάκια σας με το ουζάκι ή τη μπύρα σας μπορείτε να τα σερβίρετε με μια πικάντικη, καυτερή, πηχτή σάλτσα ντομάτας.

sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...