Τα ζώδια και οι αλήθειες της ζωής!

0

...που αρνούνται να ακολουθήσουν!

Συνήθως δεν μας αρέσει να εντοπίζουμε στο χαρακτήρα ή στη συμπεριφορά μας κάποια στοιχεία που μας ενοχλούν και όταν αυτό συμβαίνει προτιμάς να «καθαρίζεις» με ένα τι κάνω. Το ζώδιό μου φταίει... Αλλά μετά μην αναρωτιέσαι γιατί ενώ προχωράς, όλο στο ίδιο μέρος βρίσκεσαι. Γιατί έχεις πάρει ανάποδα την κυλιόμενη σκάλα, γι’ αυτό. Διευκόλυνε λοιπόν τον εαυτό σου (και τους άλλους, μαζί), με το να δεχτείς και να αξιοποιήσεις τις αλήθειες της ζωής, που συνήθως το ζώδιό σου επιμένει να αγνοεί.

★ Κριός
Η υπομονή ανταμείβεται.


Ε ναι, όσο κι αν σου κακοφαίνεται, το καλό πράγμα αργεί να γίνει και, αν θέλεις μια ανταμοιβή που να αξίζει τον κόπο, θα πρέπει να αφιερώσεις κι εσύ αντιστοίχως τον ανάλογο κόπο. Και χρόνο. Και υπομονή, λέμε. Γιατί, αν είναι να σε πιάσει η κλασική σου ανυπομονησία, θα τα κάνεις όλα τσάτρα-πάτρα ή θα τα αφήσεις μισά. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, μην απορήσεις όταν αυτό που θα λάβεις θα είναι λειψό και θα σε αφήσει ανικανοποίητο. Ασφαλώς και θα μπορούσες, τότε, να το παρατήσεις και να αναζητήσεις κάτι άλλο στα γρήγορα. Λειψό κι αυτό, όμως, ε;

★ Ταύρος
Άλλαξε τον τρόπο, για να αλλάξει το αποτέλεσμα.


Ένα σοφό ρητό λέει ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μέχρι να πάρουμε τα μαθήματα που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε δρόμο και τρόπο. Το ίδιο ισχύει και με την προσωπική ιστορία του καθενός, αλλά και με τη δική σου πιο συγκεκριμένα. Όσο επιμένεις να κάνεις τα πράγματα με τον ίδιο αποτυχημένο τρόπο, θα έχεις τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα. Το δοκίμασες μία, δεν πέτυχε. Το επανέλαβες, πάλι δεν πέτυχε. Μπορεί να ισχύει ότι ο επιμένων νικά, αλλά πουθενά δεν λέει να επιμένεις με… copy-paste. Μήπως πρέπει να το πάρεις αλλιώς; Ακολούθησε έναν πιο δημιουργικό δρόμο και ξέχνα την πεπατημένη σου.

★ Δίδυμοι
Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις!


Ένα ζώδιο με την εξυπνάδα του Ερμή, θα πρέπει να κατανοεί ότι δεν είναι δυνατόν να φυτεύεις μηλιές περιμένοντας ότι θα τρως πορτοκάλια. Με κάποιο ορθολογιστικά ανεξήγητο τρόπο (γι’ αυτό μην το ψάχνεις με τη λογική) εκείνο που σπέρνεις και στη ζωή, αυτό μαζεύεις. Αν εκπέμπεις θετικότητα, αυτή θα σου επιστραφεί, αργά ή γρήγορα. Αν σκορπάς… την καταστροφή, προετοιμάσου για τα αντίστοιχα. Εφόσον θέλεις ευτυχία, αγάπη, φιλία, φρόντισε να τα δίνεις πρώτος εσύ. Το όμοιο προσελκύει το όμοιο, λένε οι νόμοι του κάρμα. Ή, όπως το έθεσε και ο Γκάντι, «γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».

★ Καρκίνος
Ζήσε εδώ και τώρα.


Η προσκόλληση στο παρελθόν έχει φάει κόσμο και ειδικά σε εσένα, που είσαι επιρρεπής στις… αναδρομές, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Δυστυχώς, δεν σβήνεται έτσι απλά, σαν μια αποτυχημένη selfie στο κινητό, προσπάθησε όμως να μη χάνεσαι μέσα του. Ζεις εδώ και τώρα, όχι εκεί και τότε. Το να κοιτάς διαρκώς προς τα πίσω εξετάζοντας, αναμασώντας, νοσταλγώντας εκείνο που υπήρξε, σου στερεί τη δυνατότητα να ζήσεις ολοκληρωτικά αυτό που υπάρχει στην παρούσα στιγμή. Οι παλιές σκέψεις, τα παλιά όνειρα και οι παλιοί τρόποι συμπεριφοράς, δεν σου αφήνουν χώρο να δημιουργήσεις καινούργια. Και η ζωή προχωρά, χωρίς να σε περιμένει.

★ Λέων
Ό,τι δίνεις, θα πάρεις!


Μπορεί να πιστεύεις ότι η ζωή, το σύμπαν, ο Θεός, κάποιος εκεί πάνω τέλος πάντων, σου χρωστάει να σου δώσει ό,τι επιθυμείς, απλώς και μόνο επειδή… είσαι εσύ. Μάντεψε όμως: πρέπει να το παλέψεις με τους ίδιους όρους με τον υπόλοιπο κόσμο. Και αυτοί οι όροι συνίστανται στο ότι αυτό που θα πάρεις θα είναι άμεσο αποτέλεσμα της ενέργειας και της πρόθεσης που έβαλες στην προσπάθειά σου. Το νόημα που του έδωσες, η έμπνευσή σου, το μεράκι σου, όλα αυτά είναι η επένδυσή σου. Τα πράγματα που αποδίδουν αξία, είναι εκείνα που κάνεις με την καρδιά σου.

★ Παρθένος
Αν αλλάξεις μέσα σου, αλλάζεις και τα έξω.


Πολλές φορές αναλώνεσαι στην προσπάθειά σου να διαμορφώσεις τα πάντα (ενίοτε και τους πάντες) γύρω σου, σύμφωνα με αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Είναι η περίφημη παρθενίστικη τελειομανία, που επιδιώκει να τα προσαρμόζει όλα στη δική σου τάξη των πραγμάτων. Το θέμα όμως δεν είναι να φέρεις τον κόσμο στα μέτρα σου. Είναι να φέρεις τον εαυτό σου στα σωστά μέτρα. Ο εαυτός σου είναι το μόνο που δικαιωματικά σου ανήκει και το μόνο που μπορείς να ελέγξεις και να διαμορφώσεις. Φτιάξε λοιπόν το «μέσα» σου και θα δεις ότι και ο εξωτερικός κόσμος σου θα ακολουθήσει.

★ Ζυγός
Δεν μπορεί να πατάς σε δυο βάρκες ταυτόχρονα…


Το γνωμικό για εκείνον που θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, πρέπει να είναι εμπνευσμένο από κάποιον Ζυγό. Και, σύμφωνοι, θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσες να τα είχες όλα, χωρίς να πρέπει να αφήσεις κάτι για χάρη κάποιου άλλου. Όμως, σπάνια γίνεται να καλύπτονται ταυτόχρονα δυο αντικρουόμενες πλευρές. Πρέπει να αποφασίζεις… με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις, είτε αυτό αφορά πρόσωπα, είτε ιδέες, απόψεις, τρόπους ζωής. Με το να μένεις διχασμένος, δεν θα γίνεις ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Κι αυτό είναι πιο σημαντικό από όλες τις «πίτες» και τους «σκύλους» του κόσμου.

★ Σκορπιός
Αυτό που αρνείσαι να δεις, πάντα θα σε κυνηγά.


Είσαι το ζώδιο των μυστικών, πρόσεξε όμως εκείνα που κρατάς κρυφά, όχι από τους άλλους, αλλά από τον ίδιο τον εαυτό σου. Δηλαδή, τα πράγματα που, ενώ τα βλέπεις, από την άλλη αρνείσαι να τα παραδεχτείς. Όπως την επιρροή που εξακολουθεί να έχει επάνω σου ένα πρόσωπο, ένα γεγονός, μια «τελειωμένη» κατάσταση. Ή ένα ελάττωμά σου, που ξέρεις μόνο να το προσάπτεις στους άλλους. Νομίζεις πως έτσι τα εξαφανίζεις και συνεχίζεις, παριστάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Όμως αυτή η σκιά σε ακολουθεί πάντα. Και όσο δεν τη βγάζεις στο φως, τόσο μεγαλύτερη γίνεται.

★ Τοξότης
Ό,τι κι αν κάνεις έχει συνέπειες!


Συχνά θεωρείς πως ο κόσμος είναι για σένα μια τεράστια παιδική χαρά, ένα μέρος όπου μπορείς να διασκεδάσεις, να μάθεις, να πειραματιστείς. Κι είναι ωραίο αυτό (για σένα, εννοείται), πλην όμως δεν μπορείς να ενεργείς όπως σου έρχεται… με το αζημίωτο. Κάποτε πληρώνεις τον λογαριασμό, που δεν είναι παρά οι συνέπειες των πράξεών σου. Γιατί τίποτα δεν είναι ασήμαντο και μεμονωμένο, αλλά τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους, με σχέσεις αιτίου και αποτελέσματος. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι κρίκοι μιας αλυσίδας. Κάθε σου βήμα οδηγεί στο επόμενο και άρα, καθορίζει το πού θα βρεθείς.

★ Αιγόκερως
Η ευθύνη είναι βασικά δική σου και κανενός άλλου…


Δεν αφήνεις τη ζωή σου να κυλά στην τύχη και επιδιώκεις να ελέγχεις κάθε στιγμή της πορείας σου. Και όταν κάτι ξεφεύγει, συνέβη λόγω… ανωτέρας βίας, γιατί έφταιγε κάποιος ή κάτι πέρα από σένα, και όχι από δικό σου σφάλμα. Ωραία το έχεις φανταστεί, αλλά σπάνια δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι την ευθύνη για τα στραβά που γίνονται. Όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου, αυτό το κάτι ξεκινά από σένα. Εκείνο που συμβαίνει έξω, αντανακλά το μέσα σου, σαν ένας καθρέφτης. Ο Κρόνος σου δίνει έντονο το αίσθημα της ευθύνης, αλλά μην το στρέφεις σε λάθος κατεύθυνση.

★ Υδροχόος
Ό,τι πιστεύεις, κάποτε θα χρειαστεί να το αποδείξεις…


Με τις σκέψεις και τα λόγια σου κατασκευάζεις έναν υπέροχο κόσμο. Πάντα έχεις άποψη για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Και το διακηρύττεις με πάθος. Όμως, να ξέρεις, για οτιδήποτε ισχυρίζεσαι ότι πιστεύεις, κάποτε φτάνει η στιγμή να αποδείξεις την πίστη σου. Με έργα, όχι με κουβέντες. Να γίνεις το ζωντανό παράδειγμα αυτών που υπερασπίζεσαι. Να φανείς συνεπής απέναντι στον εαυτό σου. Όλα όσα υποτίθεται ότι έχεις μάθει, να τα εφαρμόσεις. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον καθένα. Και για όσους, όπως εσύ, λένε πολλά, ο πήχης της ουσιαστικής συνέπειας, της υλοποίησης στην πραγματική ζωή, είναι πιο ανεβασμένος. Εδώ, θα υπερασπιστείς την απόλυτα δική σου αλήθεια.

★ Ιχθύες
Η ζωή δεν συμβαίνει μόνη της, εσύ τη φτιάχνεις!


Η ζωή είναι ένας απέραντος ωκεανός και πώς να αντισταθείς εσύ, ένα μικρό ψαράκι, μια απλή σταγόνα, στα τεράστια κύματα και στα πανίσχυρα ρεύματά του; Ωραία παρομοίωση και πολύ βολική, αν θες να δικαιολογήσεις την αδράνειά σου, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Όμως, η ζωή δεν είναι κάτι που απλώς συμβαίνει χωρίς εμάς, αλλά γίνεται μέσω της συμμετοχής μας. Ο ωκεανός δεν είναι κάτι έξω από σένα. Ο ωκεανός είσαι εσύ. Κι αν αυτό που σε περιβάλλει είναι το ίδιο με το μέσα σου, φρόντισε λοιπόν να περιβάλλεσαι από εκείνα που θέλεις να είναι παρόντα στη ζωή σου.

astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top