Σπετσοφάι με λουκάνικα


εύκολο και πολύ νόστιμο...

Υλικά συνταγής
  • λουκάνικο χωριάτικο: 700 γρ., κομμένο σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμύδι ξερό: 1, ψιλοκομμένο
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 3 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • πράσινη πιπεριά: 2
  • κόκκινη πιπεριά: 2
  • καρότο: 1, κομμένο σε ροδέλες
  • κόκκινο κρασί: 100 ml
  • ντομάτες: 3 φρέσκες, κομμένες στον τρίφτη
  • πάπρικα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • μπούκοβο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη: λίγη
  • τυρί: μετσοβόνε ή κεφαλογραβιέρα
  • μαϊντανός: για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα. 
  • Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ρίχνετε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το καρότο και τα σοτάρετε. 
  • Στη συνέχεια τα σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. 
  • Προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι το μπούκονο και την πάπρικα. 
  • Τα αφήνετε να βράσουν για 15′ σε χαμηλή φωτιά.
  • Αφού βράσουν τα υλικά σας, ρίχνετε το λουκάνικο και τα μαγειρεύετε όλα μάζι για 15′-20′ περίπου. 
  • Αφήνετε το φαγητό να ρουφήξει τα υγρά του και να μείνει μόνο με μια ωραία πηχτή σάλτσα. 
  • Λίγο πρίν το βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε το τυρί για να λιώσει λίγο. 
  • Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

igastronomie

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...