εύκολο και πολύ νόστιμο...
Υλικά συνταγής
- λουκάνικο χωριάτικο: 700 γρ., κομμένο σε ροδέλες
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδι ξερό: 1, ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκια φρέσκα: 3 ψιλοκομμένα
- σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- πράσινη πιπεριά: 2
- κόκκινη πιπεριά: 2
- καρότο: 1, κομμένο σε ροδέλες
- κόκκινο κρασί: 100 ml
- ντομάτες: 3 φρέσκες, κομμένες στον τρίφτη
- πάπρικα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπούκοβο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη: λίγη
- τυρί: μετσοβόνε ή κεφαλογραβιέρα
- μαϊντανός: για το σερβίρισμα
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα.
- Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ρίχνετε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το καρότο και τα σοτάρετε.
- Στη συνέχεια τα σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.
- Προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι το μπούκονο και την πάπρικα.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 15′ σε χαμηλή φωτιά.
- Αφού βράσουν τα υλικά σας, ρίχνετε το λουκάνικο και τα μαγειρεύετε όλα μάζι για 15′-20′ περίπου.
- Αφήνετε το φαγητό να ρουφήξει τα υγρά του και να μείνει μόνο με μια ωραία πηχτή σάλτσα.
- Λίγο πρίν το βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε το τυρί για να λιώσει λίγο.
- Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
igastronomie
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.