Ρεβύθια με λουκάνικο

0

Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Ρεβύθια κοκκινιστά στη κατσαρόλα με λουκάνικο, πιπεριά, κύμινο, πάπρικα, γαρνιρισμένο με λίγο γιαούρτι.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 130 γρ. λουκάνικο με πράσο ή πορτοκάλι
  • 1 ξηρό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. κοφτά καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • γιαούρτι για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
  • “Μουλιάζετε” τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε τα περιχύνετε με 1 κ.σ. σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λ με τη σόδα. Τα ξεπλένετε με πολύ τρεχούμενο νερό για να φύγει καλά η σόδα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν σε νερό μόνο, χωρίς αλάτι. Μόλις βράσουν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Εν” τω μεταξύ κόβετε σε φετούλες το λουκάνικο και το σοτάρετε σε αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να φύγει το λίπος του. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεσταίνετε σε ρηχή, πλατιά κατσαρόλα, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2λ περίπου. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε και τα σοταρισμένα λουκάνικα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύετε και σοτάρετε για 1 λ ακόμα.
  • Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα ρεβύθια, το κύμινο, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζετε τα ρεβύθια για 30-40 λ περίπου. Σερβίρετε, προαιρετικά, με λίγο γιαούρτι και το απολαμβάνετε.
sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top