Κοτόπουλο του Κυνηγού


αυτό το υπέροχο πιάτο, που σίγουρα θα απολαύσετε!!!

Το κοτόπουλο του κυνηγού… Το “Chicken Chasseur”, όπως το ονομάζουν οι Γάλλοι, είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που φτιάχνεται από κοτόπουλο και μανιτάρια, με λεία σάλτσα, απίστευτης γεύσης που μόλις το δοκιμάσετε θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο με κοτόπουλο. Σας δίνουμε την αυθεντική Γαλλική συνταγή για αυτό το υπέροχο πιάτο, που σίγουρα θα απολαύσετε!!!

Υλικά συνταγής
  • 6-8 μονά στήθη κοτόπουλο φιλέτο, χωρίς πέτσα
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το κοτόπουλο + 3 κ.σ. επιπλέον για τα μανιτάρια
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα μανιτάρια (λευκά, σιτάκε, πόρτομπέλο, πλευρώτους), κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ (ή στιφάδου) κομμένα στα 2 ή 4
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου. Ρίχνετε σε ρηχό πιάτο το αλεύρι και αλευρώνετε τα στήθη απ” όλες τις πλευρές. Τα τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
  • Σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία 3 κ.σ. από το βούτυρο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρετε με τσιμπίδα (μην τα τρυπήσετε με πιρούνι και φύγουν οι ζωμοί τους) στη πιατέλα.
  • Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν καλά σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ επιπλέον μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
  • Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Πασπαλίζετε πάνω από το μείγμα κρεμμυδιού μανιταριών τις 3 κ.σ. αλεύρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λ ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτετε το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ και τη δάφνη και μόλις πάρουν βράση, ξαναβάζετε και πάλι το κοτόπουλο στη κατσαρόλα. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, ρίχνετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
  • Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάτε το φύλλο δάφνης, και σερβίρετε το φαγητό σας με μετσοβίτικες χυλοπίτες ή πουρέ.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...