Χοιρινά σνίτσελ με προσούτο, ντομάτα και τυρί τσένταρ


Μια εύκολη συνταγή για ένα πλήρες γευστικότατα γεύμα για την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 4 χοιρινά σνίτσελ
  • 4 φέτες προσούτο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο [φρέσκο ή ξερό]
  • 120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ ή γκούντα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες [μόνο τη ψίχα χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια]
  • λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • κρέμα γάλακτος [προαιρετικά]
  • Για το πανάρισμα:
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
  • Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα καρυκεύουμε με το φασκόμηλο. Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγη μαργαρίνη, θερμαίνουμε καλά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.
  • Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ τις φέτες από το προσούτο, στη συνέχεια τα κομματάκια ντομάτας και τέλος το τυρί. 
  • Τα περιχύνουμε (προαιρετικά) με λίγη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 C φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  • Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...