Mυρωδάτο Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι….


Μια ιδέα για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ!

Σε μία ώρα και με ελάχιστα υλικά θα έχετε ένα μυρωδάτο κέικ που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και θα σας γλυκάνει χωρίς να σας βαρύνει!

Υλικά για μία μεγάλη φόρμα κέικ:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Λίγο αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα μας
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας απλώς ένα σύρμα, χωρίς μίξερ.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά, για να γίνει αφράτο το κέικ μας.
  • Αν χρειαστεί κι άλλο αλεύρι, μη διστάσετε να ρίξετε, αρκεί να έχετε κανονική ζύμη κέικ, ούτε πολύ νερουλή, ούτε πολύ στεγνή.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, αν θέλουμε.
igastronomie

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...