Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και κρεμμύδια


Νόστιμο και χρωματιστό πιάτο...

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • ένα ποτηράκι βότκα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Στη συνέχεια σοτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. 
  • Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα.
  • Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα. 
  • Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
  • Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει.
  • Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...