Νόστιμο και χρωματιστό πιάτο...
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
- ένα ποτηράκι βότκα
- 4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
- 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι προαιρετικά
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στη συνέχεια σοτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα.
- Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
- Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει.
- Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.