Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο


Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους, γι’ αυτό φτιάξτε μεγάλη ποσότητα

Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκο ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • όσο σηκώσει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
    1. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι, προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.

    2. Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένω υλικά κουταλιές αλεύρι μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.

    3. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).

    4. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.


    Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...