Γιορτινή διάθεση rewind

0

μην το ξεχνάς είσαστε ακόμη μαζί.

Τα όνειρα, οι έρωτες, τα μακρινά ταξίδια, το σπορ αυτοκίνητο, το σπίτι σου, οι φίλοι, όλα χάνουν την μαγεία που σου υπόσχονταν πως θα γευτείς  αρκεί να κάνεις υπομονή. Σου έλεγαν υπομονή, όλα θα γίνουν, μεγαλώνοντας.

Ένας μύθος από εκείνους αυτούς που κυνηγάς στην ζωή, μια αναμονή σαν αυτή για τις γιορτές. Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Κι ύστερα από λίγο για τη νέα χρονιά που εύχεσαι να εκπληρωθούν τουλάχιστον όσα λαχταρούσες τoν προηγούμενo χρόνο.

Προετοιμάζεσαι, με εφόδια τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σου, επιβάτης στο προσωπικό σου διαστημόπλοιο με προορισμό τον πλανήτη της παιδικής σου αφέλειας. Μεγαλώνοντας παίρνεις όλο και λιγότερα. Αντιλαμβάνεσαι πως άδικα φορτωνόσουν τόσα πολλά στα προηγούμενα ταξίδια. Αναγνωρίζεις τα ουσιαστικά έχοντας αποκτήσει την σοφία της ωριμότητας, περιορίζεις τις ανάγκες σου στα βασικά γιατί στο επιβάλουν. Το εισιτήριο εκδίδεται κάθε χρόνο ανελλιπώς στο ίδιο όνομα, το δικό σου ντε, ένα συμβόλαιο επαναλαμβανόμενο.

Κάθε μέρα καβαλάς ένα ακόμη σκαλί, πλησιάζεις την καμπίνα της κάψουλας που θα σε οδηγήσει εκεί όπου όσο κι σ’ έχει εκνευρίσει η αναμονή, κάποιους θα συναντήσεις και θα το ευχαριστηθείς. Κουνήσου!

Τις βαρετές επαναλήψεις των χιλιοακουσμένων τραγουδιών τότε θα τις ξεπεράσεις και θα μουρμουρίσεις αυτό το μοτίβο γιατί πάντα σου άρεσε, ομολόγησέ το. Ας μην είναι οι δρόμοι τόσο φωτεινοί όπως άλλες φορές. Ας μην είναι γεμάτοι οι δρόμοι με τα πλήθη που όμοια βλέπεις πια μόνο σε πορείες και διαδηλώσεις.

Αρχίζεις να χαίρεσαι γιατί είναι το παλιό -γαμώτο πάλι σκέφτεσαι ότι μεγαλώνεις ;- είναι το δικό σου συναίσθημα. Σιγά-σιγά βγαίνεις, το αποφασίζεις, πιάνεις τον εαυτό σου από το γιακά κι έξω. Το χέρι σου αγγίζει την παμπάλαιη  εκτός τόπου κι εποχής κάρτα των ¨Εορτών”με σκονισμένες ευχές.

Σταματάς να γκρινιάζεις που χτυπάνε τα τηλέφωνα. Σκέψου, έχεις την τύχη να μιλάς με ανθρώπους που σε επιθυμούν στο πλάι τους στον προορισμό τους, σε έχουν στην ομάδα της δικής τους χαράς. Κι αν δεν ντρέπεσαι κτυπάς τα κουδούνια να πεις τα κάλαντα τώρα που έχεις μεγαλώσει γαμώτο. Αξίζει η αρχική έκπληξη, το τρανταχτό γέλιο να ακολουθεί και να σκεπάζει τα φάλτσα σου. Ακόμη και τα μηνύματα, γιατί εκσυγχρονίστηκες τρομάρα σου, έχεις τύχη θα το λέμε ώσπου να το χωνέψεις, χαρίζουν χαμόγελο κι ας είναι προκάτ, κι ας είναι μερικά μια από τα ίδια, περυσινά.

Με τους  έρωτες τους παλιούς δεν διαγραφήκατε, κι ας τα τσουγκρίσατε. Λίγα κλεμμένα λεπτά της αίσθησης που μοιραστήκατε. Υπάρχει ή θα βρεθεί  μια νέα αγάπη, τα ταξίδια που μπορεί απλά να αναβλήθηκαν, αλλά έχεις δικό σου ολόκληρο πλανήτη, πήγαινε αλλού. Το  αυτοκίνητο, που δεν είναι και τόσο σπορ εδώ που τα λέμε, το σπίτι σου, λίγο κρύο να πάρει, αλλά στολισμένο. Οι φίλοι που τους εκτιμάς πιο πολύ κάθε που αρπάζεσαι μαζί τους. Η οικογένεια σου που μεγαλώνει μαζί με τα όνειρα, μην το ξεχνάς είσαστε ακόμη μαζί.

Απόστολος Καζάκος
kissmygrass
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top