Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι


Αφράτη πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια πουρέ για μοναδικό άρωμα!

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα
  • 2 μεσαία πορτοκάλια πολτοποιημένα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι βανίλια ή τρεις κάψουλες βανίλιας
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι ή λικέρ πορτοκάλι
Για το σιρόπι
  • 600 γραμμάρια νερό
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση

Για την πορτοκαλόπιτα
  • Βάζουμε 4 πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά σε δυνατή εστία.
  • Πετάμε το νερό ξεπλένουμε τα πορτοκάλια με κρύο νερό, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τυχόν κουκούτσια και τα κάνουμε πουρέ στο μούλτι, ολόκληρα όπως είναι με τη φλούδα.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, πρέπει να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα.
  • Προσθέτουμε το λάδι, το 1/4 του πουρέ πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 εκ. μακρόστενο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Για το σιρόπι
  • Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σιροπιάζετε το γλυκό αφού έχει κρυώσει η πορτοκαλόπιτα, με χλιαρό σιρόπι
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...