Αφράτη πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια πουρέ για μοναδικό άρωμα!
Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα
Για την πορτοκαλόπιτα
Για την πορτοκαλόπιτα
- 2 μεσαία πορτοκάλια πολτοποιημένα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 4 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι βανίλια ή τρεις κάψουλες βανίλιας
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι ή λικέρ πορτοκάλι
- 600 γραμμάρια νερό
- 600 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Για την πορτοκαλόπιτα
- Βάζουμε 4 πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά σε δυνατή εστία.
- Πετάμε το νερό ξεπλένουμε τα πορτοκάλια με κρύο νερό, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τυχόν κουκούτσια και τα κάνουμε πουρέ στο μούλτι, ολόκληρα όπως είναι με τη φλούδα.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, πρέπει να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε το λάδι, το 1/4 του πουρέ πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 εκ. μακρόστενο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
- Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σιροπιάζετε το γλυκό αφού έχει κρυώσει η πορτοκαλόπιτα, με χλιαρό σιρόπι
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.