Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με ρίγανη και σκόρδο


Πλήρες και νόστιμο πιάτο...

Υλικά
Για 6-8 άτομα
  • 10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλουμε)
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Ανάβουμε το γκριλ.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζουμε το κομμένο σκόρδο παντού.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχουμε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια στο προετοιμασμένο ταψί, πάνω από τα σκορπισμένα σκόρδα. 
  • Ψήνουμε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
  • Γυρίζουμε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρο στα 15 λεπτά.
  • Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι , το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνουμε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια. 
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...