Μπεκρή μεζέ


Μεζές που θα τον απολαύσει όλη η παρέα.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • ½ κιλό μοσχάρι σπάλα
  • ½ κιλό xοιρινό (για τηγανιά)
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες
  • 250 γραμμάρια γραβιέρα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 3 μικρές ξηρές κόκκινες καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  • Πρώτα απ’ όλα κόβουμε το μοσχάρι (σπάλα) και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες.
  • Αφού κόψουμε και σχηματοποιήσουμε το κρέας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
  • Ακολούθως ρίχνουμε τον πελτέ ή τις ντομάτες και φροντίζουμε να διαλυθούν.
  • Σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειάζεται στη διάρκεια της βράσης, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
  • Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη αφήνουμε να λιώσει.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...