Μεζές που θα τον απολαύσει όλη η παρέα.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
- ½ κιλό μοσχάρι σπάλα
- ½ κιλό xοιρινό (για τηγανιά)
- 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες
- 250 γραμμάρια γραβιέρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 3 μικρές ξηρές κόκκινες καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πρώτα απ’ όλα κόβουμε το μοσχάρι (σπάλα) και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες.
- Αφού κόψουμε και σχηματοποιήσουμε το κρέας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
- Ακολούθως ρίχνουμε τον πελτέ ή τις ντομάτες και φροντίζουμε να διαλυθούν.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειάζεται στη διάρκεια της βράσης, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη αφήνουμε να λιώσει.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.