Ομελέτα φούρνου με γραβιέρα και λουκάνικο


Πεντανόστιμη...

Υλικά

  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα, χωρίς το περίβλημα, ψιλοκομμένα  (μπορείτε να τα αντικαταστήσετε και με λουκάνικα κοτόπουλου ή γαλοπούλας)
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζ. γάλα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα
  • 1/4 φλιτζ. μαϊντανό
  • 2 κουτ. λιωμένο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο τους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε το ταψάκι όπου θα ψήσετε την ομελέτα.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, για 3 λεπτά περιπου. Στη συνέχεια προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε το μέχρι να ψηθεί, για 6-7 λεπτά.
3. Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπήστε καλά τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε την πιπεριά, την μισή γραβιέρα, τον μισό μαϊντανό και το κρεμμύδι με το λουκάνικο.
4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, συμπληρώστε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήστε την ομελέτα για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσο χρώμα.
5. Σερβίρετε σε κομμάτια, συμπληρώνοντας λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...