Ο χρόνος κι ο έρωτας δε συγχωρούν, ωριμάζουν…


Γι’αυτό προστάτευσέ τον…

Ο χρόνος και ο έρωτας είναι δυο αόρατες θεότητες που δε συγχωρούν και ωριμάζουν.
Όταν ο έρωτας ξεκινάει σαν το νέο, το άφθαρτο λάμπει με την ακτινοβολία του. Δεν έχει γρατζουνιές, ούτε ελαττώματα που φαίνονται.
Με τον καιρό όμως μπορεί να γίνει σαν το κρασί, πιο γευστικό, πιο ώριμα μεστό και να σε μεθύσει με το άρωμα που αναδύει.
Υπάρχει όμως και η περίπτωση ο χρόνος να αρχίσει να αποκαλύπτει τα τρωτά, αυτά που ο ενθουσιασμός δε σε άφηνε να δεις ή αυτά που ο σύντροφος σου προσπάθησε να κρύψει επιμελώς.
Ο χρόνος κυλάει σαν το βασιλιά ήλιo. Δειλός στην αυγή ξεπροβάλλει πίσω από τα βουνά, ώριμος σαν δυνατός έρωτας καίει σαν μεσουρανεί και κουρασμένος κι έμπειρος δύει για να δώσει τη θέση του σε μια νέα Ανατολή. Πραγματικός έρωτας είναι αυτός που όχι μόνο αντέχει στο χρόνο αλλά γίνεται πιο βαθύς, πιο ουσιαστικός.
Αν μέρα με την ημέρα αντί να θεριεύει το πάθος της σχέσης σας γίνεται σκιά της συνήθειας, τότε πάρτε μια απόφαση ζωής που θα πονέσει στην αρχή αλλά θα έχετε κερδίσει και οι δυο μια ευκαιρία ζωής.
Θα συναντήσετε τον πραγματικό έρωτα στο μέλλον, σε κάποια άλλη στιγμή, που ο χρόνος θα έχει κλείσει τις πληγές. Οι πιο δύσκολες αποφάσεις ζωής πάρθηκαν σε μια στιγμή.
Σε μια στιγμή καταδικάζεται μια ζωή με μια λάθος απόφαση.
Σε αυτό το σταυροδρόμι, συνήθεια, εγωισμός και συμβιβασμός θα σε μπερδέψουν. Ο χρόνος όμως δεν είναι σαν τον έρωτα. Δεν μπορείς να τον ζήσεις ποτέ ξανά.
Γι’αυτό προστάτευσέ τον…

Του συγγραφέα Αντώνη Γάκη
anapnoes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...