Ο πρίγκιπας φιλούσε υπέροχα… κι ο Ιούδας όμως εξίσου

0

Δεν σε έχρησε κανείς βασίλισσα επί των τιμών...

Η ζωή ενός ερωτευμένου κυλά κάπως έτσι: ξυπνά το πρωί και με την τσίμπλα στο μάτι στέλνει μήνυμα στο έτερον ήμισυ. Το πληκτρολόγιο μπορεί να μην το βλέπει από τη νύστα αλλά η καλημέρα πρέπει να πέσει, ειδάλλως πώς θα πάει η μέρα καλά;

Αφού περάσει κανένα δίωρο, σειρά έχει το πρώτο τηλεφώνημα. Να μην ακούσουμε τη φωνούλα του αγαπημένου μας; Να μην σιγουρευτούμε πως ο καφές που ήπιε ήταν καλός και δεν τον πείραξε στο στομάχι;

Μετά το τηλεφώνημα κι εφόσον ρωτήσαμε απείρως ναζιάρικα πόσο μας αγαπάει και πήραμε την απάντηση που θέλουμε, ταξιδεύουμε πάνω σε ένα γαλάζιο συννεφάκι. Τι ωραία που είναι εκεί πάνω. Ούτε αέρας, ούτε μπόρες, ούτε οικονομική κρίση. Χώρια που το συννεφάκι δεν χρειάζεται βενζίνη και δεν πιάνεται και για ακίνητο.

Η ώρα περνά κι εσύ είσαι ακόμα στη δουλειά. Νέο μήνυμα, νέο τηλεφώνημα και το πάτωμα κολλά από τα σιρόπια. Βρε παιδί μου, έχει πάρει ρεπό και η καθαρίστρια. Λυπήσου εμάς που θα πατήσουμε πάνω τους.

Και για να μην σας κουράζω, μέχρι το βράδυ αυτή η δουλειά θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μεγάλη βλέπεις η μέρα.

Το αποκορύφωμα δε, θα είναι το τελευταίο βραδινό τηλεφώνημα. «Κλείσε εσύ». «Όχι, κλείσε εσύ», με τη γνωστή πάντα γλύκα στη φωνή, θαρρείς και κατάπιαμε όλη τη βιομηχανία ζαχάρεως.

Κοινώς, χάρη στον έρωτά μας τον ακριβό όλος ο κόσμος έχει αποκτήσει ξεχωριστή σημασία. Πίσω από όλα υπάρχει ένα κρυμμένο νόημα που αφορά στο πρόσωπο που μας κάνει και καρδιοχτυπούμε. Τικ, τακ, τικ, τακ.

Μέχρι που μια ωραία πρωία, σκάει η βόμβα μεγατόνων και πέφτει βαθιά σιωπή. Μας στέλνει στη μαμά μας. Εντάξει, δεν προέκυψε και από το πουθενά. Όλο και κάτι βλέπαμε τελευταία, αλλά εμείς στον κόσμο μας.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Έλα που απότομα ο κόσμος μοιάζει γκρίζος. Ούτε shopping therapy δεν έχεις όρεξη να κάνεις πια. Ναι, εσύ που λάτρευες να κάνεις την Visa να κάθεται υπάκουη σαν σκυλάκι, τώρα ξαφνικά έχασες το ενδιαφέρον σου. Εδώ έχουμε τον πόνο και τον καημό μας που μας παράτησαν κι εσύ θες να μιλάμε για ψώνια; Και στα έλεγα αλλά δεν με άκουγες. Βάλε στόχους στη ζωή σου και μην αφήνεις τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από έναν άνθρωπο. Δεν είναι δυνατόν να τα καθορίζει όλα, και κυρίως τη διάθεσή σου. Μην με κοιτάς έτσι, ξέρω ότι αυτό συμβαίνει.

Αντί να τριγυρνάς σαν το λέτσο αφότου χωρίσατε, εσύ που κυκλοφορούσες λες και την επόμενη θα κατέβεις στην πασαρέλα, φτιάξε ξανά τα μαλλιά σου και φόρεσε το αγαπημένο σου μπλουζάκι. Δεν σου πάει μόνο επειδή το έλεγε εκείνος. Αντί να κάθεσαι σιωπηλή στο γραφείο δίχως να σου κατεβαίνουν ιδέες, πίστεψε ξανά ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν ήσουν έξυπνη επειδή το έλεγε εκείνος. Αντί να χαμογελάς μόνο στη δική του θύμηση, ρίξε ένα βλέφαρο παραδίπλα και νιώσε ευτυχία βλέποντας τα παιδιά που παίζουν ανέμελα στην αυλή του σχολείου. Ίσως κλέψεις λίγη από τη χαρά τους και το μουτρωμένο προσωπάκι σου χαμογελάσει ξανά.

Να θυμάσαι πάντα πως μπορεί κάποτε να σε φίλησε ο πρίγκιπας και να αισθάνθηκες σπουδαία, μα σπουδαία ήσουν και πριν από εκείνο το φιλί.

Δεν σε έχρησε κανείς βασίλισσα επί των τιμών, για αυτό την επόμενη φορά που θα ερωτευτείς μην ξεχάσεις το ποια είσαι.

Νατάσα Γκουτζικίδου
kissmygrass
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top