Πίτες με κοτόπουλο και λαχανικά

0

Υπέροχες πίτες με κοτόπουλο και λαχανικά.

Μια συνταγή για να απολαύσετε τέλειες κοτόπιτες με πλούσια υπέροχη γεύση του κοτόπουλου και των λαχανικών με τραγανό φύλλο σφολιάτας, σαν συνοδευτικό, ορεκτικό ή και πλήρες δείπνο με μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα.

Υλικά συνταγής
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 80 ml λευκό κρασί ή νερό
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 125ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 μεγάλο καρότο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη, βρασμένη, κομμένη σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, βρασμένο, στραγγισμένο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κ.γ. αποξηραμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση συνταγής
  • Βράζετε τις πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 2 ή 3, μαζί με το καρότο ολόκληρο και τον αρακά σε βραστό αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τους κύβους κοτόπουλου μέχρι να ψηθούν αρκετά και ροδίσουν. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το αφήνετε στην άκρη.
  • Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το πράσο και και το σκόρδο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και τα σοτάρετε για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε για 1/2 λ να αναπνεύσει, Προσθέτετε το ζωμό κότας και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας για 5-6 λ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  • Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα βρασμένα λαχανικά σε κύβους, το εστραγκόν και αλατοπίπερο ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν και μαγειρεύετε για 1/2 λ. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Ανοίγετε με πλάστη το φύλλο σφολιάτας μέχρι να έχετε διαστάσεις φύλλου 42×42 εκ. περίπου. Στη συνέχεια κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια 18 εκ. το ένα. Κρατάτε στην άκρη το φύλλο σφολιάτας που σας περίσσεψε.
  • Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε τετράγωνου φύλλου τη γέμιση κοτόπουλου, μοιράζοντάς τη ισομερώς. Μετά σηκώστε τις γωνίες της ζύμης και σκεπάστε το μείγμα κοτόπουλου σαν δέμα. Τσιμπάτε τις άκρες όλες μαζί να σφραγίσουν.
  • Κόβετε από την υπόλοιπη ζύμη σφολιάτας σε 16 μακρόστενα κομματάκια, τους δίνετε με ένα μαχαιράκι σχήμα φύλλου και τα τοποθετείτε πάνω από κάθε άνοιγμα της σφολιάτας φροντίζοντας να τη σφραγίσετε καλά. Πλάθετε 4 μικρά “αυτοσχέδια” τριανταφυλλάκια με την υπόλοιπη ζύμη σφολιάτας και τα τοποθετείτε στο κέντρο κάθε πίτας (προαιρετικά). (Βλέπε φωτογραφία)
  • Τοποθετείτε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βουρτσίζετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 ° C, για 25 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις αφαιρείτε από το φούρνο τις αφήνετε να χλιαρίνουν και τις σερβίρετε.
Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το εστραγκόν με άνηθο και το πράσο με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα θα είναι εξ΄ ίσου υπέροχο.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top