Καλό το τσατ αλλά μήπως να βρεθούμε κιόλας «μωρό» μου;


οι μόνες σου αναμνήσεις λίγα μηνύματα και κλήσεις.

Λένε πως τα ζευγάρια δένονται με την επικοινωνία. Όταν αρχίζουν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον. Όταν έχει αποκαλυφθεί πια κάθε κρυμμένο μυστικό  και έχει σβήσει η αμηχανία της επαφής. Όταν δε φοβάσαι πως κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά και θα γυρίσει boomerang. Τότε, που λες, πως έχετε “σχεδόν” σχέση.

Έτσι σκέφτεσαι κι εσύ. Σωστά; Ξεκίνησες, λοιπόν, αναζητώντας λίγο από το χρόνο του. Χωρίς πιέσεις, χωρίς να υστεριάζεις και να τον τρελαίνεις και φυσικά χωρίς να ζητάς την προσοχή. Το κυνηγούσες ή όχι, σημασία έχει πως τα κατάφερες. Ένα μήνυμα μια στο τόσο για να πάρεις την επιβεβαίωση πως είσαι στο μυαλό του. Ακόμη καλύτερο, ένα τηλεφώνημα λίγο πριν βγει ή πέσει για ύπνο, έτσι για να σε ακούσει. Η μαγική αυτή φράση “έτσι για να σε ακούσω” βάζω στοίχημα στέλνει την καρδιά σου να σπάσει μηχανήματα. 
Άσε, ξέρω.

Και είσαι εκεί, με ένα κινητό προέκταση του χεριού σου. Με δυο μάτια καρφωμένα να διαβάζουν τι έχει να σου πει. Ακόμη κι αν μιλάτε για τον καιρό. Και το χτυποκάρδι να συνεχίζεται γιατί φοβάσαι τι θα πεις. Μη και στραβώσει, μη σε παρεξηγήσει και προπαντός μην το διαβάσει διαφορετικά από ότι το εννοείς.

Τρελό, δε συμφωνείς; Με αυτό το αντικοινωνικό, κοινωνικό δίκτυο σε έχει και σε κρατάει. Είναι δυνατόν να κάνεις σχέση έτσι; Όχι, κορίτσι μου. Αν δεν τον δεις να πίνει τον καφέ του, να στρίβει το τσιγάρο και να μιλά στο κινητό του δεν τον γνωρίζεις. Ωραία, ξέρεις τι ώρα ξυπνάει, κοιμάται, τρώει ή βγαίνει. Δεν είναι αυτά όμως που θα σε κάνουν μαζί του ζευγάρι.

Ένας καφές να είναι η αρχή. Να δεις τις κινήσεις του στον κόσμο. Να δεις τα μάτια του πως σκανάρουν τους ανθρώπους γύρω του. Να δεις και πως τα μάτια του κοιτάζουν εσένα. Κι αν τον ακούς να σου μιλά σε ένα κινητό, είναι άλλη η αίσθηση σαν βρίσκεται απέναντι σου. Κι αν τον κοιτάς από μακριά και λιώνεις, φαντάσου τι θα πάθεις εάν σε κρατήσει από το χέρι.

Είναι κρίμα, άδικο και λάθος να είναι οι μόνες σου αναμνήσεις λίγα μηνύματα και κλήσεις. Μάζεψε, μάτια μου, τα κουράγια σου και ζήτα έναν καφέ οι δυο σας.

Της Έφης Μπαμπούρη
anapnoes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...