Ψάρι αλά Σπετσιώτα

0

παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό ψάρι σε φέτες συναγρίδα ή σφυρίδα
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο ψιλές φέτες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ή μια κονσέρβα ντοματάκια
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Καθαρίζετε και πλένετε τις φέτες του ψαριού, αλατίστε και περάστε τις από το αλεύρι και μετά πασπαλίζετε με μαϊντανό και το σκόρδο.

Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο νερό στο πελτέ ντομάτας για να διαλυθεί, πρόσθεσε τις μισές τομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και αδειάζουμε με τη σάλτσα μας τις φέτες του ψαριού.

Ό,τι τομάτες μείνανε τις κόβετε σε ροδέλες και τις βάζετε πάνω στις φέτες του ψαριού για περισσότερη νοστιμιά.
Τοποθετείστε στο ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top