Γκανάς ή γκανάζ


Εύκολη για πολλές χρήσεις.

Η γκανάς (Γαλλικά: ganache) ή γκανάζ είναι σάλτσα σοκολάτας και χρησιμοποιείται ως η βάση για σοκολατάκια και τρούφες σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 550 ΓΡ.:

• 300 γρ κρέμα γάλακτος
• 275 γρ κουβερτούρα 70%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
• Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστή ή κρύα.
• Διατηρείται στο ψυγείο, σε αεροστεγή συσκευασία.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...