Νηστίσιμη πρασόπιτα

0

Λαχταριστή πρασόπιτα με απλά υλικά για όσους νηστεύουν και όχι μόνο

Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
1 συσκευασία έτοιμα φύλλα ζύμης κουρού ή κρούστας (παρασκευάστε τη δική σας ζύμη κουρού)

Για τη γέμιση
1 πράσα καθαρισμένα
200 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
½ -3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι ανάλογο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
Παίρνουμε τα πράσα, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, και στον τρίφτη τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι στη χοντρή επιφάνεια.

Στη συνέχεια αλατίζουμε και τα στύβουμε με τα χέρια, για να φύγουν τα υγρά τους. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, αλάτι, αν χρειάζεται και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Για τη ζύμη και συναρμολόγηση
Ανοίγουμε τα φύλλα κουρού  όπως αναγράφει στη συσκευασία.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου, βάζουμε 2 φύλλα λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλα 2 φύλλα επίσης λαδωμένα.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top