Ζυμαρικά “ογκρατέν” της στιγμής


σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις…

Πανεύκολο, πεντανόστιμο φαγητό της στιγμής, που σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις…

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες κ.τ.λ.)
  • 150 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, τσένταρ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
  • 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
  • 150 γρ. βούτυρο (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό πολύ «αλ ντέντε» (διότι θα τα ψήσουμε και στο φούρνο) τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε τα μισά από τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βιτάμ και αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας).
  3. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα.
  4. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά όλη την επιφάνεια.
  5. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 °C για 30 λ περίπου.
  6. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά περίπου, να ροδίσει η επιφάνειά του.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
sintayes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...