Σιωπή… Παύση ή Τέλος;


Πώς να αφήσεις πίσω σου μια σχέση και να κοιτάξεις αισιόδοξα το μέλλον.

Περνάει ένα πρωινό χωρίς να σε πάρει τηλέφωνο. Σκέφτεσαι… τι συμβαίνει; του τηλεφωνάς. Σου δικαιολογείται ότι είχε πολύ δουλειά και του διέφυγε. Την επόμενη ημέρα το ίδιο. Δεν τον παίρνεις τηλέφωνο. Περνάνε μερικές ακόμα ημέρες… το ίδιο.

Σιωπή… σιωπή… ίσως ακολουθήσουν κάποιες εξηγήσεις, ίσως όχι! Τελικά καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν μια «παύση», αλλά το Τέλος!

Το να ξεκόψεις από μια σχέση είναι δύσκολο. Αφήνεις πίσω σου έναν άνθρωπο, τις επιθυμίες σου, τα όνειρα που είχατε κάνει μαζί, ακόμα και τη συνήθεια. Αφήνεις όμως και τις ψευδαισθήσεις που ίσως είχες και μια φθαρμένη σχέση. Έτσι είναι η ζωή : γεμάτη από αποχωρισμούς και νέες γνωριμίες. Κάθε καινούργια ημέρα σου παρουσιάζει νέες ευκαιρίες να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο και να αφήσεις πίσω τις αποσκευές του παρελθόντος.

1. Ανέλυσε τι πήγε στραβά. Μην εξιδανικεύεις. Όταν μια σχέση δεν πάει καλά, κάτι έχει στραβώσει. Αν δεις με μια ειλικρινή ματιά τι πήγε στραβά, θα καταλάβεις καλύτερα τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα κίνητρά σου.

2. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις μια νέα σχέση. Μια πληγή χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί. Πολύ συχνά, κάνουμε το λάθος να βιαστούμε να βρούμε το συντομότερο μια νέα σχέση. Για να καταλάβεις τι θέλεις πραγματικά από έναν άνθρωπο, θα πρέπει πρώτα να ανακαλύψεις ποιά είσαι.

3. Αναζήτησε υποστήριξη από τις φιλενάδες και τους φίλους σου. Μην απομονώνεσαι.

4. Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση σου. Προκειμένου να διατηρήσεις την υψηλή αυτοεκτίμηση σου, θα πρέπει να αισθάνεσαι πλήρης και χωρίς αυτόν.

5. Γράψτε κάτω όλα τα άσχημα πράγματα που σου έκανε κατά τη διάρκεια της σχέσης σας.

6. Άφησε πίσω την πίκρα και το θυμό σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, σημαίνει ότι συνεχίζεις να είσαι συναισθηματικά συνδεδεμένη με αυτόν. Κάνε ειρήνη με τον εαυτό σου και με το παρελθόν σου. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να τον αφήσεις πίσω σου και να απελευθερώσεις τον εαυτό σου.

Η καλή είδηση είναι ότι κλείνεις ένα κεφάλαιο της ζωής σου και ανοίγεις την πόρτα σε ένα νέο. Η διαδικασία είναι ωραία.

Αφήνεις πίσω σου το παρελθόν και αγκαλιάζεις το μέλλον.

Ρένα Σωτηρίου

filenades

Related Posts