Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή
Σε ένα μόνο άρθρο τα μέτρα - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ

0

Τα επώδυνα μέτρα

Σε ένα και μόνο άρθρο και σε έναν… τόμο 216 σελίδων κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο που περιέχει τα επώδυνα μέτρα στη Βουλή.

Ως γνωστόν η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ αύριο στις 11 το πρωί θα μπει για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ήδη, ο Φώτης Κουβέλης διαμήνυσε στους βουλευτές του να ψηφίσουν «παρών»​. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, έχει διαμηνύσει -μέσω Βενιζέλου- ότι θα στηρίξει τα μέτρα αλλά δεν εμφανίζει ενιαία γραμμή καθώς πολλοί διεκδικούν το ρόλο του… αντάρτη που θα ψηφίσει «όχι». 

Παράλληλα, αρκετές είναι οι φωνές από την Ιπποκράτους που ζητούν βελτιώσεις την τελευταία στιγμή. Η ιστοσελίδα της Βουλής, από την άλλη, τονίζει ότι δεν αποτελεί το τελικό κείμενο αλλά αναφέρεται μόνο σε ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις.

Στην κυβέρνηση, πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι τα μέτρα θα υπερψηφιστούν με πλειοψηφία που ενδεχομένως να αγγίξει και τους 155 βουλευτές. Νωρίτερα, πάντως εξελίχθηκε ένα θρίλερ σχετικά με τις υπογραφές των υπουργών Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη (κυρίως), αλλά τελικά υπέγραψαν και οι δύο υπουργοί της ΔΗΜΑΡ τα μέτρα και κατατέθηκαν στη Βουλή.

Τα επώδυνα μέτρα.

Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις διατάξεις για τις μετατάξεις και τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση ειδικοτήτων και οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, τις μειώεις στις συντάξεις και τους μισθούς, την κατάργηση των δώρων κλπ.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

Αυξάνονται από 1-1-2013 τα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την ημερομηνία αυτή και εφεξής. Παράλληλα, καταργείται η διάταξη που προβλέπει την άμεση συνταξιοδότηση του υπαλλήλου εφόσον απολυθεί από την Υπηρεσία χωρίς υπαιτιότητά του.

Προβλέπονται μειώσεις 5%, 10% και 15% στις συντάξεις άνω των 1.000, 1.500 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Καταργούνται τα δώρα στο Δημόσιο

Ορίζεται όριο ηλικίας τα 60 έτη για την καταβολή του ΕΚΑΣ και από 1/1/2014 τα 64 έτη

Μειώνονται αναδρομικά από 1/8/2012 τα ειδικά μισθολόγια με το μαχαίρι να φθάνει έως το 35%

Προβλέπεται η καταβολή από τις τράπεζες των 555 εκ. ευρώ από τη βοήθεια που έλαβαν από το νόμο Αλογοσκούφη

Αυξάνονται οι φόροι σε υγραέριο κίνησης και τσιγάρα

Προβλέπεται διαθεσιμότητα και αργία στο Δημόσιο

Διαβάστε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο:

Έκθεση Συνεπειών Ρύθμισης.pdf


Ειδική Έκθεση.pdf


Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου.pdf


Πρακτικά Ελεγκτικού Συνεδρίου.pdf


Τροποποιούμενες Διατάξεις.pdf


Αιτιολογική Έκθεση.pdf


star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top