έτοιμη σε 10 λεπτά και θα την λατρέψετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
● 150 γρ λιωμένο βούτυρο
● 1 μέτριο κρεμμύδι
● ελαιόλαδο
● 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
● 200 γρ τυρί φέτα
● 2 πρέζες αλάτι
● 1/4 κτγ κανέλα
● Μοσχοκάρυδο
● πιπέρι
● 1/2 κτγ αλάτι
● 1 κτσ λευκό ξίδι
◖Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σπάμε πολύ καλά τον μοσχαρίσιο κιμά.
◖Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
◖Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα το τυρί φέτα.
◖Ρίχνουμε τον κιμα μέσα στο μπολ με το πράσο , τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
◖Σε ένα ταψί 35χ42 εκ. αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας (συνολικά θα χρησιμοποιήσουμε 12-13 φύλλα).
◖Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό, αλάτι ,λευκό ξίδι και με τα δάχτυλά μας θα ραντίζουμε το κάθε φύλλο.
◖Προσθέτουμε 6 φύλλα συνολικά στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε συνεχώς ένα προς ένα και με το λιωμένο βούτυρο αλλά και με το μείγμα με το ξίδι.
◖Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
◖Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα σπρώχνοντάς τις άκρες προς τα μέσα και ραντίζουμε συνεχώς τα φύλλα.
◖Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
◖Η πιο νόστιμη ζουμερή και τραγανή πρασοκιμαδόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
○ Ταψί 35χ42 εκ.
Για τα φύλλα
● 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)● 150 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
● 3 πράσα● 1 μέτριο κρεμμύδι
● ελαιόλαδο
● 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
● 200 γρ τυρί φέτα
● 2 πρέζες αλάτι
● 1/4 κτγ κανέλα
● Μοσχοκάρυδο
● πιπέρι
Για το ράντισμα
● 150 γρ νερό● 1/2 κτγ αλάτι
● 1 κτσ λευκό ξίδι
Εκτέλεση
◖Ψιλοκόβουμε τα πράσα , το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.◖Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σπάμε πολύ καλά τον μοσχαρίσιο κιμά.
◖Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
◖Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα το τυρί φέτα.
◖Ρίχνουμε τον κιμα μέσα στο μπολ με το πράσο , τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
◖Σε ένα ταψί 35χ42 εκ. αλείφουμε λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας (συνολικά θα χρησιμοποιήσουμε 12-13 φύλλα).
◖Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε νερό, αλάτι ,λευκό ξίδι και με τα δάχτυλά μας θα ραντίζουμε το κάθε φύλλο.
◖Προσθέτουμε 6 φύλλα συνολικά στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε συνεχώς ένα προς ένα και με το λιωμένο βούτυρο αλλά και με το μείγμα με το ξίδι.
◖Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
◖Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα σπρώχνοντάς τις άκρες προς τα μέσα και ραντίζουμε συνεχώς τα φύλλα.
◖Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
◖Η πιο νόστιμη ζουμερή και τραγανή πρασοκιμαδόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
○ Ταψί 35χ42 εκ.
live-kitchen
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.