8 φορές που ο Μάθιου Πέρι είπε στα Φιλαράκια όσα φοβόμασταν να πούμε

0
Ο Τσάντλερ Μπινγκ δεν είναι πια εδώ...

Όλη μας η παιδική ζωή ήταν μπροστά σε μια τηλεόραση τα μεσημέρια του ΣΚ, γύρω στις 3, να βλέπουμε STAR, να βλέπουμε Φιλαράκια. Και να ταυτιζόμαστε, περισσότερο από κάθε άλλον, με τον Μάθιου Πέρι, με τον δικό του Τσάντλερ Μπινγκ. Με τον δικό μας Τσάντλερ.

Ο Μάθιου Πέρι πέρασε διά πυρός και λάβας στα 54 χρόνια της ζωής του. Κοίταξε τον θάνατο κατάματα πολλές φορές. Μέχρι που πέθανε μέσα στο τζακούζι του από καρδιακή ανακοπή και σφυγμό. Έτσι λένε οι πρώτες πληροφορίες. Σαν τη σκηνή στην ταινία Numb που πρωταγωνίστησε, όπου είχε βυθιστεί στη μπανιέρα περιμένοντας να χάσει τις αισθήσεις του.

Οι ρόλοι που είχαν οι 6 πρωταγωνιστές στα Φιλαράκια, ήταν ρόλοι που αρχικά πήραν οι ίδιοι από αυτούς, αλλά μετά περισσότερο έδιναν στους ρόλους οι ίδιοι από τον εαυτό τους. Αυτό ίσχυσε λιγότερο για τον Μάθιου Πέρι, μιας και ο Τσάντλερ Μπινγκ ήταν ένας ρόλος πιο κοντά απ’ όλους για αυτόν.

Και σε αυτές τις 10 σεζόν, οι φορές που ταυτιστήκαμε μαζί του, οι φορές που εξέφρασε όσα εμείς δεν είχαμε τη δύναμη να εκφράσουμε, επειδή φοβόμασταν να «εκτεθούμε», φοβόμασταν να είμαστε ειλικρίνεις με τους εαυτούς μας, δεν χωράνε σε ένα κείμενο.

Μετά βίας αρκεστήκαμε στις 8 και τις υπενθυμίζουμε, κυρίως στο μέσα μας, αλλά και σε όλους όσοι από εσάς νιώθετε πολλές φορές μέσα σας αυτό το «too much» και σας λένε πως πρέπει να αλλάξετε, πρέπει να περιορίστε το μέσα σας, πρέπει να είσταστε λιγότερο από αυτό.

1. «Όταν γνωρίζω κάποια, είναι κυρίως πανικός, άγχος και πολύς ιδρώτας»

Πολύς κόσμος νομίζει πως το να είσαι άντρας είναι μια εκδρομή στην εξοχή, πως δεν έχει ένα εσωτερικό βάρος κι ένα πρέπει στους ώμους που επιβάλλεται από κοινωνικές αντιλήψεις.

2. «Είμαι απελπισμένος και άβολος και απεγνωσμένος για αγάπη»

Μέσα από το χιούμορ λέγονται οι πιο επώδυνες αλήθειες. Ο Μάθιου Πέρι ως Τσάντλερ είχε να τα βάλει με τον εαυτό του που φοβόταν τη δέσμευση. Ήθελε, αλλά το μέσα του κλωτσούσε. Ευτυχώς για εκείνον, βρέθηκε μια Μόνικα. Άραγε υπάρχει για όλους μια Μόνικα;

3. «Θα καταπιούμε όσα νιώθουμε, ακόμα κι αν είμαστε δυστυχισμένοι. Ωραίο δεν ακούγεται;»

Ο Τσάντλερ το έλεγε αυτό στην Κάθι, την κοπέλα του Τζόι, στα μισά της 4ης σεζόν. Είναι ίσως η κορωνίδα των αποσταγμάτων του. Μάθαμε να ντρεπόμαστε να εκφράσουμε πόσο γουστάρουμε τον άλλον, πόσο ερωτευμένοι είμαστε, πόσο ομορφότεροι νιώθουμε μαζί του. Κι αυτό γιατί φοβόμαστε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή. Λες κι ο Έρωτας είναι δάνειο με τόκο. Φταίει κι ο εκάστοτε άλλος όμως, που απέρριπτε κάθε μας προσπάθεια να πούμε αυτό που νιώθουμε.

4. «Μέχρι τα 25 μου, νόμιζα πως η απάντηση στο “Σε αγαπάω”, ήταν “Ω, σκατά”»

Μια από τα ίδια αγαπημένε Μάθιου Πέρι μας…

5. «Πώς είναι να είσαι γεμάτος από φόβο και μίσος για τον ίδιο σου τον εαυτό..;»

Μπορούμε ποτέ να αγαπάμε τους εαυτούς μας;

6. Πώς είναι να έχεις δίπλα σου έναν άντρα πιο ενεργό σεξουαλικά από σένα;

Ο Τσάντλερ είχε δίπλα του έναν τύπο, τον Τζόι, που μπορούσε να κάνει σεξ όποτε ήθελε. Γοήτευε πάντα τις γυναίκες. Και το μέσα του έμπαινε από μόνο του σε συγκρίσεις. Και ένιωθε λίγος. Ένιωθε πως δεν αξίζει να τον ερωτευτούν, πως για εκείνον όλα θα είναι πόνος και βάσανο. Τον έσωσε μια Μόνικα.

7. «Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω με τη ζωή μου»

Όλοι μας το λέμε στους εαυτούς μας και στους γύρω μας και νιώθουμε τιποτένιοι, νιώθουμε άσχημα με αυτό. Δεν είναι. Είναι πολύ οκ να μην έχεις ιδέα, να μην έχεις βρει τον στόχο σου, το μονοπάτι σου. Θα έχεις την ευχαρίστηση της αναζήτησης και της ανακάλυψης που οι άλλοι δεν θα έχουν.

8. «Θα πεθάνω μόνος μου»

Ο Μάθιου Πέρι το «προφήτευσε» για τον εαυτό του. Όλοι μας γεννιόμαστε και πεθαίνουμε μόνοι. Απλώς, κάποιοι πεθαίνουμε πιο μόνοι. Μάθιου, αν μπορείς να το ακούσεις, να ξέρεις πως δεν ήσουν μόνος. Ήμασταν πάντα εκεί για σένα μέσα από τον Τσάντλερ Μπινγκ.

Στέργιος Πουλερές
menshouse
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top