Γιατί καλύπτουν καθρέφτες στο σπίτι των νεκρών

0
σύμφωνα με την παράδοση καλύπτονται οι καθρέφτες.

Όταν ένα άτομο πεθαίνει, η παράδοση λέει να καλύπτονται όλοι οι καθρέφτες στο σπίτι.

Αυτή η παράδοση είναι πολύ σταθερή και ισχύει εδώ και δεκαετίες, ακόμη και άτομα που δεν καταλαβαίνουν τη σημασία, το τηρούν αυστηρά.

Υπάρχουν πολλές πεποιθήσεις που σχετίζονται με το θάνατο και τους καθρέφτες. Ένας από αυτούς λέει ότι εάν η ψυχή του αποθανόντος, η οποία για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το διαχωρισμό από το σώμα παραμένει μεταξύ των αγαπημένων, μπορεί να "δει" τον εαυτό της στον καθρέφτη και να φοβηθεί. Επίσης, οι προληπτικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν μια ψυχή μπαίνει στον καθρέφτη, συμβολίζοντας τη μετάβαση μεταξύ κόσμων και διαστάσεων, μπορεί να μείνει εκεί για πάντα, ανίκανη να βγει.

Οι πιο τρομερές πεποιθήσεις σχετίζονται άμεσα με τους ζωντανούς ανθρώπους

Προηγουμένως, πίστευε ότι αν ένα ζωντανό άτομο δει έναν αποθανόντα ή το φάντασμα του στον καθρέφτη, αυτός και αυτός θα πεθάνει σύντομα. Μπορεί να φαίνεται τόσο ανόητο και γελοίο, αλλά μετά το θάνατο ενός ατόμου, οι άνθρωποι τηρούν αυστηρά τις παραδόσεις και ακούνε δεισιδαιμονίες, δεν θέλουν να αναλάβουν κινδύνους και να αστειεύονται με το θάνατο. Επιπλέον, η τήρηση των τελετουργιών δίνει στα αγαπημένα πρόσωπα του αποθανόντος την ευκαιρία να ξεφύγουν προσωρινά από αυτό που συνέβη, με τη θέληση να στραφούν από θλιβερές σκέψεις σε προβλήματα, και αυτό βοηθά να επιβιώσει πιο εύκολα από την τρομερή απώλεια, τουλάχιστον στην πρώτη μέρες.

Αντικειμενικοί λόγοι για την ανάρτηση καθρεφτών στο σπίτι του αποθανόντος

Περπατώντας πέρα από τον καθρέφτη, ένα άτομο κοιτάζει αυτόματα τον προβληματισμό του. Είναι πολύ φυσικό ότι ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου αφήνει ένα σημάδι στην εμφάνιση των ανθρώπων - ένα απαλό πρόσωπο, δακρυγόνα μάτια, μια θλιβερή έκφραση στο πρόσωπο είναι εύκολο να παρατηρηθεί. Κατά κανόνα, οι άνθρωποι δεν θέλουν καθόλου να βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτήν την κατάσταση, επομένως προτιμούν να μην κοιτάζουν στον καθρέφτη αν είναι δυνατόν, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα άτομο πλένει ή ντύνεται, και ακόμη και τότε όχι πάντα.

Το πένθος έχει τους δικούς του νόμους σχετικά με την εμφάνιση και τη συμπεριφορά των αγαπημένων του νεκρού. Θαυμάζοντας τον προβληματισμό σας στον καθρέφτη δεν ταιριάζει καθόλου. Για να είναι ευκολότερο για τους αγαπημένους του θανόντος να παρακολουθούν αυστηρά το πένθος, όλοι οι καθρέφτες στα δωμάτια είναι κουρτίνες. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι επίσης απαραίτητο, ώστε τίποτα δεν αποσπά την προσοχή των ζωντανών από την προσευχή για τους νεκρούς, και μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στη θλίψη τους. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι οι μεγάλοι καθρέφτες δίνουν στο δωμάτιο μια πιο κομψή, όμορφη εμφάνιση, έτσι καλύπτονται με καμβά για να τονίσουν την τραγωδία της στιγμής.

Κατά τη διάρκεια της βαθιάς θλίψης, ένα άτομο αντιλαμβάνεται το διάστημα και άλλους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο. Μπορεί να είναι δύσκολο για αυτόν να δει στον καθρέφτη την αντανάκλαση του σπιτιού και εκείνων γύρω του. Το χειρότερο από όλα, εάν η αντανάκλαση δείχνει μια φωτογραφία του αποθανόντος, η οποία επιλέχθηκε για τον εορτασμό, τα κεριά, ή το ίδιο το φέρετρο και τα στεφάνια. Όλα αυτά επιδεινώνουν μόνο την κατάσταση, συνθλίβουν, γιατί ακόμα κι αν απομακρυνθείτε από αυτό που δίνει οδυνηρά συναισθήματα, θα δείτε το ίδιο πράγμα στον προβληματισμό.

alfavita
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top