Τα ζώδια στο σχολείο

0
Το κουδούνι χτυπά και επιστροφή στα σχολεία!

Τα σχολεία και πάλι ανοίγουν και 11 Σεπτεμβρίου ο ήχος του κουδουνιού και πάλι θα χτυπήσει, τόσο για τους παλιά όσο και για τα νέα μαθητούδια. Όλοι οι γονείς ενδιαφερόμαστε για την απόδοση, την κοινωνικοποίηση και τη σωστή συμπεριφορά του παιδιού μας στο σχολείο. Το ζώδιο που ανήκει το παιδί, δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την γενική προσωπικότητα του στο σχολείο, τη συμπεριφορά του, τη σχέση του με τα μαθήματα, τη μελέτη, το δάσκαλο, τους συμμαθητές και την συνέπεια του. Ποια παιδάκια είναι ανυπάκουα, ποια λένε ψεματάκια, ποια είναι επιθετικά, ποια υπεύθυνα και ποια επιμελή; Ας διαβάσουμε παρακάτω…



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Το Κριαράκι είναι πολύ ζωηρό παιδί. Στο σχολείο, ο δάσκαλος ίσως παραπονεθεί για τη ζωηράδα του, τη φασαρία που προκαλεί αλλά και την επιθετικότητα που μπορεί κάποιες φορές να δείξει σε συμμαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Είναι υπερκινητικός, είτε την ώρα του μαθήματος, είτε στο διάλειμμα και βαριέται πολύ εύκολα την ώρα του μαθήματος. Όσον αφορά την απόδοσή του στα μαθήματα, από τη μία είναι επαναστατικός και δεν θα υπακούσει ούτε γονέα, ούτε δάσκαλο για να κάτσει να μελετήσει, από την άλλη όμως, είναι αρκετά ανταγωνιστικός και θα προσπαθήσει πολύ να φτάσει βαθμολογικά στη κορυφή. Πάντως αν δεν τα καταφέρει στα μαθήματα, ένα παιδί Κριός θα καταπιαστεί σίγουρα από κάποια άλλη σχολική δραστηριότητα, όπως ο αθλητισμός, λόγω της ανταγωνιστικής του φύσης.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Το Ταυράκι είναι υπάκουο, ακολουθεί τους κανόνες και τις υποδείξεις, είναι ήσυχο και έχει άριστη σχέση με τη πειθαρχία. Το μοναδικό ίσως πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μαζί του ο δάσκαλος είναι οι αργοί του ρυθμοί να κατανοεί και να μαθαίνει τη διδακτέα ύλη, όπως και η πεισματάρικη αντίδραση του σε παρατηρήσεις που το ίδιο θεωρεί άδικες. Παρ’ ολ’ αυτά ο μαθητής Ταύρος είναι πιθανότερο να θεωρείται επιμελής και καλός, αλλά δύσκολα φτάνει την κορυφή. Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός αλλά πρόκειται για ένα γλυκό και ευγενικό παιδί με λίγους και καλούς φίλους, που κερδίζει εύκολα τη συμπάθεια όλων των δασκάλων και συμμαθητών. Το συγκεκριμένο παιδί έχει δική του μέθοδο μελέτης και δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε άλλη μέθοδο, ιδιαίτερα αν του επιβληθεί, είτε από γονείς, είτε από το δάσκαλό του.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Ο μικρός μαθητής Δίδυμος προσαρμόζεται πανεύκολα σε οποιαδήποτε κατάσταση στο σχολείο. Στους συμμαθητές του είναι πολύ δημοφιλής, έχει πολλούς φίλους, σπάνια σταθερούς, ενδιαφέρεται για τα πάντα, αλλά για λίγο. Μπορεί να πάει στο σχολείο γνωρίζοντας ένα μάθημα άριστα και για ένα άλλο να μην έχει ανοίξει βιβλίο. Αυτό σημαίνει πως ενώ είναι πανέξυπνο και θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος μαθητής, η τάση του να βαριέται γρήγορα, σταματά πολλές φορές τις προσπάθειες του. Οπότε ένα Διδυμάκι θα είναι πολύ πιθανό να γίνει και ο καλύτερος ή και ο χειρότερος μαθητής από όλους. Δεν αντέχει την επιβολή και την απαγόρευση, αλλά αντιδρά έμμεσα και ξεγλιστρά συνήθως. Θεωρείται από τους ζωηρούς μαθητές την ώρα του μαθήματος αλλά για κάποιο λόγο ο δάσκαλος θα έχει πάντα να πει καλό λόγο για την προσωπικότητα του.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Το Καρκινάκι είναι μάλλον ο μαθητής που δεν αγαπάει ιδιαίτερα το σχολείο γιατί τον απομακρύνει από το σπίτι και τους δικούς του ανθρώπους. Είναι αρκετά ντροπαλό, εύθικτο και πολύ ευαίσθητο παιδί. Αντιθέτως αν δεθεί πολύ με ένα δάσκαλο ή συμμαθητή, θα ανυπομονεί να πηγαίνει σχολείο κάθε μέρα. Στα μαθήματα θα είναι καλό γιατί δεν του αρέσουν οι παρατηρήσεις και έχει αξιόλογη μνήμη. Αν όμως καταπιεστεί ή έχει να αντιμετωπίσει αυστηρότητα από γονέα ή εκπαιδευτικό, θα χάσει το κουράγιο του και θα τα παρατήσει. Δεν δημιουργεί συνήθως προβλήματα ή φασαρίες, απλά επειδή είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και παραπονιάρικο παιδί, ίσως κάποιες φορές γίνει οξύθυμο ή αποτελέσει το ¨καρφί¨ της τάξης.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Το Λιονταράκι το μόνο που χρειάζεται ως μαθητής είναι αναγνώριση και επιβράβευση και μπορεί να γίνει ο καλύτερος. Είναι πολύ κοινωνικός με όλους τους συμμαθητές του, δένεται συναισθηματικά μαζί τους, έχει πολλές παρέες αλλά διαλέγει για παρέα του τους πιο δημοφιλείς και έχει την τάση να υποτιμά παιδάκια που στα μάτια του φαίνονται ανάξια του. Θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής μέσα και έξω από την τάξη, είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο. Δεν θα ανεχτεί τις παρατηρήσεις ή την κατσάδα, ειδικά μπροστά σε άλλους, αφού είναι αρκετά εύθικτο παιδί, πληγώνεται εύκολα και παίρνει πολύ βαριά την οποιαδήποτε αποτυχία, με αποτέλεσμα να παρατήσει τις προσπάθειες του και να καταπιαστεί με κάτι άλλο το οποίο θα μπορέσει να τον αναδείξει.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Ο μικρός μαθητής Παρθένος είναι σίγουρα ένα ήσυχο, υπάκουο, τακτικό και πειθαρχημένο παιδί. Μπορεί να μην είναι καλός μαθητής πάντα, γιατί δεν έχει την αίσθηση του ανταγωνισμού όπως τα υπόλοιπα παιδάκια. Όμως αν αποφασίσει να μελετήσει, θα ανήκει σίγουρα στους καλύτερους μαθητές, αν όχι στους άριστους. Ο δάσκαλος λέει πάντα τα καλύτερα για την απόδοση του και σίγουρα για την συμπεριφορά του. Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικό παιδί αλλά τα πάει καλά σχεδόν με όλους τους συμμαθητές του, λόγω της επικοινωνιακής του ικανότητας και της ανοχής που έχει σε άσχημες προς εκείνον συμπεριφορές. Το μόνο ίσως που λειτουργήσει αρνητικά πάνω του είναι η τελειομανία του και αφού συχνά και πολύ εύκολα αγχώνεται, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να αποφύγουν να του δημιουργήσουν επιπλέον ανησυχίες.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Το παιδί Ζυγός στο σχολείο είναι το πλέον δημοφιλές και συμπαθητικό παιδάκι σε δασκάλους και συμμαθητές. Είτε είναι καλός μαθητής, είτε όχι, του αρέσει το σχολικό περιβάλλον γιατί μπορεί και κοινωνικοποιείται και όχι απλά δεν δημιουργεί προβλήματα, αλλά αποφεύγει όσο μπορεί φασαρίες και μπερδέματα. Μέσα στη τάξη είναι μάλλον ήσυχο κι αν δεν είναι, θα το κάνει γιατί παρασύρθηκε ή για να ευχαριστήσει τους συμμαθητές του. Ο δάσκαλος έχει να πει μόνο καλά λόγια ακόμα κι όταν δεν πρόκειται για τον καλύτερο μαθητή. Δεν του αρέσει το διάβασμα γιατί το βαριέται πολλές φορές, οπότε για να έχει καλή απόδοση και βαθμούς, είναι ικανότερος στο να είναι συγκεντρωμένος κατά την παράδοση του μαθήματος.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Το παιδάκι Σκορπιός είναι δυναμικός μαθητής, περίεργος και έξυπνος. Ακολουθεί τους κανόνες, αρκεί να κατανοήσει απόλυτα την ύπαρξη τους, διαφορετικά θα κάνει μόνο το δικό του. Είναι πειθαρχημένο παιδί και έχει θέληση. Παρ’όλ’αυτά ίσως να μην είναι και ο καλύτερος μαθητής, αν το μάθημα δεν κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του. Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικό κι ίσως κάποιες φορές και επιθετικό εκεί που δεν το περιμένει κανείς, γιατί έχει την εικόνα του εσωστρεφές και λιγομίλητου παιδιού. Οι φιλίες που θα κάνει με τους συμμαθητές του θα είναι λίγες και σταθερές. Είναι αρκετά ευαίσθητο αλλά κρατάει μέσα του τις όποιες κακοτοπιές τον πληγώνουν στη σχολική καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να μην το αντιλαμβάνονται πάντα γονείς ή δάσκαλοι.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Ο μαθητής Τοξότης, είναι ένα πολύ έξυπνο, ενεργητικό και πολυμήχανο παιδί, το οποίο όμως βαριέται αρκετά εύκολα και είναι πολύ ζωηρό. Αυτό πολλές φορές αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη μελέτη και την απόδοση του, αν και γενικά, όταν πραγματικά θελήσει κάτι και το βάλει στόχο, το καταφέρνει. Είναι αντιδραστικό και επαναστατεί σε πειθαρχικούς κανόνες και απαγορεύσεις, γεγονός για το οποίο συχνά παραπονιούνται οι δάσκαλοι γι’ αυτό. Του αρέσει να ασχολείται και με άλλες σχολικές δραστηριότητες, πέρα από τα μαθήματα και ιδιαίτερα με τον αθλητισμό. Είναι πολύ κοινωνικό, δημοφιλές και έχει πάρα πολλούς φίλους στο σχολείο, παρόλο που είναι ίσως από τα παιδάκια που μπλέκουν συχνά σε καυγάδες.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Το παιδάκι Αιγόκερως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ώριμο και σκεπτόμενο μαθητή. Υπακούει γονείς και δασκάλους, δεν δημιουργεί συνήθως προβλήματα και ακόμα κι αν δεν είναι από τους καλύτερους μαθητές, έχει την εικόνα του καλού και πειθαρχημένου παιδιού. Έχει όλα τα φόντα να γίνει άριστος μαθητής, αφού τον διακρίνουν υπευθυνότητα, εξυπνάδα και υπακοή και είναι στο χέρι γονέων και δασκάλων για να του αφυπνίσουν το αίσθημα ευθύνης για μελέτη. Του αρέσει γενικά να καταφέρνει πράγματα, οπότε γονείς και δάσκαλοι, οφείλουν να επιβραβεύουν και να αγαπούν τα επιτεύγματα του. Δεν κοινωνικοποιείται καθόλου εύκολα, ίσως κάποιες φορές χαρακτηριστεί και απότομο στη συμπεριφορά του από συμμαθητές και πιθανόν να αποτελέσει ένα μοναχικό παιδί στο σχολείο.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Το παιδί Υδροχόος ως μαθητής, μαθαίνει πολύ εύκολα και γρήγορα και αν δείξει προσοχή στην παράδοση, είναι τόσο έξυπνο που πιθανόν να μην χρειαστεί να ανοίξει βιβλίο στο σπίτι. Παρ’ολ’αυτά, επειδή δεν πειθαρχείται εύκολα, δεν υπακούει κανόνες και επαναστατεί συχνά, η απόδοση του δεν είναι πάντα η επιθυμητή. Παρόλο που είναι ατίθασο και ζωηρό παιδί, για κάποιο λόγο είναι σχεδόν πάντα αγαπητό από τους δασκάλους του. Μάλλον είναι από τα πλέον δημοφιλή παιδιά στο σχολείο και επιδιώκει να είναι φίλος με όλους, ακόμα και με μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά από άλλες τάξεις. Θα μπορούσε, σε λίγο πιο προχωρημένη ηλικία, να είναι ο πρόεδρος 15μελους, εκείνος που οργανώνει εκδρομές ή χοροεσπερίδες ή ακόμα και… καταλήψεις.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Το μικρό Ψαράκι είναι ένα γλυκό και ευαίσθητο παιδάκι, που δεν αντέχει την πολύ πίεση και χρειάζεται υποστήριξη στις μαθησιακές του δυσκολίες, λόγω ασθενούς μνήμης, αλλά και στη σχέση του με τους συμμαθητές του, αφού πληγώνεται και νευριάζει πολύ εύκολα και γρήγορα. Αργεί να προσαρμοστεί σε καινούργιο περιβάλλον, γιατί είναι πολύ ντροπαλό και κλεισμένο στον εαυτό του. Κατά την ώρα της παράδοσης είναι ο πιο αφηρημένος μαθητής και πολλές φορές δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει ούτε ακριβώς δίπλα του. Όμως αν το θελήσει, μπορεί να γίνει πολύ καλός μαθητής, αρκεί να του επιτρέψουν να ακολουθήσει δίκη του μέθοδο, στηρίζοντας το. Λέει αρκετά ψέματα, ίσως φτιάχνει και ολόκληρες φανταστικές ιστορίες μόνο του, γι’ αυτό γονείς και δάσκαλοι, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με το συγκεκριμένο παιδί.



oroskopos


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top