Μάθε αν αληθεύει η πιο γνωστή φήμη που κυκλοφορεί για το ζώδιό σου

0
τι κρύβεται πίσω από τα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου.

Ακούμε συχνά ότι κάθε ζώδιο έχει ορισμένα θετικά και ορισμένα αρνητικά χαρακτηριστικά . Αυτό αληθεύει, ας μην ξεχνάμε όμως ότι είναι πολύ πιθανό κάποια από τα αυτά τα χαρακτηριστικά να υπάρχουν ως δυνατότητες, αλλά να μην εκδηλωθούν με την ίδια ένταση σε όλους ή να υποβόσκουν και να μην εκδηλωθούν ποτέ.

Για παράδειγμα, λέμε ότι οι Ζυγοί είναι ευγενικά όντα, όμως ας παραδεχτούμε ότι έχουμε συναντήσει και αγενείς Ζυγούς. Ή λέμε ότι η Παρθένος αγαπάει την τάξη και την καθαριότητα και πιθανότατα έχουμε γνωρίσει Παρθένους που ο προσωπικός τους χώρος ήταν «γης μαδιάμ».

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Οποιοδήποτε χαρακτηριστικό κι αν έχει το ζώδιό σου, είναι στο χέρι σου αν θα το αναδείξεις ή θα το θάψεις ή ακόμα κι αν θα εξελίξεις ένα «κακό» χαρακτηριστικό, διοχετεύοντάς το δημιουργικά και με θετικό τρόπο.

Καλό είναι βέβαια να έχουμε κατά νου τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου, αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι στην κρίση μας. Παρακάτω θα διαβάσεις πώς γίνεται να παρεξηγηθεί ένα πασίγνωστο χαρακτηριστικό καθενός από τα 12 ζώδια και τι μπορεί να ισχύει στην πραγματικότητα.

Οι πιο γνωστοί χαρακτηρισμοί που αναφέρονται σε αυτό το ζώδιο είναι: ανυπόμονος, παρορμητικός, απότομος. Πράγματι, ο Κριός πάει κατευθείαν σε αυτό που τραβάει την προσοχή του «εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή», με συνέπεια να βλάπτει συχνά τον εαυτό του ή τους άλλους που τον ακολουθούν.

Πώς ερμηνεύεται όμως αυτή η ανυπομονησία και ποια είναι η θετική εκδοχή της; Ο Κριός, ως το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, οφείλει να κάνει την αρχή. Είναι ο καταλύτης και ο υπαίτιος, που εμπνέει τη δράση στους άλλους. Σκοπός και προορισμός του είναι να ξεκινά συνεχώς καινούργια πράγματα και να ρισκάρει για να μάθει τις ικανότητές του αλλά και τις δυνατότητες που κρύβονται μέσα του. Είναι πιθανό να κατασταλάξει κάπου σε μεγάλη ηλικία, διατηρώντας όμως την νεανικότητα, την ενέργεια και την προθυμία του, αν χρειαστεί να ξανακάνει το άλμα στο άγνωστο.

Οι πιο γνωστοί χαρακτηρισμοί για τον Ταύρο: Πεισματάρης, ξεροκέφαλος, κολλάει σε μια κατάσταση, απεχθάνεται τις αλλαγές.

Ας δούμε πόσο παρεξηγημένη μπορεί να είναι η ανωτέρω στάση του Ταύρου. Το υψηλότερο επίπεδο του πείσματος είναι η επιμονή, η αντοχή και η διάρκεια. Και όλα αυτά ο Ταύρος τα διαθέτει. Είναι ο «οικοδόμος» και ο συντηρητής του ζωδιακού κύκλου, που μπορεί να αργεί να ξεκινήσει, αλλά άπαξ και το κάνει δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν ολοκληρώσει το έργο του. Ναι, λίγο ευελιξία ή μια αλλαγή χρειάζεται αλλά αν ο Ταύρος πειστεί ότι είναι για καλό, θα δεχτεί το διαφορετικό. Ας είμαστε ευγνώμονες για την επιμονή του γιατί, χωρίς αυτόν δεν θα γίνονταν πράξη πολλά!

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο πιο γνωστός χαρακτηρισμός για τους Διδύμους είναι το «Δρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ». Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι ένα ζώδιο με πολλαπλές και συνεχώς μεταβαλλόμενες προσωπικότητες, το οποίο διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Από που πηγάζει όμως αυτός ο διχασμός και πώς εξηγείται; Η περιέργεια είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Διδύμου και ο ρόλος του είναι να ψάξει και να βρει διάφορους τρόπους σκέψης για να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση και να συνδεθεί με τον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικός είναι από τον ίδιο. Προσφέρει ποικιλία προοπτικών, αναγνωρίζοντας ότι «η αλήθεια» καμιά φορά είναι υποκειμενική και εξαρτάται από ποια οπτική γωνία τη βλέπεις. Όμως, κάτω από όλα αυτά τα διαφορετικά πρόσωπα και απόψεις, υπάρχει ένα πραγματικό άτομο με τις δικές τους πεποιθήσεις. Απλώς πρέπει να ψάξεις σε βάθος και θα το βρεις.

Ο Καρκίνος είναι γνωστός ως ο κυκλοθυμικός και υπέρ-ευαίσθητος που τα παίρνει όλα προσωπικά, γι' αυτό και παρεξηγείται εύκολα.

Αυτό που ξεχνάμε συνήθως είναι ότι κυβερνάται από τη μεταβαλλόμενη Σελήνη γι' αυτό πηγαίνει σύμφωνα με την παλίρροια. Το συναισθηματικό του κομμάτι συχνά παρεξηγείται ή υποτιμάται αλλά ο ρόλος του Καρκίνου είναι να σε φέρει σε επαφή με το συναίσθημα είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, είτε κάτι ενδιάμεσο. Ακριβώς όπως αλλάζει η κυβερνήτης του, η Σελήνη, μέρα με τη μέρα μέχρι να ολοκληρώσει τον κύκλο της, έτσι είναι και συναισθήματά του. Είναι αλήθεια ότι μπορεί μερικές φορές να κολλήσει σε αυτά, αλλά θα πρέπει να τα βιώσει βαθιά γι' αυτό το κάνει. Σίγουρα μόλις νιώσει ότι τελείωσε με αυτήν τη διαδικασία, θα αλλάξει αμέσως!

Γνωστοί χαρακτηρισμοί για τον Λέοντα: Ψωροπερήφανος και εγωκεντρικός, θέλει να τραβάει την προσοχή πάνω του και συχνά να κάνει επίδειξη.

Τι κρύβεται πίσω από αυτές τις ιδιότητες του ζωδίου; Ο Λέων κυβερνάται από τον Ήλιο, το κέντρο του ηλιακού συστήματος, οπότε είναι λογικό να διαθέτει την έντονη επιθυμία να λάμπει, να αναγνωριστεί και να εκτιμάται από όλους. Ωστόσο, συχνά παραβλέπουμε ότι είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια και δίνει τα πάντα όταν κάποιος αγγίξει την καρδιά του. Φυσικά και υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την αξιοπρέπεια από την γελοιοποίηση, αλλά ένας «εξελιγμένος» Λέοντας φροντίζει να μην την ξεπερνά. Αποδέχεται την ανωτερότητα κάποιου και είναι πρόθυμος, αν ο άλλος το αξίζει, να μοιραστεί ή να παραχωρήσει τη δόξα του. Στην αντίθετη περίπτωση όμως πρέπει κάποιος να τον βάζει στη θέση του.

Αυτό που λέγεται πιο συχνά για την Παρθένο είναι ότι έχει μανία με την καθαριότητα που φτάνει σε ψυχαναγκαστικό σημείο, έχει τα πάντα σε τάξη και ανά πάσα στιγμή φρικάρει με τον παραμικρό κόκκο σκόνης.

Η αλήθεια είναι ότι η Παρθένος κατά κάποιο τρόπο επιβαρύνεται με το να δημιουργεί τάξη στο χάος και να «καθαρίζει» τις τσαπατσουλιές των άλλων ζωδίων. Μόνο όταν έχεις στενή σχέση με ένα Παρθένο βλέπεις ότι όλα αυτά που λέγονται είναι υπερβολές και πολλοί που ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο δεν είναι πάντα τακτικοί και καθαροί, ούτε κυκλοφορούν με ένα μικροβιοκτόνο στο χέρι, ίσως να είναι και ακατάστατοι! Ο ρόλος της Παρθένου δεν είναι να τρελάνει όλους τους υπόλοιπους, αλλά να εξαλείψει τις πιθανές υπερβάσεις ή παρανοήσεις, ώστε να φτάσει κάποιος στην ουσία του τι είναι πραγματικά σημαντικό. Επιβάλει δηλαδή την απαραίτητη μετριοπάθεια ώστε να προχωρήσει στην κρίση για το κάθε τι. Άρα για αυτό το ζώδιο τα πράγματα δεν αρκεί να είναι πεντακάθαρα και οργανωμένα αλλά και αποτελεσματικά στη λειτουργία τους.

Αν ρωτήσεις τι είναι ο Ζυγός, οι περισσότεροι θα σου πουν: αιωνίως αναποφάσιστος, βολοδέρνει από δω και από κει, αδυνατεί να δεσμευτεί σε μια θέση ή άποψη

Είναι τυχαίο ότι το σύμβολό του είναι μια ζυγαριά; Όχι βέβαια! Ο Ζυγός θα βάλει κάτω και θα ζυγίσει όλες τις πιθανές επιλογές για να καταλήξει σε μία που θα είναι δίκαιη και θα έχει την μέγιστη ισορροπία και αρμονία και αυτό απαιτεί χρόνο, δεν γίνεται τσακ- μπαμ! Φυσικά, υπάρχει το σημείο, που πρέπει να δεσμευτεί σε μια πορεία δράσης– και οι περισσότεροι το κάνουν και φτάνουν στο τέρμα. Δεν είσαι όμως ευτυχής που υπάρχει κάποιος για να λαμβάνει υπόψη του όλες τις απόψεις και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια κίνηση; Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ζυγαριά της δικαιοσύνης είναι το σύμβολο του Ζυγού. Επιπλέον, όταν καταλήξει κάπου, θα κολλήσει στην απόφασή του και δεν θα την αλλάξει στην πορεία.

Χαρακτηρισμοί για τον Σκορπιό: Σκοτεινός, απόμακρος, μυστήριος.

Δεδομένου ότι είναι το ζώδιο που σχετίζεται με το σεξ αλλά και το θάνατο, ο ρόλος του Σκορπιού είναι να ψάξει κάτω από την επιφάνεια, να ανακαλύψει τι κρύβεται στο σκοτάδι και να φέρει στο φως αυτό που όλοι οι άλλοι φοβούνται να αναγνωρίσουν. Ο σκοπός όλης αυτής της έντασης είναι να αγγίξει ένα βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξής του. Φυσικά υπάρχει ο θάνατος αλλά υπάρχει και η αναγέννηση, ας μην το ξεχνάμε! Σίγουρα αυτό το ζώδιο δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμο, όμως έχει αρκετές θετικές πλευρές. Στην περίπτωση πάντως που αναζητάς «γιούχου» καταστάσεις και πανηγύρια, καλύτερα να τα ψάξεις σε άλλο ζώδιο.

Ο Τοξότης είναι γνωστός ως ένας επιπόλαιος τοξοβόλος, πάντα έτοιμος να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και «να την κάνει» για οπουδήποτε, ειδικά αν τα πράγματα σοβαρέψουν.

Είναι –ας πούμε– ο τυχοδιώκτης του ζωδιακού κύκλου, που επιδιώκει να επεκταθεί πέρα από τα όρια και τα σύνορα και να εξερευνήσει άγνωστα εδάφη. Τα ταξίδια για έναν Τοξότη εξισώνονται στο μυαλό του με την ελευθερία. Μερικές φορές βέβαια ξεχνά ότι η πραγματική αίσθηση της ελευθερίας πηγάζει από μέσα μας και χρειάζεται κάποιον να του υπενθυμίζει ότι όπου κι αν πάει, ό,τι υπάρχει μέσα του θα το κουβαλάει μαζί του. Ωστόσο, αν βρει κάποιο τρόπο (πολλοί το κάνουν) να εκφράσει το περιπετειώδες πνεύμα του, θα μείνει σε ένα μέρος και με έναν σύντροφο.

Τι γνωρίζουμε για τον Αιγόκερω; Είναι ανηλεώς φιλόδοξος, αναρριχάται κοινωνικά και θα ποδοπατήσει όποιον σταθεί στο δρόμο του για να ανακόψει την πορεία του προς την κορυφή.

Το αρχαϊκό σύμβολο του Αιγόκερω είναι ένα κατσίκι με ουρά ψαριού. Το νερό συμβολίζει τη συνείδηση ​​και τον μυστικισμό, οπότε, σε αντίθεση με τα δημοφιλή στερεότυπα, ο Αιγόκερως είναι στην πραγματικότητα ένα βαθιά πνευματικό ζώδιο ή τουλάχιστον έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει. Αν και μερικοί Αιγόκεροι, πράγματι, ενδιαφέρονται μόνο να κατακτήσουν την κορυφή, οι περισσότεροι έχουν ένα βάθος στη ζωή τους και τους ενδιαφέρει να μαθαίνουν, να γίνονται σοφότεροι και πιο έμπειροι – ειδικά όσο μεγαλώνουν.

Γνωστοί χαρακτηρισμοί για τον Υδροχόο: Ψυχρός, ανεξάρτητος, εκλογικευμένος, υπολογιστής, στερείται αισθημάτων.

Παρότι θεωρείται ο ανθρωπιστής του ζωδιακού, ο Υδροχόος παραδόξως κατηγορείται συχνά ως μισάνθρωπος ή ότι ο ίδιος... αποκλείεται να είναι άνθρωπος. Όπως όλα τα ζώδια του αέρα, ο Νεροκουβαλητής τείνει να εξορθολογίσει τα συναισθήματά του, δεν ξέρει πώς να τα εκδηλώσει και πολλές φορές νιώθει άβολα με τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι δεν αισθάνεται τίποτα, ούτε ότι δεν είναι ευαίσθητος σε αυτά που νιώθουν οι άλλοι. Αν κάποιος παρατηρήσει μια Υδροχόο μητέρα πώς είναι με τα παιδιά της, θα δει σίγουρα την άλλη, πιο συναισθηματική, πλευρά του ζωδίου και θα καταλάβει ότι όσα καταμαρτυρούν σε αυτό το ζώδιο είναι υπερβολικά.

Τι λέμε συνήθως για έναν Ιχθύ; Είναι στον κόσμο του και σκέφτεται συνέχεια την απόδραση, ενώ συχνά πνίγει τον καημό του στο ποτό.

Ας δούμε πώς έχει προκύψει η παραπάνω άποψη. Η «δουλειά» ενός Ιχθύ είναι να ξεφεύγει από την καθημερινότητα, να επικοινωνεί με τον κόσμο της φαντασίας και των αισθήσεων και να αναφέρει στα άλλα ζώδια τι ανακάλυψε. Συχνά, φαίνεται ότι δεν κάνει κάτι «χρήσιμο», αλλά στην πραγματικότητα κάνει αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένος. Λόγω του ότι απορροφά σαν σφουγγάρι την ενέργεια των άλλων και λόγω της ευαισθησίας του στις σκέψεις και τα συναισθήματα, χρειάζεται ανάπαυση και τακτικά χρονικά διαλείμματα. Το να «ταξιδεύει» συνειδητά κάπου αλλού, τον βοηθά να ξεπερνά τις δυσκολίες κι αν επιλέξει έναν πιο καλλιτεχνικό ή πνευματικό τρόπο ζωής, δεν πρόκειται να στραφεί σε άλλους δρόμους «φυγής».astrology
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top