Νιώθεις ότι ξεχνάς; Δεν είναι Αλτσχάιμερ

0
4 πράγματα θα σε βοηθήσουν να θυμάσαι.

Για όλα φταίει η μνήμη μας αν νιώθεις πως ξεχνάς διαρκώς! Μην αγχώνεσαι δεν είσαι σε πρώιμο στάδιο Αλτσχάιμερ αρκεί να ακολουθήσεις 4 tips για να επαναφέρεις τη μνήμη σου αμέσως. Αν νιώθεις πως ξεχνάς συνεχώς πράγματα δεν είσαι η μόνη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από αυτό το συναίσθημα του να σου μιλούν οι άλλοι για γεγονότα κι εσύ να μη θυμάσαι πως συνέβησαν ή ειπώθηκαν ποτέ.

Το να διατηρείς τη σκέψη σου ευκρινή είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις. Αυτές οι επιστημονικές ανακαλύψεις θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την υγεία του εγκεφάλου σου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά την ημέρα, βοηθώντας το μυαλό σου να λειτουργεί σαν να είσαι χρόνια νεότερη.

1. Όλα είναι θέμα μνήμης

Έχει συμβεί στους περισσότερους να μπαίνουν σε ένα δωμάτιο και να ξεχνάνε γιατί. Ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν ένα έξυπνο τέχνασμα που ονομάζουν «σημαδέψτε και ονοματίστε» που βοηθάει. Πώς γίνεται; Δείξε προς την κατεύθυνση που πας (όπως για παράδειγμα προς την κουζίνα) και πες δυνατά την ενέργεια που πρόκειται να εκτελέσεις (όπως, «Ανάβω την καφετιέρα»). Αυτό ευθυγραμμίζει, λένε, τις σκέψεις με το σώμα σου, ενισχύοντας τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

2. Ήρθε η ώρα να λύσεις το πρόβλημα

Όταν χρειάζεται να τριπλασιάσεις τις δόσεις μιας συνταγής ή να φτιάξεις ένα δύσκολο παζλ, κάθισε δίπλα σε ένα παράθυρο ή ανάψε μια λάμπα. Αν το κάνεις αυτό, βελτιώνεις τις δεξιότητές σου στην επίλυση προβλημάτων, προτείνει μια μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Το φως διεγείρει τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, απομακρύνοντας βιαστικά τους νοητικούς ιστούς που σχετίζονται με την ηλικία.

3. Οι μυρωδιές μάς κάνουν θα θυμόμαστε

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το να μυρίζει κανείς αντικείμενα που σχετίζονται με την παιδική ηλικία, όπως ένα παλιό βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο ή ένα ξύλινο μολύβι, ξεκλειδώνει τα κέντρα μνήμης του εγκεφάλου καλύτερα από το να βλέπεις φωτογραφίες. Έτσι, όταν σβήνεις λεπτομέρειες σχετικά με ένα γεγονός πριν από πολύ καιρό ή αν θέλεις απλώς να ξαναζήσεις μια πολύτιμη ανάμνηση, δοκιμάστε το εξής: Πιάσε ένα αντικείμενο που σχετίζεται με τη στιγμή (όπως εκχύλισμα βανίλιας που σου θυμίζει το ψήσιμο με τη γιαγιά σου) , κλείσε τα μάτια και μύρισέ το καθώς σκέφτεστε αυτή τη θύμηση. Η μνήμη σου θα επανέλθει σε χρόνο dt.

4. Σήκωσε ανάστημα- Η μνήμη επανέρχεται

Αν ξεχάσεις πού πάρκαρες το αυτοκίνητό σου, στάσου όρθια και περπάτησε 10 βήματα ενώ φαντάζεσαι ότι φοράς μια κάπα σαν τη Wonder Woman.

Έρευνα του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο στο NeuroRegulation απέδειξε ότι η ανεπαίσθητη αλλαγή στάσης ενεργοποιεί μια σύνδεση μυαλού-σώματος που λέει στον εγκέφαλο ότι είσαι σε εγρήγορση, οξύνοντας τη σκέψη και την ανάκληση της μνήμης.

theissue
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top