Ποιος κάνει τα κουμάντα σε αυτή τη σχέση;

0
κάποιοι είναι πιο έντονοι, κάποιοι πιο συγκαταβατικοί.

Ας ξεκινήσουμε με το να πούμε ότι είναι λογικό στους μακροχρόνιους δεσμούς, να επικρατούν οι ισότιμες σχέσεις. Όμως αυτό δεν είναι σπάνιο κάποιες φορές, να ακούγεται και σαν σχήμα λόγου. Ένα ζευγάρι αποτελείται από δύο διαφορετικούς και συνάμα ξεχωριστούς χαρακτήρες. Έτσι, κάποιοι είναι πιο έντονοι, κάποιοι πιο συγκαταβατικοί, άλλοι πιο πεισματάρηδες κι άλλοι πιο υποχωρητικοί. Υπάρχουν χαρακτήρες που φωνάζουν για να επιβληθούν κι άλλοι που φαινομενικά μπορεί να φαίνεται πως κάνουν ησυχία, στο τέλος καταφέρνουν να περάσουν το δικό τους.

Η ζωδιακή ποιότητα του κάθε χαρακτήρα αποτελείται από την πολύπλοκη σύνθεση του χάρτη του. Αν όμως θα έπρεπε να μιλήσουμε για το πώς φαίνεται ή το πώς φέρεται ο κάθε χαρακτήρας, το πρώτο που θα βλέπαμε θα ήταν το ζώδιο του. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιος κάνει τα κουμάντα ή θέλει να τα κάνει τελικά στις σχέσεις σου;



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Καταρχάς Κριός που να παραδέχεται τα λάθη του, είναι είδος προς εξαφάνισην. Αντίθετα, ενώ ξέρει ότι ποτέ τελικά δεν του βγήκε σε καλό το να φωνάζει, εξακολουθεί με τις φωνές του να προσπαθεί να επιβληθεί και να προκαλεί τη συναισθηματική βαρηκοΐα του ανθρώπου που έχει μπροστά του, φτάνοντάς τον κάποιες φορές στο σημείο και να τον αποφεύγει. Το «έτσι είμαι εγώ και σ όποιον γουστάρει», είναι μια πάρα πολύ συνηθισμένη φράση ενός κριού που σέβεται τον εαυτό του, αν και απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει βρει ακόμα αυτόν τον «όποιο» τελικά. Θέλει να κάνει τον αρχηγό, απλά δεν του κάθεται η αρχηγία.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Μπορεί να τον κατηγορούν για πεισματάρη και μονόχνοτο, αυτό όμως δεν είναι πέρα για πέρα δίκιο. Ναι, είναι χειριστικός γιατί δεν μπορεί ο καθένας σε μια σχέση να τραβάει το δικό του το ρυθμό και ίσως κάποια στιγμή να συναντηθούνε κάπου οι δυο σύντροφοι. Έτσι λοιπόν από την αρχή αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες που απορρέουν από μια σχέση, ορίζοντας όμως και τα πλαίσια που θα κινούνται. Ένας Ταύρος θέλει την ηρεμία και την ησυχία του. Θέλει όλοι να είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τη σχέση τους μαζί του. Εννοείται ότι πρώτα πάει το ταίρι του. Έτσι και υποχωρητικός θα γίνει και συγκαταβατικός αν χρειαστεί.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Δε λέει ποτέ όχι σε ότι κι αν του ζητήσει ο άνθρωπος που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά. Του είναι αδιάφορα και τα κουμάντα και η διαχείριση μιας μακροχρόνιας σχέσης. Άλλωστε ένας χαρακτήρας σαν το Δίδυμο, δεν κλείνεται σε πλαίσια και σε οριοθετήσεις. Δεν τα εννοεί γενικότερα, όχι από αντίδραση αλλά γιατί έτσι είναι από τη φύση του. Είναι ένας αιώνιος έφηβος, ένα παιδί που δεν εννοεί να μεγαλώσει. Πόσες λοιπόν ευθύνες να του καταλογιστούν; Με αυτόν όμως τον τόσο ευφυή τρόπο συν την καπατσοσύνη του, καταφέρνει να τα φέρνει όλα στα μέτρα του και στο τέλος να περνά στη σχέση το δικό του.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Καταρχάς αν δεν περάσει το δικό του θα σκάσει. Το γεγονός ότι είναι διατεθειμένος να δώσει στο δεσμό του γη και ύδωρ, αυτόματα τον κάνει να πιστεύει πως μπορεί και να τον διαχειριστεί ή πρέπει να είναι εκείνος που θα λαμβάνει και για τους δύο αποφάσεις. Ξέρει να αγαπά, να δίνει και να δίνεται, όμως κάνει πολύ συχνά το λάθος να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Μα με το δάκρυ που το έχει σε πρώτη ζήτηση, μα με την επίκληση στο συναίσθημα, έχει τον τρόπο τελικά να κάνει το ταίρι του να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να του παραχωρεί την αρχηγία. Ισοφαρίζεται το χούι του αυτό με την αγάπη και το νοιάξιμο στον άνθρωπό του.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Είναι από πολλές πλευρές επιβεβαιωμένο, ότι αν δώσεις στο Λέοντα την αίσθηση ότι κάνει τα κουμάντα στη σχέση σας, αυτός θα γίνει χαλί να τον πατήσεις και θα αναλάβει να φέρεις εις πέρας ακόμα και τις δικές σου ευθύνες και υποχρεώσεις. Ιδιοτροπία του είναι σχεδόν, να νομίζει πως γεννήθηκε ο αρχηγός των όλων και το να προπορεύεται ακόμα και μέσα στη σχέση του νιώθει ότι του ανήκει δικαιωματικά. Παρ όλα αυτά, θέλει ο σύντροφός να είναι καλά και να περνάνε ωραία και θα κάνει τα πάντα για να του προσφέρει μια ζωή καλύτερη. Μπορεί να είναι πεισματάρης και απόλυτος, αγαπά όμως αληθινά και το αποδεικνύει.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Για έναν τόσο γήινο και συγκροτημένο χαρακτήρα, το ποιος θα αναλάβει την αρχηγία στη σχέση του, αυτό είναι θέμα που έχει να κάνει με το πρακτικό μέρος της εύρυθμης λειτουργείας σε επίπεδο καθημερινότητας. Άλλωστε θεωρεί εντελώς ανούσιο να θέλει κάποιος για διαφορετικούς και ίσως πιο εγωκεντρικούς λόγους να επιβάλλει τη γνώμη του στον άλλο. Κάποιες όμως φορές γίνεται πιο υποχωρητικός, με αποτέλεσμα ο άνθρωπός του συχνά να τον καπελώνει και να τον θεωρεί και δεδομένο. Επειδή μια τέτοια στάση τη θεωρεί μικροπρεπή, δε της δίνει σημασία με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται εις βάρος του ιδίου τελικά.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Αν έπρεπε να υπάρχει κάποιος ζωδιακός χαρακτήρας και γνήσιος εκπρόσωπος της υποχωρητικότητας και της συγκατάβασης, αυτός θα ήταν απολύτως ο Ζυγός. Λες και από τη φύση του είναι γεννημένος σε μια σχέση να βάζει σε δεύτερη μοίρα και σε δεύτερο πλάνο τα δικά του «θέλω» και επιθυμίες, έναντι του ανθρώπου που θέλει να στέκεται μόνιμα κερί αναμμένο στο πλάι του. Είναι σπάνιες οι εξαιρέσεις να συναντήσει άνθρωπο με αυτό το ζωδιακό χαρακτήρα που να κάνει τα κουμάντα στη σχέση του και αυτό βαίνει πάντοτε εις βάρος του, γιατί περιμένει και προσδοκά να καταλάβει από μόνο του το ταίρι του τι θέλει.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Ιδού ο χαρακτήρας που για να επιβληθεί, θα κάνει σπάνια φασαρία. Σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση, είναι ο ηθικός αυτουργός στην κατάληξη μιας σχέσης. Κινεί τα νήματα και κατευθύνει τον άνθρωπο του με πιο έμμεσους και πλάγιους τρόπους από τους συνηθισμένους. Παράλληλα θα βάλει αυστηρά πλαίσια στο πως θα κινηθεί ή θα φερθεί το ταίρι του κι έχει έναν τρόπο να του τα βάλει, ακόμα κι αν χρειαστεί να λειτουργήσει απέναντί του σε ψυχολογικό επίπεδο χειριστικά. Ένας χαρακτήρας που θέλει να σέβεται τον εαυτό του σαν το Σκορπιό, παραμένει αμετακίνητος κι ας ξέρει πως μπορεί να ρισκάρει τη σχέση του.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Άμα του κάνεις τα χατίρια μπορείς να αναλάβεις και την αρχηγία και τις ευθύνες της σχέσης. Ένας τόσο αλέγκρο ζωδιακός χαρακτήρας, θέλει ακόμα και από τη σχέση του να παίρνει και να δίνει χαρά. Να περνάει ωραία και να κρατάει μακριά του τη μιζέρια και τη γκρίνια. Όμως αν χρειαστεί ή θελήσει να πάρει το οτιδήποτε, έχει τόσα πολλά αποθέματα επιμονής μέχρι να το καταφέρει, που στο τέλος θα σε κάνει να σηκώσεις τα χέρια ψηλά με το πείσμα του. Θα περάσετε και οι δύο καλά, αρκεί εξαρχής να βάζεις τα «θέλω» και τις επιθυμίες του πρώτα και μετά κάνε ότι νομίζεις και ότι σ αρέσει στο δεσμού σας. Το θέλει ανέφελο άλλωστε.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Μπορεί να είσαι με έναν άνθρωπο που θα κάνει τα πάντα για να νιώθεις ότι τελικά δε σου λείπει τίποτα, εξαρχής όμως θα υπάρξει η άτυπη και άγραφη συμφωνία μεταξύ σας, πως τα κουμάντα στη σχέση σας θα τα κάνει εκείνος. Και να ξέρεις ότι θα έχει λόγο ακόμα και στο παραμικρό. Τίποτα δεν προχωρά, αποκλειστικά & μόνο μετά την έγκρισή του και φυσικά οι δικές σου πρωτοβουλίες για το οτιδήποτε θα περνάνε πρώτα από τη δική του απόφαση. Αλλιώς μάλλον θα υποστείς τις κυρώσεις, που έχει έναν σχεδόν άκαμπτο τρόπο να σου τις επιβάλλει. Μην αναρωτηθείς ποιος κάνει τα κουμάντα στη σχέση σας. Ο Αιγόκερως βέβαια.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Λάτρης και υπέρμαχος της ατομικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας στην έκφραση το φωνάζει και το τιμά, σε όλες του εκφράσεις τις και κάπου εδώ τελειώνει ένας μύθος. Ένας Υδροχόος που τιμά τον εαυτό του, θέλει και μπορεί να γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δε θα μπορούσε να μην εφαρμόσει το ίδιο και στις πολύ στενές διαπροσωπικές του σχέσεις. Έτσι λοιπόν επειδή δεν μπορεί τα σκαμπανεβάσματα τα ερωτικά, ψάχνει για μονιμότητα και για να την εξασφαλίσει, έχει τον τρόπο να θέτει όρια εξαρχής στο σύντροφό του, τα οποία ασφαλώς δεν έχουν καμία ισχύ για τον ίδιο. Ο ίδιος είπαμε: Ελευθερία και ανεξαρτησία.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Δεν τον ενδιαφέρει να κάνει σε οποιαδήποτε σχέση του τα κουμάντα. Δεν τον ενδιαφέρει καν να νιώθει ότι έχει το πάνω χέρι. Εξάλλου είναι από τους χαρακτήρες, που δύσκολα του επιβάλλονται οι άλλοι, μιας και διαθέτει το δικό του μοτίβο και τρόπο ζωής. Μπορεί να κάνει υποχωρήσεις στην ανάγκη να υπάρχει ηρεμία στη σχέση του. Όμως αν χρειαστεί το οτιδήποτε από αυτή, έχει έναν τρόπο να το παίρνει και μάλιστα πολλές φορές, χωρίς να μπει καν στη διαδικασία να ρωτήσει. Ξέρει να παίρνει το χρόνο του, να κινείται μόνος του, να μη νιώθει καν τους δικούς σου κανόνες και όρια και να περνάτε στο τέλος μαζί αγαπημένοι.



Μελίνα Φώφη
zwdia.gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top