Τα αδύναμα σημεία των ζωδίων

0
Ποια αδυναμία σου μπορούν εκμεταλλευτούν οι άλλοι;

Ποια είναι τα αδύναμα σου σημεία, που οι άλλοι μπορούν να τα εκμεταλλευτούν ανάλογα με το ζώδιο σου. Παραμερίζεις τις δικές σου ανάγκες, για να καλύψεις τα «θέλω και τις επιθυμίες εκείνων που νοιάζεσαι και αγαπάς;

Είσαι καλός ακροατής και δίπλα από το φίλο σου όταν και όποτε νιώθει πως πρέπει να βγάλει από μέσα του αυτό που τον βασανίζει αλλά εκείνος ποτέ δεν κάθισε να σε ακούσει όσο το έχεις κάνει εσύ; Για ότι στραβό συμβαίνει στην κοινή σου ζωή με άλλους ανθρώπους στο σπίτι στη δουλειά στην ομάδα, λες συχνά «Εγώ φταίω ο βλάκας»;

Εάν έχεις απαντήσει «ναι» στις δύο από τις τρεις ερωτήσεις, μάλλον κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την καλή σου πρόθεση. Όμως πόσο εκμεταλλεύσιμος χαρακτήρας είσαι ανάλογα με το ζωδιακό σου χαρακτήρα και πάνω σε ποια αδυναμία σου πατάνε οι άλλοι;



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Ο χαρακτήρας του Κριού είναι τέτοιος, που δε θα διστάσει να μπει γενναία στη μάχη, ακόμα και αν δεν ξέρει ακριβώς γιατί πολεμάει. Άλλωστε μπαίνει μπροστά και παίρνει πρωτοβουλίες, γιατί του αρέσει να κάνει τον αρχηγό. Αυτό λοιπόν κυρίως εκμεταλλεύονται εκείνοι που τον βάζουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Το γεγονός ότι δε φοβάται και δε θα πολύ σκεφτεί, ότι ρισκάρει και ίσως να φάει το κεφάλι του. Κατά την Ψυχολογία, οι άνθρωποι που προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους στους άλλους, το κάνουν γιατί κατά βάθος αποζητούν την προσοχή και το νιάξιμο τους.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Εδώ μιλάμε για έναν χαρακτήρα σταθερό, αλλά πολλές φορές αμετακίνητο στις θέσεις και στις απόψεις του. Γίνεται μάλιστα τόσο ισχυρογνώμονας, που πραγματικά νιώθει να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια του, όταν η ίδια η ζωή του αποδεικνύει, το αντίθετο από ότι πίστευε για καιρό. Έχει καλή πρόθεση απέναντι στους άλλους και πολλές φορές δεν καταφέρνει να πονηρευτεί, όταν ορισμένοι άνθρωποι λειτουργούν υστερόβουλα και εις βάρος του. Παράλληλα, έχει μία τάση να εξιδανικεύει χαρακτήρες ανθρώπων που θα τον εντυπωσιάσουν με επιχειρήματα, που μπορεί και να μην ευσταθούν.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Ως ένα από τα πιο κοινωνικά άτομα, καθημερινά, έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο και συνήθως ο φιλικός και επαγγελματικός του κύκλος αποτελείτε από ένα μωσαϊκό ανθρώπινων χαρακτήρων, χωρίς να σημαίνει και ότι ταιριάζουν μεταξύ τους. Δεδομένου ότι ένας Δίδυμος λειτουργεί μιμητικά ταιριάζει, ή είναι ευπροσάρμοστος με το περιβάλλον που κινείται. Αντλεί μάλιστα πληροφορίες από όπου και αν παρευρεθεί. Έτσι λοιπόν γίνεται ο αγαπημένος φίλος του κάθε κουτσομπόλη, που δεν είναι δύσκολο να εκμαιεύσει από εκείνον μυστικά ανθρώπων που κανονικά δε θα έπρεπε να συζητιούνται.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Ο ζωδιακός χαρακτήρας αυτός, είναι ένας άκρως προστατευτικός τύπος που θα αφιερωθεί σίγουρα τόσο σε αυτούς που αγαπά, όσο και σε εκείνους που μπορεί να του κλαφτούν για να τους συμπονέσει. Μάλιστα είναι τόσο ευαίσθητος στον πόνο του άλλου, που γίνεται συχνά θύμα μερικών υστερόβουλων ανθρώπων όπου κάποιοι φτάνουν στο σημείο, να τον έχουν για να τους υπηρετεί. Επειδή λειτουργεί περισσότερο συναισθηματικά παρά λογικά, βρίσκουν εκεί τις ευαίσθητες χορδές του. Βέβαια επιθυμεί να του αναγνωρίζουν τουλάχιστον αυτά που προσφέρει και διακρίνει εν καιρώ την υστεροβουλία.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Εδώ πρόκειται για ένα ζωδιακό χαρακτήρα, άκρως δοτικό. Προσφέρει χωρίς να λογαριάσει το κόστος, αρκεί να βλέπει την ικανοποίηση στα μάτια των ανθρώπων που αποτελούν και την αυλή του, τον κύκλο του. Σπάνια μπαίνει στη λογική ότι μπορεί κάποιος με τη συμπεριφορά του να τον εκμεταλλευτεί, γι αυτό και πολύ συχνά, περιστοιχίζεται από ανθρώπους που με την κολακεία και την καπατσοσύνη τους, του δίνουν την αίσθηση ότι τον έχουν αρχηγό για να περάσουν το δικό τους. Αυτό συμβαίνει γιατί επιθυμούν να ξεχωρίσουν από το σύνολο κλέβοντας κομμάτια από τη δόξα του, από την αναγνώριση τη δική του.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Όσο κι αν δείχνει ότι πατάει στα πόδια του και μπορεί να διακρίνει τις ειλικρινείς προθέσεις των άλλων, συχνά μπορεί να γίνει θύμα των περιστάσεων. Ως ζώδιο της προσφοράς και του ανθρωπισμού, δύσκολα μπορεί να διακρίνει τις πονηρές προθέσεις μερικών ανθρώπων κι αυτό, γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Στον επαγγελματικό του χώρο, ή όπου αλλού δραστηριοποιείται συνήθως πίσω από ένα υπεύθυνο πόστο, κάποιοι εκμεταλλεύονται τη θέση το έργο και την οργανωτικότητά του, προκειμένου να αναρριχηθούν οι ίδιοι, αφού ένας Παρθένος αδιαφορεί, εάν παίζει δεύτερους ρόλους.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Αποζητά την αρμονία αλλά και την ησυχία σε όποιο περιβάλλον και αν κινείται ή δραστηριοποιείται επαγγελματικά φιλικά ή κοινωνικά. Ακόμα και στη προσωπική του ζωή, σπάνια δημιουργεί θέματα στους δικούς του ανθρώπους, ενώ για να εξασφαλίσει την ηρεμία εάν υπάρξουν εντάσεις, υποχωρεί πρώτος. Η αλήθεια είναι ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τα δικά του «θέλω» και επιθυμίες, με αποτέλεσμα οι οικείοι αλλά και οι στενοί του συνεργάτες να τον θεωρήσουν κάποια στιγμή δεδομένο. Λόγω της μεγάλης του ανοχής, δε θα διαμαρτυρηθεί ποτέ, απλά φεύγει δίχως να δώσει εξηγήσεις.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Άλλος ένας ζωδιακός χαρακτήρας που σκέφτεται περισσότερο με το συναίσθημα, παρά με τη λογική. Εκεί βρίσκονται οι ευαίσθητες χορδές του, που μπορούν και εκμεταλλεύονται οι άλλοι, μέχρι βέβαια με τη διαίσθησή του να το καταλάβει. Πλάσματα προστατευτικά θα μπουν μπροστά για να προστατεύσουν το δικό τους άνθρωπο, ή το φίλο που εκτιμούν. Πολλές φορές θα εκτεθούν για μια φιλία, ή μία σχέση που έχει για εκείνους αξία, δίχως να υπολογίσουν το κοινωνικό, ή, το επαγγελματικό κόστος. Φαινομενικά μπορεί να δείχνουν βραδύκαυστοι, όμως κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι στις αντιδράσεις τους.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Με το θετικό του χαρακτήρα, την εύθυμη συμπεριφορά, το έξυπνο χιούμορ του, καταφέρνει να δημιουργεί σχέσεις από το πουθενά. Άλλωστε ποιος δε θέλει έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή του. Ένας Τοξότης φημίζεται για την ευθύτητα του χαρακτήρα του, ενώ μπορεί να μπει μπροστά και να σου ανοίξει πόρτες, εκεί που άλλοτε δεν είχες την πρόσβαση. Μπορεί δε με απίστευτη ευκολία, να λύση προβλήματα επιστρατεύοντας το πολυμήχανο μυαλό του. Αυτοί και αρκετοί άλλοι είναι οι λόγοι, που κάποιοι τα βρίσκουν με το ζώδιο αυτό. Όμως κανείς δε θα μπορέσει να τον θεωρήσει και δεδομένο στη ζωή του.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Είναι το ζώδιο που χαρακτηρίζεται από πολλές επιτυχίες στη ζωή του, όχι επειδή του χαρίστηκαν αλλά επειδή προσπαθεί μέχρι τελευταίας ρανίδας των δυνάμεών του, από τη στιγμή που θα αναλάβει μια ευθύνη. Όσοι ζουν ή συνεργάζονται μαζί του, γνωρίζουν ότι το να τον συναναστραφούν μόνο σε καλό θα τους βγει, ειδικά εάν επιδείξουν αφοσίωση και φιλότιμο. Ηγείται από τη φύση του και αυτό εκτός του ίδιου, προσδίδει κύρος και στους συνεργάτες του, ή όσους τον συναναστρέφονται. Είναι και ο λόγος που επιδιώκουν οι άλλοι συνεργασίες, επαφές και σχέσεις με διάρκεια στο χρόνο, μαζί του.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Παρ’ ‘ότι λένε πως είναι εξαιρετικός φίλος, που μπορεί να συμβουλέψει σωστά ή να κατευθύνει έναν άνθρωπο ή μια ομάδα ανθρώπων, εντούτοις δεν είναι καλός με τον εαυτό του. Με τα προσωπικά του θέματα. Όλους τους αντιμετωπίζει φιλικά, ακόμα και τους εραστές ή ερωμένες του. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν διακρίνει εύκολα την ιδιοτέλεια στους άλλους. Έτσι λοιπόν ορισμένοι άνθρωποι εκτός από τη φιλία του, εκμεταλλεύονται το πνεύμα, τη θέση που κατέχει και τον κύκλο του. Ένα μάλιστα από τα πιο τρωτά σημεία του χαρακτήρα του, είναι η κλήση που έχει να αρέσκεται στα κολακευτικά σχόλια και να μην το ψάχνει περισσότερο.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Άλλος ένας ζωδιακός χαρακτήρας που όλα τα διυλίζει περισσότερο με το συναίσθημα, παρά με τη λογική. Η καλή του η καρδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, τόσο, που πολλές φορές γίνεται εκμεταλλεύσιμη από ανθρώπους που ξέρουν να του φερθούν χειριστικά, προκειμένου να κερδίσουν κομμάτια από το έργο του, τη δουλειά του, τις οικονομικές του δυνατότητες. Επιρρεπής και στα αισθηματικά του, δίνεται εξιδανικεύοντας τις περισσότερες φορές, τα χαρίσματα του ανθρώπου που τον γοητεύει. Έτσι λοιπόν γίνεται συχνά θύμα μιας αγάπης που δεν άξιζε να επενδύσει σε αυτή, χρόνο και συναίσθημα.



Μελίνα Φώφη
zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top