«Στη μέλλουσα νύφη μου: θέλω να με βλέπεις σαν μαμά σου»

0
να αισθάνεσαι ότι είμαι κάποια που ενδιαφέρεται για το καλό σου.

Υπάρχουν κάποιες πεθερές που έχουν καρδιά μάλαμα και στηρίζουν και αγαπάνε τις νύφες τους σαν να ήταν δικό τους παιδί. Έτσι, εικάζουμε ότι θα γίνει και η παρακάτω μαμά!

«Αγαπημένο μου κορίτσι,

Ο γιος μου σε αγαπάει τόσο πολύ που θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί σου και για μένα αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα ήθελα και εμείς να έχουμε μια όμορφη σχέση. Να σε μάθω και ιδανικά να με βλέπεις σαν μητέρα σου.

Δεν θέλω να κάνεις υπερπροσπάθεια σε τίποτα.

Απλά να είσαι ο εαυτός σου, η γυναίκα που ερωτεύτηκε ο γιος μου. Δεν θέλω να προσπαθείς να χωρέσεις σε ένα καλούπι ή να νιώθεις ότι έχεις κάτι να αποδείξεις -σε μένα ή σε οποιονδήποτε άλλον. Γιατί δεν έχεις! Είσαι η επιλογή του γιου μου.

Αγαπάμε και οι δύο τον ίδιο ο άντρα και δεν υπάρχει λόγος να ανταγωνιζόμαστε η μία την άλλη.

Δεν είμαι πλέον η πιο σημαντική γυναίκα στη ζωή του, αλλά αυτό το γεγονός δεν μειώνει την αγάπη του για μένα. Η ανθρώπινη καρδιά έχει την εκπληκτική ικανότητα να επεκτείνεται. Η αγάπη πολλαπλασιάζεται! Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι ότι ακόμα και όταν νομίζεις ότι είναι αδύνατο να αγαπήσεις κάποιον περισσότερο, υπάρχουν στιγμές που σχεδόν νιώθεις την καρδιά σου να μεγαλώνει. Έτσι είναι η αγάπη. Δεν έχει όρια.

Θα είμαι πάντα στο πλευρό του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνώ πάντα μαζί του. θα του υπενθυμίζω ότι αν και είστε ερωτευμένοι, δεν σημαίνει ότι θα συμφωνείτε σε όλα. ωστόσο, θα συμφωνείτε πάντα σε ένα: στο να συνεργάζεστε για να επιλύετε τις διαφορές σας. Όταν κάνει λάθος, θα του το λέω. Όταν διαφωνώ μαζί του, θα προσπαθήσω να το κάνω με σεβασμό.

Μακάρι να μην χωρίσετε ποτέ. Ξέρω ότι δεν διαρκούν όλες οι σχέσεις για πάντα, αλλά πιστεύω ότι το «για πάντα» είναι ο στόχος του γάμου. Παρόλο που μπορεί να είμαι ανίκανη να κρατήσω τις απόψεις μου για τον εαυτό μου, να ξέρετε ότι είναι ακριβώς αυτό, οι απόψεις μου. Η ελπίδα μου είναι ότι θα είστε πάντα σε θέση να επιλύετε τις διαφορές σας (και ναι, θα υπάρχουν πολλές διαφορές) και ότι θα θυμάστε πάντα τι σας έφερε μαζί.

Δεν πειράζει να μου πείτε να μην ανακατεύομαι.

Πιθανόν να μην μου αρέσει και μπορεί να με πληγώσει, αλλά κάποια πράγματα πραγματικά δεν με αφορούν.

Παρόλο που θα χαρώ πολύ να με φωνάζεις «μαμά», δεν έχω καμία απαίτηση να με βλέπεις όπως τη μητέρα σου. Δεν είμαστε το ίδιο και το καταλαβαίνω. Παρόλα αυτά ανυπομονώ να περάσω χρόνο μαζί σου, κάνοντας κάποια πράγματα που κάνουν οι μητέρες και οι κόρες μαζί, αυτά τα κοριτσίστικα πράγματα για τα οποία ο γιος μου δεν ενδιαφέρεται.

Θέλω να αισθάνεσαι ότι είμαι κάποια στην οποία μπορείς να απευθυνθείς όταν χρειάζεσαι υποστήριξη, κάποια που μπορείς να εμπιστευτείς και που ενδιαφέρεται για το καλό σου.

Ελπίζω ότι θα με αφήσεις να σε βοηθάω. Όχι επειδή το χρειάζεσαι, αλλά επειδή θέλω να κάνω τα πράγματα ευκολότερα για εσένα. Η ζωή είναι δύσκολη. Ξέρω ότι το να ζητάς βοήθεια είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που κάνει μια δυνατή γυναίκα.

Και θα μοιραστώ ένα μυστικό που μου πήρε πάρα πολύ καιρό να μάθω: το να δέχεσαι βοήθεια είναι πολύ σημαντικό.

Αν η ζωή σας ευλογήσει με μωράκια, θα είμαι πολύ καλή γιαγιά. Θα σέβομαι το γεγονός ότι έχετε τους δικούς σας κανόνες. Ελπίζω, όμως, να με αφήνετε να κακομαθαίνω τα εγγονάκια μου πού και πού…

Ανυπομονώ για την ημέρα που θα παντρευτείτε. Αν και κάποιοι λένε τη λέξη ''πεθερά'' με πικρία, ελπίζω εσύ να τη λες πάντα με γλυκύτητα. Θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό.

Με αγάπη,

Η μέλλουσα πεθερά σου.»

mama365
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top