Πόσο καλά θα τα πάνε μεταξύ τους δυο ίδια ζώδια;

0
«ο όμοιος τον όμοιο αγαπά»;

Για να έχεις κοινά χαρακτηριστικά του τρόπου που κινείσαι, συμπεριφέρεσαι, νιώθεις, ερωτεύεσαι, ζεις, με έναν άλλο άνθρωπο, πιθανά να ομοιάζετε ζωδιακά, να έχετε δηλαδή το ίδιο ζώδιο δηλαδή ίδιο Ήλιο, ίδιο ωροσκόπο, ή να «κουμπώνουν» στα βασικά σημεία οι γενέθλιοι χάρτες σας. Αν αυτό συμβαίνει τότε λέμε ότι ταιριάζουν οι χημείες σας, αγαπάτε τα ίδια πράγματα, καλύπτεσθε συναισθηματικά με τον ίδιο τρόπο.

Έχεις σκεφτεί ποτέ, αν θα κατάφερνες να τα βρεις σε αισθηματικό επίπεδο με έναν άνθρωπο που σου μοιάζει; Εν ολίγοις θα τα έφτιαχνες με κάποιον σαν τον εαυτό σου; Πάμε λοιπόν να δούμε εάν τελικά ισχύει ότι ο όμοιος τον όμοιο αγαπά.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Κριός με Κριό

Αυτοί οι τόσο έντονοι χαρακτήρες, θα τα έβρισκαν ακόμα και με την πρώτη ματιά. Θα μπορούσαν να ζήσουν κάτι παθιασμένο χωρίς όρια, όρους και προ απαιτούμενα. Να πάρουν φωτιά απ' τη μια στιγμή στην άλλη και να βιώσουν τα πάντα με ένταση, πάθος και αμετανόητο ρίσκο αν χρειαστεί. Όμως ποιος απ' τους δυο θα έκανε τον αρχηγό στη σχέση, τον αρχηγό στον άλλο; Ποιανού θα πέρναγε το δικό του ο κόσμος να χαλάσει; Μήπως θα ένιωθαν ανταγωνιστικά και μόνιμα καπελωμένοι απ' το ταίρι τους; Όταν λοιπόν μιλάμε για Κριό με Κριό, μιλάμε κυρίως για δεσμό εφήμερο και περιστασιακό παρά για μόνιμο.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Ταύρος με Ταύρο

Σταθεροί χαρακτήρες από τη φύση τους και οι δύο, είναι από τους ελάχιστους «όμοιους» που θα τα βρίσκαν σε πολλά πράγματα. Όπως το να τους αρέσει η καλή ζωή, η αρμονία στη σχέση τους, η αισθησιακή χημεία στο κρεβάτι τους, η ισορροπία στην καθημερινότητά τους. Είναι δυο χαρακτήρες που έχουν τον τρόπο να χτίζουν πολλά και σπουδαία πράγματα μαζί. Βέβαια όπως σε όλες τις φυσιολογικές σχέσεις θα υπήρχαν και καβγαδάκια γιατί είναι πλάσματα πεισματάρικα αλλά συνήθως θα πρυτάνευε η λογική. Ο ένας θα έβλεπε τα τρωτά του εαυτού του στον άλλο και πάντα θα υπήρχε η καλή θέληση με μια αγκαλιά να τα βρουν.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Δίδυμος με Δίδυμο

Δυο παράξενοι για κάποιους τύποι που μπορεί να παίζουν με λογοπαίγνια και να ερωτεύεται ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα. Στα θετικά τους είναι, ότι η σχέση τους δε θα πάσχει ποτέ από ρουτίνα, μιας και βαριούνται να ασχολούνται με τα ίδια και τα όμοια. Στα αρνητικά τους στοιχεία όμως ανήκει η συναισθηματική αστάθεια και ο εύκολος τρόπος να ξεμυαλίζονται από τους διερχόμενους πειρασμούς. Ναι, είναι ταιριαστοί γιατί ο φτερωτός θεός Έρως είναι γι αυτούς άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι. Αυτό της αισθηματικής κατάκτησης. Τέλος ακόμα και τις διαφορές τους, είναι τόσο πολυμήχανοι, που καταφέρνουν να τις εξομοιώνουν τελικά.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Καρκίνος με Καρκίνο

Όπως τα καβουράκια εξωτερικά έχουν ένα σκληρό περίβλημα αλλά μέσα τους είναι τρυφερές ψυχές, έτσι και με το δεσμό τους. Αν συνταιριάξουν τις τύχες τους, τότε για να το προστατέψουν, σηκώνουν τείχη αδιαπέραστα στον κάθε εισβολέα. Ταιριάζουν σχεδόν απόλυτα και δεν είναι σπάνιο να δένονται μεταξύ τους με όρκους αιώνιας πίστης την οποία και εννοούν. Θα μου πεις ότι είναι άτομα που πάνε με τα φεγγάρια τους, ενώ φορές να συντονίζεται η κυκλοθυμική τους διάθεση, με αποτέλεσμα να γίνονται ομηρικοί καυγάδες. Όμως συνήθως δεν εννοεί κάνεις απ' τους δύο τη ζωή του χωρίς την παρουσία του άλλου.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Λέοντας με Λέοντα

Τα λαμπερά παιδιά του ζωδιακού κύκλου τυχαίνει να λειτουργούν μεταξύ τους επιλέγοντας ένα από τα δύο άκρα που λέει, ή ταιριάζουμε σε όλα οι δύο μας, ή, ένας από τους δυο θα είναι ο «ξεχωριστός» των θεών και των ανθρώπων. Ευτυχώς το ποσοστό γέρνει από τη μεριά του ταιριάσματος που λέει ότι ο όμοιος τον όμοιο αγαπά, αφού αν είσαι Λέοντας και ψάχνεις ένα λαμπερό και ξεχωριστό σύντροφο σαν κι εσένα, δε μπορεί παρά να είναι κι ένας άλλος Λέοντας, που του αρέσει η καλή και ακριβή ζωή, η καλοπέραση και να υπερχειλίζει τόσο από προσφορά όσο από δοτικότητα. Εδώ λοιπόν έχουμε σχέσεις σταθερές με σπουδαία διάρκεια.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Παρθένος με Παρθένο

Τα λόγια είναι περιττά αφού αυτοί οι δύο ζωδιακά όμοιοι χαρακτήρες άπαξ και τα βρουν απ' την αρχή, δημιουργούν σχέση μακροχρόνια και με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μπορούν να καταλαβαίνουν που τελειώνει το παραμύθι και που ξεκινά η πραγματική ζωή αλλά και το αντίθετο. Είναι μια σχέση που έχει τρόπο να πατά πολύ καλά στη γη χωρίς να στερείται το συναισθηματικό υπόβαθρο. Στην περίπτωση που κάτι δεν πάει μεταξύ τους καλά, προκειμένου να βρουν κάποιο μοτίβο και να είναι μαζί, ακολουθούν συμβιβαστικές λύσεις λογικής, ή συνυπάρχουν στο ίδιο περιβάλλον, χωρίς να προσβάλουν ο ένας τον άλλο.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Ζυγός με Ζυγό

Είναι μία αγαπησιάρικη σχέση στοργής με έντονο πάθος και αισθησιασμό στο κρεβάτι τους. Αγαπούν και οι δύο την αρμονία στην σχέση τους, το περιβάλλον και τη φωλιά τους και θα έλεγε κανείς ότι ανήκουν στους «σχεσάκηδες» του ζωδιακού αφού ασυντρόφευτοι νιώθουν πως είναι μισοί. Ταιριαστοί σε όλα τους σέβονται τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους και θα κάνουν το παν για να μην του χαλάσουν χατίρι. Το λάθος εδώ γίνεται, όταν δε βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν με τις αλήθειες τους για να μη διαταράξουν τις ισορροπίες της σχέσης του, με αποτέλεσμα ότι παραχώνουν κάτω από το χαλί να το βρίσκουν μπροστά τους.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Σκορπιός με Σκορπιό

Θα έλεγε κανείς ότι εδώ έχουμε με μια σχέση που διέπετε από απροσμέτρητος συναισθηματικό βάθος. Αγαπούν και οι δύο με πάθος σαγήνη και άνευ όρων παράδοση το σύντροφό τους, ενώ τα δίνουν όλα γι αυτόν αμετανόητα ακόμα κι αν στο τέλος, φάνε όπως λέμε το κεφάλι τους. Αρνητικό ή θετικό, εξαρτάται από το πώς το βλέπει κανείς, είναι το στοιχείο του έντονου συναισθηματισμού, που δεν πατά σε καμία λογική. Το όλα ή τίποτα, είναι το σύνθημα μιας τέτοιας ένωσης. Δημιουργούν μακροχρόνιους δεσμούς, με πολλές συναισθηματικές εντάσεις και μεταπτώσεις, ενώ δεν σπανίζει η ζήλια και η ανασφάλεια.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Τοξότης με Τοξότη

Μπορεί ένας τόσο αλέγκρο ζωδιακός χαρακτήρας να μην διαπραγματεύεται εύκολα την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του, με έναν όμοιό του όμως που εκτιμούν με το ίδιο πάθος το να συνυπάρχουν σε μία σχέση ελεύθερη μια χαρά ταιριαστοί γίνονται. Με τα ταξίδια τους τα ακριβά τους γούστα τις πνευματικές τους αναζητήσεις και πάει λέγοντας. Εκεί που τα χαλάνε μεταξύ τους, είναι όταν στη σχέση σοβαρεύουν τα πράγματα και μπαίνουν κατά καιρούς τα διάφορα «πρέπει». Πρέπει να παντρευτούμε, πρέπει να κάνουμε ένα παιδί, να πάρουμε μαζί ένα δάνειο κτλ. Όταν ανάμεσα τους μπουν τα πρέπει ο Έρως πάει περίπατο.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Αιγόκερως με Αιγόκερω

Για να ταιριάξουν και να συναντηθούν οι δρόμοι τους αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν έγινε στην τύχη του. Εδώ έχουμε μια σχέση απόλυτης λογικής αλλά και συναισθήματος αφού και οι δύο πασχίζουν για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη σταδιοδρομία και ο δρόμος αυτός συνήθως δεν είναι με άνθη σπαρμένος. Σίγουρα πριν την έλξη, προϋπάρχει η αλληλοεκτίμηση. Δεν κάνουν σχεδόν ποτέ σκηνές ζηλοτυπίας ή άλλη έκφραση ανασφάλειας μεταξύ τους, γιατί πέραν του αλληλοσεβασμού, προτιμούν να κρατήσουν στο ύψος την αξιοπρέπειά τους. Οι ωροσκόποι τους είναι αυτοί που μπορεί να λειτουργήσουν αντιφατικά στο χαρακτήρα αλλά και στη συμπεριφορά που δείχνουν στον άνθρωπός τους παρακάτω.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Υδροχόος με Υδροχόο

Από την αρχή θα πούμε ότι για να είναι αυτοί οι δύο ζευγάρι ταιριαστό, αυτό ανήκει μάλλον στην εξαίρεση των εξαιρέσεων. Ένας Υδροχόος από μόνος του είναι μεγάλος αμφισβητίας, πόσο μάλιστα να βρεθεί να δεχτεί, ή να αποδεχτεί, έναν όμοιό του και να συνυπάρχουν κάτω απ' την ίδια σχέση, απ' την ίδια φωλιά. Πεισματάρηδες και αμετακίνητοι πως θα κάνουν χωριό; Ένας Υδροχόος δεν είναι λίγες οι φορές που συγκρούεται με τον εαυτό του ή δεν τα βρίσκει με αυτόν. Δυσκολεύεται να τα βρει έχοντας απέναντί του έναν όμοιό του, το ίδιο αμετακίνητο και αμετάπειστο. Είναι μια δύσκολη σχέση που χρειάζεται συνεχώς δουλειά.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Ιχθύς με Ιχθύ

Εδώ έχουμε μια σχέση απολύτως συναισθηματική, όπου ζει την ουτοπία της σε τέτοιο βαθμό, που όταν χρειαστεί να πατήσει στη λογική, χάνει το μπούσουλα. Είναι δυο άνθρωποι με πολύ μεγάλες ευαισθησίες, τέτοιες, που το να παλεύουν με το δικό τους τρόπο τη ζωή, μάλλον αργά ή γρήγορα θα τους καπελώσει. Αν ο θεός Έρως έκανε τέχνη, θα ταίριαζε αυτά τα πλάσματα δίχως δεύτερη σκέψη, όμως σε επίπεδο καθημερινότητας μάλλον θα τα έβρισκαν σκούρα, διότι η πεζή πραγματικότητα δεν παλεύεται με ποιήματα και παραμύθια. Ταιριάζουν μαζί οι δεσμοί τους μπορεί να διέπονται από αγάπη αλλά δεν κρατάνε για πάντα.



Μελίνα Φώφη
zwdia.gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top