Πως νιώθουν τα ζώδια κατά τη διάρκεια της εφηβείας και ως φοιτητές;

0
και ας ευχηθούμε να μπορούν να ανταποκριθούν...

Η στιγμή του απογαλακτισμού από την οικογένεια και της αναζήτησης της προσωπικής ανεξαρτησίας συνήθως συμβαίνει όταν φτάνουμε στην ηλικία όπου καλούμαστε να ακολουθήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας και αρχίζουμε να βαδίζουμε στο μονοπάτι της εργένικης και ελεύθερης ζωής, μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους που μας φροντίζουν και μας περιποιούνται. Οι γονείς αγχώνονται ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο, ίσως φοβούνται πως τα παιδιά τους δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους, αναρωτιούνται αν και πότε θα γίνει ομαλή προσαρμογή και μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Είναι το ζώδιο εκείνο που μάλλον βιάζεται να ξεφύγει από την επιτήρηση των γονιών του και για αυτό το λόγο χαίρεται πάρα πολύ όταν περάσει σε άλλη πόλη, ίσως γιατί γνωρίζει ότι θα κάνει αυτό που θέλει και όπως το έχει ονειρευτεί. Μάλλον θα προσπαθήσει αμέσως να βρει μια δουλειά που θα εξασφαλίζει τα προς το ζην, ποντάρει στο να τα καταφέρει χωρίς την οικονομική βοήθεια των οικείων του, ενώ παράλληλα μελετά αφοσιωμένα, πιθανόν γιατί επιθυμεί να διαπρέψει σε ότι έχει επιλέξει. Αν αγαπήσει το μέρος που βρίσκεται, είναι πιθανό να παρατείνει την παραμονή του.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Όντας ένα σταθερό ζώδιο, ο Ταύρος δεν μπορεί να απογαλακτιστεί εύκολα από την προστασία των αγαπημένων προσώπων, δεν θέλει να απομακρυνθεί από την γνώριμη πόλη, αλλά ακόμα και αν μείνει σε δικό του σπίτι, αυτό θα είναι κάπου κοντά στο πατρικό του, προκειμένου να απολαμβάνει την φροντίδα και τη στοργή των γονιών του. Στην περίπτωση που πρέπει να μετακομίσει σε άλλη πόλη, τα δίνει όλα στα μαθήματα και στις σπουδές του, αλλά την ίδια στιγμή η ερωτική του ζωή γεμίζει από καυτές γνωριμίες, φλερτ και σχέσεις που εξασφαλίζουν τη σιγουριά και τη σταθερότητα.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Είναι μέσα στην ιδιοσυγκρασία ενός Διδύμου, να αναζητά νέες εμπειρίες, να αλλάξει παραστάσεις και πόλη διαμονής, να αλλάξει τις παρέες, τις φιλίες και τα κοινωνικά του ενδιαφέροντα, άρα θέλει να ξεφύγει από την οικογενειακή σιγουριά και να ανοίξει τα φτερά του στη μάθηση και στις γνώσεις που αγαπά να έχει. Υπάρχει θετική διάθεση και ευχαρίστηση για να ασχοληθεί με τις συλλογικές δραστηριότητες, για αυτό το λόγο μπορεί να καθυστερήσει να τελειώσει τις σπουδές του, δεδομένου ότι θα κάνει πολλά πράγματα μαζί την ίδια χρονική περίοδο.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Στην περίπτωση του Καρκίνου, έχουμε να κάνουμε με έναν/μία έφηβο-φοιτητή/φοιτήτρια, που προσκολλάται στις παραδόσεις, στην οικογένεια, στην ζεστασιά και τη θαλπωρή του γνώριμου περιβάλλοντος και ξεβολεύεται με τις μετακομίσεις και τις μετακινήσεις. Ωστόσο αν πρέπει να ακολουθήσει μια νέα καθημερινότητα, θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα που προκύπτουν. Δείχνει αφοσίωση και προσήλωση στις σπουδές του, προσπαθεί να διαχειριστεί τις πιθανές δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς του.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Συνδυάζει το τερπνό με το ωφέλιμο η ένταξη ενός Λέοντα στην φοιτητική κοινότητα, γιατί αφ’ ενός θέλει διακαώς να σπουδάσει και ποντάρει αρκετά ψηλά, αφ’ ετέρου πιστεύει ότι μπορεί να επεκτείνει τον κοινωνικό του κύκλο, να κάνει γνωριμίες, έτσι ώστε να αναλάβει κάποια στιγμή και καθοδηγητικό ρόλο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Σίγουρα όμως, δημιουργώντας όλες αυτές τις φιλικές παρέες και τις γνωριμίες, παράλληλα προκύπτουν και περαιτέρω έξοδα και έτσι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιβαρύνει τους γονείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα, σε αύξηση του «επιδόματος».



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Άγχος και ανασφάλεια αισθάνεται ένας Παρθένος όταν μπει στο Πανεπιστήμιο, μόνο και μόνο γιατί οφείλει να είναι άριστος φοιτητής, να μην κοπεί ποτέ και σε κανένα μάθημα, να λύνει όλες τις απορίες που προκύπτουν ρωτώντας συνεχώς τους καθηγητές του. Χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί και να εγκλιματιστεί στις καινούριες συνθήκες, πολλές φορές μπορεί να κλειστεί στον εαυτό του και να αφοσιωθεί στις σπουδές του και αργότερα ίσως ασχοληθεί και με τις χαρές της ζωής που η φοιτητική ζωή προσφέρει σε αφθονία.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Μπορεί κάλλιστα να ζήσει μακριά από την οικογένεια και την πόλη που μεγάλωσε, ωστόσο δεν αφήνει με τίποτα την καλοπέραση και την βολή του. Ίσως αν δεν τον σπρώξει κάποια υποχρέωση με το ζόρι, ένας Ζυγός δεν θα ξεμάκραινε από τους δικούς τους ανθρώπους δεδομένου ότι θέλει να ζει με «παρέα», συντροφικότητα και στοργή. Για αυτό, όντας φοιτητής, προσπαθεί περισσότερο να βρει ένα ερωτικό ταίρι που θα πληροί «τις προϋποθέσεις», και κατόπιν θα ασχοληθεί με τα μαθήματα και τις σπουδές του, κι αυτός είναι ο λόγος για να παραμείνει μόνιμα στην εφηβική ηλικία.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Κάθε άλλο παρά κολλημένος με τους γονείς του είναι ένας Σκορπιός, άρα προσαρμόζεται εύκολα στην εργένικη-φοιτητική ζωή, αφοσιώνεται στις σπουδές και τη μελέτη, και κρατά εφτασφράγιστο μυστικό την συναισθηματική του ζωή. Θέλει να περάσει σε μιαν άλλη πόλη, να απομακρυνθεί από τα γνώριμα βλέμματα, να αποκτήσει την πλήρη ανεξαρτησία του, και πολλές φορές ανάλογα με την καταγωγή του, αργεί να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη ή δεν γυρνά ποτέ ξανά. Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του σταδιοδρομίας, περνάει την σεξουαλική του ζωή από σαράντα κύματα, δοκιμάζεται από τον έρωτα και δοκιμάζει το πάθος και την αγάπη του για το άλλο φύλο.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Η καλύτερη στιγμή για έναν Τοξότη, είναι αυτή που θα μάθει ότι πέρασε σε άλλη πόλη από τη γενέτειρά του, δεδομένου ότι είναι ταξιδιάρικο και κοινωνικό ζώδιο, αρέσκεται να ζει τη ζωή με διασκέδαση, με ξενύχτια και αρκετές υπερβολές, ενώ δεν δυσκολεύεται καθόλου να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα της φοιτητικής ρουτίνας. Ζει τα πάντα με πάθος την κάθε στιγμή, ωστόσο είναι από τους καλούς φοιτητές γιατί σίγουρα θα βαρεθεί να μένει στο ίδιο μέρος μετά από λίγο καιρό. Η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί άμεση οικονομική βοήθεια από τους γονείς, δεδομένου ότι θα υπάρξει αρκετή καθυστέρηση μέχρι να αποφοιτήσει.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Προσήλωση και αφοσίωση στις σπουδές του δείχνει σχεδόν πάντα ένας/μία Αιγόκερως, δεν έχει κανένα πρόβλημα να μετακομίσει σε άλλη πόλη, αρκεί να είναι άριστος στα μαθήματα του και όχι γιατί θέλει να εκμεταλλευτεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Χρειάζεται απαραίτητα μια δουλειά για να βγαίνουν τα τρέχοντα έξοδα, δεν κλείνεται στο σπίτι για να διαβάσει, διασκεδάζει, έχει καλή διάθεση με τους γύρω του, δημιουργεί φιλικές παρέες, ενώ πολλές φορές επωφελείται από τις νέες γνωριμίες, για να προωθήσει καλύτερα τα μελλοντικά του πλάνα. Δείχνει ωριμότητα στη συμπεριφορά του και στη στάση του απέναντι στη ζωή.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Είναι το ζώδιο που από πολύ νωρίς είναι γνώστης της ανεξάρτητης φύσης του, και δεν έχει ανάγκη την αλλαγή πόλης για να αισθανθεί την ελευθερία του. Είναι επίσης εκείνο το πρόσωπο που θα δραστηριοποιηθεί σχεδόν αμέσως στο Πανεπιστήμιο, γιατί θέλει να πραγματοποιήσει τα οράματα του, γιατί θέλει να μαγευτεί από την σοφία και από τις γνώσεις που θέλει να αποκομίσει. Ασχολείται αρκετά με τα κοινά, και ίσως αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να καθυστερήσει να αποφοιτήσει από τη σχολή του, την ίδια στιγμή όμως κερδίζει την αγάπη, την συμπάθεια και την εκτίμηση των συνανθρώπων του και αυτό του δίνει απεριόριστη χαρά και αισιοδοξία.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Θα θελήσει να περάσει μακριά από τα γνώριμα μέρη και τους γονείς του ένας Ιχθύς, δεδομένου ότι αρέσκεται να περνάει χρόνο με τον εαυτό του, για αυτό το λόγο θέλει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του, ενώ παράλληλα έχει στόχο και σκοπό να αφοσιωθεί στις σπουδές και στα διαβάσματα του. Η άλλη πλευρά ενός Ιχθύ όμως, μπορεί να μην τελειώσει ποτέ το Πανεπιστήμιο, γιατί θα έχει ψυχολογικό άγχος και αγωνία, γιατί ίσως δείξει παραβατική συμπεριφορά, γιατί δεν αρέσκεται στα γράμματα αλλά έχει καλλιτεχνικές τάσεις και επιθυμεί διακαώς να τις καλλιεργήσει.



Αλεξάνδρα Βενέτη
zwdiasimera


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top