Βοήθησαν ποτέ κανέναν οι «αισθησιακές» ταινίες;

0
πρέπει να θυμόμαστε πως είναι μια ακόμα ταινία με ηθοποιούς.

Όταν είσαι στην εφηβεία, η «επαφή» είναι ένα από τα ταμπού που δύσκολα συζητάς με τους συμμαθητές σου. Συνήθως θα το κουβεντιάσεις με αυτόν που έχετε έρθει πάρα πολύ κοντά. Θα ανταλλάξετε τις απόψεις σας και θα διασταυρώσετε τις πληροφορίες που διαθέτει ο καθένας. Ή τουλάχιστον έτσι γινόταν παλιά. Γιατί τότε, το μόνο που ήξερες γύρω από το «κρεβάτι» ήταν ό,τι έβλεπες στις ταινίες. Δεν ήξερες και τι ακριβώς συμβαίνει όταν βγουν τα ρούχα. Και η μόνη σου πρόσβαση στο γυμνό, ήταν τα περιoδικά ανάλογου περιεχομένου. Κι ήθελε ολόκληρη στρατηγική για να αποκτήσεις ένα. Τότε τα περιοδικά είχαν κυρίως γυμνές γυναίκες κι όχι άντρες. Οπότε οι γνώσεις για το ανδρικό μ**ριo ήταν ακόμα πιο περιορισμένες. Έπρεπε να περιμένεις να κυκλοφορήσει το αντίστοιχο περιοδικό που έδινε κάποιες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με το κρεβάτι και θεωρούταν για εκείνη την εποχή λίγο πιο απενοχοποιημένο με την θεματολογία του. Το να βρεθεί μια «πoνηρή» ταινία στα χέρια σου και να μπορέσεις να τη δεις ήταν καθαρά θέμα διασυνδέσεων και τύχης.

Μέχρι που ήρθε το internet στις ζωές μας. Και έγινε απεριόριστο και εξαιρετικά γρήγορο. Με εκατοντάδες ιστοσελίδες ερωτικoύ -και όχι μόνο- περιεχομένου για όλα τα γούστα, διαθέσιμες ανά πάσα ώρα και στιγμή σ’ όλον τον πλανήτη. Που σημαίνει πως οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να παρακολουθήσει βιντεάκια μ΄ανθρώπους να συνουσιάζονται. Η βιομηχανία των ταινιών ερωτικoύ περιεχoμένoυ έχει αναπτυχθεί τόσο, που σήμερα μπορείς να βρεις βίντεο κυριολεκτικά για όλα τα γούστα.

Και όλοι ξέρουμε πόσο ρομαντικές δεν είναι οι εν λόγω ταινίες. Στην πλειοψηφία τους οι ταινίες, παρουσιάζουν τους πρωταγωνιστές να είναι πάντα διαθέσιμοι όπου κι αν βρίσκονται. Σ’ ένα πάρκινγκ, σε κάποιο κατάστημα, σε κάποιο πάρτι, να εκδηλώνονται δίχως κανέναν φραγμό. Τα περισσότερα βίντεο παρουσιάζουν μια ωμότητα και αγριότητα. Μα κυρίως παρουσιάζουν πως μόλις συναντηθούν οι ήρωες της ταινίας, τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν άμεσα. Και για τις νεότερες γενιές, όταν πυροδοτείται η ερωτική περιέργεια, θ’ ανατρέξουν εκεί. Είτε για πλάκα είτε για να δουν πως γίνεται. Και αυτές είναι οι πρώτες, ίσως και μοναδικές εικόνες που βλέπουν ξανά και ξανά περί επαφής.

Και μ’ αυτά τα ερεθίσματα, βάζουν στην άκρη την οικειότητα που απαιτείται στην «πράξη». Παραβλέπουν πολλές φορές την ασφάλεια που πρέπει να νιώθεις για να μπεις στα βαθιά, να προχωρήσεις σε φαντασιώσεις του άλλου. Έχοντας δει όλες αυτές τις εικόνες και ανθρώπους να το ευχαριστιούνται, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κρίνουν ποια από αυτά τους αρέσουν πραγματικά. Το αποτέλεσμα είναι κυρίως πως το κρεβάτι έγινε πιο εύκολο για όλους. Και πολλές σχέσεις ξεκινάνε μ’ αυτό. Χωρίς να υπάρχει πλέον το ταμπού της δέσμευσης. Αφήνοντας κάποιες εξαιρέσεις να αισθάνονται έξω από τα νερά τους. Αποκτούν ένα δικαίωμα στο σώμα του άλλου χωρίς να έχει προηγηθεί μια συζήτηση για τις προτιμήσεις του καθενός.

Η ανεξέλεγκτη πρόσβαση στη βιομηχανία τέτοιων ταινιών, έχει απενοχοποιήσει πάρα πολλά ταμπού γύρω από το κρεβάτι. Όταν έχεις δει μια εικόνα, με κάποιον άλλο να το δοκιμάζει πριν από σένα, σου είναι πιο εύκολο να το δοκιμάσεις κι εσύ. Καταλαβαίνεις ποιο στιλ σου αρέσει ανάλογα με το τι σε εpεθίζει. Μα ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι πως η αγάπη και το πάθος, δεν είναι προαπαιτούμενα για να απολαύσεις το κρεβάτι. Αλλά όπως και οι ήρωες σε μια ταινία υποκρίνονται έναν ρόλο, το ίδιο κάνουν και οι συγκεκριμένοι ήρωες. Και ας φαίνεται πιο ρεαλιστικό.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι και αυτό ένα επάγγελμα, όπου άνθρωποι πληρώνονται για τα προς το ζην τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις ιδέες για να γίνει πιο πικάντικη μια βραδιά ή να βγεις από την ρουτίνα σου. Αυτού του είδους οι ταινίες μπορούν να γίνουν εκπαιδευτικές αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας πρέπει να θυμόμαστε πως είναι μια ακόμα ταινία με ηθοποιούς. Και όχι ο μπούσουλας της ερωτικότητας μας.

Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τα όριά του ώστε να μην παρασύρεται σ’ οτιδήποτε γίνεται δημοφιλές και της μόδας. Γιατί το μοτίβο που επικρατεί πλέον στο κρεβάτι ίσως να μην ταιριάζει σ’ όλους. Και όπως οι star των εν λόγω ταινιών θα βάλουν τα όριά τους στο συμβόλαιο, πρέπει και οι δύο ή και περισσότεροι άνθρωποι που συναινούν στην πράξη, να βάλουν τα δικά τους πριν ή και κατά τη διάρκεια αυτής.

Γιάννα Δημητριάδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top