Τα ψέματα που μας έλεγαν οι γονείς μας

0
κάποια τα λέμε πλέον κι εμείς στα δικά μας παιδιά.

Μια συλλογή με όλα τα αυτά που μεγαλώνοντας καταλάβαμε ότι ήταν μούφες (και κάποια τα λέμε πλέον κι εμείς στα δικά μας παιδιά)

Ρώτησα: «Ατάκες – ψέματα που μας έλεγαν οι γονείς μας;»

Να μερικές από τις απαντήσεις:

-μου πήρε την πιπίλα η γάτα…. στον 3ο όροφο πολυκατοικίας εντωμεταξύ. ¨ημουν 3 και αναρωτιόμουν πώς ανέβηκε η ατιμη….
iw

-Να μην καταπίνουμε τις τσίχλες γιατί θα φυτρώσουν στην κοιλιά μας. Ξύπνα πήγε 8 η ώρα. Μην μπείτε στο σαλόνι και μην φάτε το γλυκό, είναι για τους επισκέπτες. Άλλαξε εσώρουχο και κάλτσες, θα γίνει κάτι και πως θα πας έτσι στο νοσοκομείο. Και πολλά άλλα
Κωνσταντίνος

-Δεν μου έλεγαν γενικά, εκτός από ο,τι είχε σχέση με το φαγητό, επειδή ήμουν αδύνατη και μίζερη. Με πήγαιναν στην εκκλησία να μεταλάβω χωρίς να νηστεψω καθόλου, έτρωγα σοκολάτες μέχρι τελευταία στιγμή και όταν ρωτούσα γιατί οι υπόλοιποι νηστεύουν πριν μεταλάβουν, η απάντηση ήταν ότι “Ο Χριστός όταν είπε για νηστεία, δεν εννοούσε τους αδύνατα παιδάκια.
Tettix

-Μην αφήνεις την τελευταία σου μπουκιά γιατί είναι το τυχερό σου! Κι εγώ την έτρωγα….και πόσο ψέμα!!!!!
Αλικη

-Η ζωή θέλει αγωνα Αμα το προσπαθησεις πολύ, θα το πετύχεις Τα παιδιά οπως τα μάθεις
Crissi

-Αν δεν φας κι άλλο δεν θα μεγαλώσεις.
manu

-“Πρόσεχε μη σου ρίξουν ναρκωτικά στο ποτό σου!” “Καλά ρε μάνα, ξέρεις πόσο κάνουν τα ναρκωτικά; τσάμπα θα μου τα ρίξουν στο ποτό; να προσπαθήσουν να μου πουλήσουν το βλέπω πιο λογικό” Αυτά μέχρι χθες που βγήκαν οι τοξικολογικές της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζομαι να πω το ίδιο “ψέμα” στην κόρη μου. Δυστυχώς. Το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνω σαν τη μάνα μου!!!
Χριστίνα

-Ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν με το φως καμπίνας του αυτοκινήτου αναμενο κ ότι αν καταπίνουμε τις τσίχλες θα κολλήσουν στο στομάχι μας..
Titothes

-α) “Πω πω τί νόστιμο φαγητό, δοκίμασε μμμμ” … για τις μπάμιες π.χ. β) “Οκτώ η ώρα, σήκω” … και ήταν 07:45 γ) “Μην καταπιείς την τσίχλα, θα κολλήσουν τα έντερά σου” δ) “Καλέ τί ωραία ζωγραφιά/χειροτεχνιά έφτιαξες” ε) “Να κι εμείς για υπνο πάμε τώρα” … αλήθεια από τις 21:30? στ) “Οχι δεν είδα πουθενά το … ” πατίνι/παιχνίδι/ό,τι είχε εξαφανιστεί ξαφνικά και συμπτωματικά τους ενοχλούσε…
Μυρτώ

-Το μουρουνέλαιο έχει γεύση φράουλα! Iris

-Μη λούζεσαι και βγαίνεις έξω γιατί θα κρυώσεις. Επίσης στην ίδια κατηγορία …. μην κάνεις μπάνιο όταν βρέχει γιατί θα σε χτυπήσει κεραυνός.
Μαριλού

-Αν σε κατουρήσει χελώνα θα βγάλεις σπυράκια…
Panais

-Μιχαλάκηηη! Μη τραβάς τις κοτσίδες της Μαρίας, βρε αναθεματισμένο. Δεν είσαι δικό μου παιδί, εσύ.
Απτερος Νίκος

-Όταν ήμουν μικρή ρωτούσα συνέχεια γιατί δεν μιλάνε τα αρκουδάκια μου κι όλα τα λούτρινα ζωάκια και κουκλίτσες πο είχα.Εκείνος λοιπόν μου έλεγε ότι δεν μιλάνε γιατί είναι πολύ στεναχωριμένα γιατί στο ΒΙΕΤΝΆΜ οι Αμερικανοί σκοτώνουν ανθρώπους.Μόλις τελειώσει ο πόλεμος θα μιλήσουν μου έλεγε.
Poki

-Αχ τί να πρωτοθυμηθώ, από το σήκω πήγε 9 (από τις 8), μέχρι το ότι το καναρίνι μας το έσκασε από το κλουβί του (ενώ είχε ψοφήσει). Να μην ξεχάσω βέβαια και τον Άγιο Βασίλη
Alessia

-Όλες τις κλασικές….Το χειρότερο ότι κάποιες τις λέω και εγώ σαν γονιός. Νομίζω ότι αυτή με τα ναρκωτικά στο ποτό είναι που με έχει στιγματίσει
Why me???

-Το καλό κερδίζει. Τα λεφτά δεν είναι σημαντικά. Φάε τη δυναμούλα σου να μεγαλώσεις.
Μάικ

-Κοιμήσου, αλλιώς θα σε πάρει ο Μεσημεράς (κοιμόμουν το ζαβό!) -Πήγαινε στον πατέρα σου και ζήτα του την Κρατηχτήρα (δλδ να με κρατήσει, πήγαινα το ζαβό!) -Πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι (και πάλι πήγαινα το ζαβό!)
Lymphomaniac

-Ολες οι μαμάδες στο νησί που πηγαίναμε διακοπές έλεγαν διάφορα για φαντάσματα μέσα σε σπίτια και για στοιχιά, για να μην απομακρυνόμαστε πολύ στα σοκάκια του χωριού (ναί, τότε ακόμη και 7 χρονών παιδιά τρυγυρνούσαμε άνευ εποπτείας ενηλίκου) Να βάλεις και μία ερώτηση για το ποιά ψέματα λέμε εμείς στα παιδιά μας.
80s

-Να μη τρώω τα κουκούτσια από το καρπούζι για να μη φυτρώσει στο στομάχι μου, ή να μη κάθομαι κοντά στη τηλεόραση και τυφλωθώ.
Christi

-ΟΤΙ ΑΝ ΠΙΩ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΕΠΑΘΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΠΙΩ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. ΕΚΛΑΙΓΑ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ.
vasilina

-“Η Μακεδονία είναι ελληνική”…
George Voukefalas

-Με πήραν από τους γύφτους
Μαρία

-Είναι κλειστή η παιδική χαρά, κοιμάται ο φύλακας
Kyriaki

-Δεν μου έλεγαν ψέματα.
Aγγελα

-Φάε το φαΐ σου γιατί θε σε δώσουμε στον πατατά… (κάθε εβδομάδα περνούσε έξω από το σπίτι ένας με αγροτικό και πουλούσε πατάτες και φώναζε από το μεγάφωνο “ο πατατάαας…! Φρέσκιες πατάτες!” που για τον 3χρονο εαυτό μου ακουγόταν φουλ τρομακτικό!)
Donnie_D

-Ο άντρας μου μόλις μου είπε ότι η γιαγιά του του έλεγε ότι αν δεν φάει το φαγητό του θα του πέσει το πουλάκι. Ξέρω είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά για γονείς δεν έχω κάτι.
Zoi

-Αν φάω σκόρδο δεν θα φοβάμαι τα φίδια. Αν φάω το μυαλό του αρνιού θα γίνω έξυπνη. Τα πίστεψα.
Irene

-Έλα κοντά, δε θα σου τις βρέξω…
Δήμητρα

-Όταν ήμουν μικρή και με άφηναν στην γιαγιά για να πάνε στα μπουζούκια πχ μου έλεγαν ότι πάνε σε ένα γηροκομείο να προσέξουν κάτι παππούδες..😒
Lora

-σήκω μεσημέριασε πια…στις 9μιση δύο χρυσόψαρα που είχαμε πήγαν στο γιατρό να γίνουν καλά και μετά εξαφανίστηκαν
kiko

-Να έχεις την δικιά σου δουλειά, να μπορείς να παίρνεις ο,τι θέλεις!
Γραΐδι Λαδικό

-Aν βγει η ΝΔ θα κατεβάσει τα τανκς 1990
Fani

-Θα σας πω ένα ψέμα που έλεγα εγώ στα παιδιά μου όταν ήταν μικρα. Για να τα αναγκάσω να φάνε τα λαχανικά που δεν τους άρεσαν, τος έλεγα ότι είπε ο γιατρός να τα δοκιμάσουν 7 φορές και αν δεν τους αρέσουν να μην τα ξαναφανε. Φυσικά, πότε δεν έφτανα 7. Ξεχναγαν σε ποιο νούμερο είμαστε και εγω επέμεναν ότι έχουμε φτάσει στο 3. Και πάλι από την αρχή…. Lulu

-όταν βλέπαμε παιχνίδια στις βιτρίνες και θέλαμε να τα πάρουμε όλα, η μαμά μου μας έλεγε, πάμε τώρα στην επίσκεψή μας και θα τα πάρουμε στην επιστροφή για να μην τα κουβαλάμε. ποτέ όμως….
elenita

-Κάνε τα μαθήματα σου γιατί θα μείνεις αγράμματος και θα βόσκεις γουρούνια John

-Η γιαγιά: φάε να ψηλώσεις. Έφαγα….και τι κατάλαβα? 1,57. Τις ίδιες πυτζάμες από το δημοτικό φοράω
Vic

-Μετά την Πρωτοχρονιά, πολύ συχνά τα παιχνίδια μου εξαφανίζονταν. Στην ερώτηση: “Πού είναι το παιχνιδάκι μου;” Έπαιρνα την απάντηση: “Ήρθε και το πήρε ο Άγιος Βασίλης για να το πάει σε ένα άλλο παιδάκι!” Στην πραγματικότητα η μαμά μου το έκρυβε για να μην το χαλάσω. Τι να κάνουν και οι ψυχίατροι; Κλέφτες να γίνουν; Οδυσσέας Ούτις

-Όποτε βλέπαμε κάποιο σκοτωμένο ζωάκι στον δρόμο ο μπαμπάς μου έλεγε ότι δεν είδα καλά κι ότι ήταν σακούλα/ κάποιο ρούχο. Μέχρι και σήμερα το ίδιο μου λέει…
tanya

-οτι μπορούμε να γίνουμε οτι ονειρευτούμε…
Νονεμ

-Το ξέρω ότι είναι πολύ αργά Αρη μου αλλά θέλω να καταθέσω εδώ το παιδικό μου τραύμα. Μου έλεγαν λίγο ότι με πήραν από ρους γύφτους για ένα καρβέλι ψωμί Λ εγω μικρουλα προσπαθούσα να καταλάβω αν το καρβέλι είναι το στρογγυλό το μεγάλο η η μακρόστενη φραντζολα για να δω πόσο αξίζω.. κ το έκαναν για αστείο….
Βασιλική

-Το κλασικό ‘Μη κάθεσαι κοντά στην τηλεόραση, θα χαλάσεις τα μάτια σου.’
Ευτυχία

-Αν καταπινεις τα κουκουτσια απο το καρπουζι θα φυτρωσει καρπουζια
Tripa

mikropragmata
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top