Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

0
σε ηλικία 78 χρόνων.

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 χρόνων.

Η Μίνα Αδαμάκη, η οποία γεννήθηκε στο Βόλο, στις 17 Ιουλίου 1944 ήταν αγαπημένη ηθοποιός και σκηνοθέτης του ελληνικού κοινού.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά». Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Εμβληματικός παραμένει ο ρόλος της Ειρήνης στις «Τρεις Χάριτες», δίπλα στις Νένα Μεντή και Άννα Παναγιωτοπούλου.

Η Μίνα Αδαμάκη, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Πειραιά. Το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, έπαθε ανακοπή αλλά την επανάφεραν. Έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Κινηματογραφικά συμμετείχε σε ελάχιστες παραγωγές

Η Μίνα Αδαμάκη έγινε γνωστή περισσότερο από το θέατρο και την τηλεόραση. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στην ταινία «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια» του Γιάννη Φαφούτη. Μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς «Τρείς Χάριτες», εμφανίστηκε στην ταινία που επανεκκίνησε τον Ελληνικό εμπορικό κινηματογράφο, τη μεγάλη επιτυχία του 1999 «Safe Sex» (που αργότερα μας χάρισε και τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά). Η επιτυχία συνεχίζεται ένα χρόνο μετά με τον ρόλο της Μπίλους στο «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο». Η άτυπη κινηματογραφική τριλογία συνεργασίας των Ρέππα – Παπαθανασίου με την αγαπητή ηθοποιό ολοκληρώνεται το 2003 με το «Οξυγόνο». Στο πλευρό της Ζέτας Μακρυπούλια έπαιξε το 2009 στο «Σούλα Έλα Ξανά», του Βασίλη Μυριανθόπουλου.


Η Μ. Αδαμάκη στην ΕΡΤ

Ανάμεσα στις σημαντικές δουλειές της στη Δημόσια Τηλεόραση ήταν η συμμετοχή της στη σειρά «Αστροφεγγιά» στο ρόλο της Λένας, στο Θέατρο της Δευτέρας στο «Intermezzo», στη μεταφορά δείγματος της εξαιρετικής δουλειάς της Ελεύθερης Σκηνής στην τηλεταινία «Αλαλούλια». Πιο πρόσφατα την είδαμε στο ρόλο της Γωγώς σε ένα επεισόδιο της σειράς τα «Χρυσά Κορίτσια».


Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Πληροφορούμενη την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έννοια και η αίσθηση της ελευθερίας χαρακτήριζε τις επιλογές της Μίνας Αδαμάκη σε όλη της την πορεία. Από τις σπουδές της στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, άλλαξε κατεύθυνση και έγινε βασικό στέλεχος της Ελεύθερης Σκηνής, της ομάδας που έφερε νέα πνοή στη θεατρική κωμωδία και στην επιθεώρηση. Έκανε εκπομπές στα πρώτα χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας, πρωταγωνίστησε σε μεγάλες επιτυχίες στην πρώτη περίοδο της ελεύθερης, ιδιωτικής τηλεόρασης. Ακόμη κι αν δεν την είχε δει ποτέ κανείς στο θέατρο, τη θυμάται -τρεις δεκαετίες μετά- ως Ειρήνη στις «Τρεις Χάριτες». Δεν επαναπαύθηκε όμως σε αυτή την επιτυχία, δεν επέλεξε την ευκολία της τυποποίησης. Έπαιξε διαφορετικούς ρόλους στο θέατρο, συνεργάστηκε με νέους σκηνοθέτες. Η ευγένεια, το χιούμορ, η αμεσότητα χαρακτήριζαν τις ερμηνείες της και την προσωπικότητά της. Αυτά τα στοιχεία της είναι που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, για αυτά θα μας λείψει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους φίλους της».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε την χαρισματική Μίνα Αδαμάκη, ταλαντούχα ηθοποιό, θιασάρχη, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής Ελεύθερης Σκηνής της οποίας το αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο είναι ακόμα πολύ έντονο. Ως Ειρήνη στις «Τρεις Χάριτες», Λένα στην Αστροφεγγιά, Ελίζα στην Εθνική Ελλάδος αλλά και ως αναπόσπαστο μέρος πολλών θεατρικών και τηλεοπτικών ανσάμπλ αγαπήθηκε από το κοινό που θα την θυμάται με αγάπη και θα συνεχίσει να την βλέπει στις αγαπημένες του σειρές. Θερμά συλλυπητήρια στους πολυάριθμους φίλους της».

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top