5 σημάδια που σας προειδοποιούν ότι καταναλώνετε περισσότερο αλάτι από αυτό που χρειάζεται

0
Το σώμα έχει περισσότερους από έναν τρόπους να δείχνει...

Η σύσταση για περιορισμό του αλατιού στη διατροφή είναι μία από τις πιο συχνές που δίνει ο γιατρός. Το αλάτι δεν ευθύνεται μόνο για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης αλλά προκαλεί και διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα.

Το να μειώσει κανείς το αλάτι από τη διατροφή του δεν σημαίνει ότι μειώνει και τη γεύση των πιάτων που ετοιμάζει. Υπάρχουν μπαχαρικά και βότανα που μπορούν να το αντικαταστήσουν επάξια και να δώσουν γεύση και άρωμα στο φαγητό.

Το αλάτι δεν βρίσκεται μόνο στην αλατιέρα, αλλά «κρύβεται» σε πολλά συσκευασμένα σνακ και επεξεργασμένα προϊόντα που έχετε στο ντουλάπι ή στην τσάντα για το γραφείο. Πολλά από αυτά είναι πλούσια σε αλάτι και καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Επίσης, η κατανάλωση άφθονης ποσότητας είναι πάντα πολύτιμη, αφού διατηρεί τον οργανισμό ενυδατωμένο.

Το σώμα έχει περισσότερους από έναν τρόπους να δείχνει πότε καταναλώνετε περισσότερο αλάτι, κρούοντας έτσι το καμπανάκι του κινδύνου και για τα πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν.

Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω:

-Δεν χωράνε τα δαχτυλίδια στα δάχτυλά σας…Τα πρησμένα δάχτυλά δείχνουν την κατακράτηση υγρών από την περίσσεια αλατιού στο σώμα, κάτι που μπορεί να μην φαίνεται στη ζυγαριά

-H ξηροστομία αποτελεί επίσης ένα από τα συμπτώματα που υποδηλώνουν την έλλειψη ισορροπίας μεταξύ αλατιού και νερού στο σώμα, Τα μηνύματα δίψας που στέλνει ο εγκέφαλος προκαλούν ξηρότητα στο στόμα. Η λύση είναι απλή: άφθονο νερό

-Μία από τις χιλιάδες αιτίες του πονοκεφάλου που σας ταλαιπωρεί ίσως είναι η αυξημένη πρόσληψη αλατιού. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες όσοι καταναλώνουν συστηματικά πολύ αλάτι είναι πιο πιθανόν να εμφανίσουν πονοκεφάλους σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν.

-Το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή μπορεί να είναι ο λόγος των συχνών επισκέψεών σας στην τουαλέτα Η συχνουρία δεν προκαλείται μόνο από το πολύ νερό αλλά και από το πολύ αλάτι, που κάνει τα νεφρά να δουλεύουν περισσότερο για το αποβάλλουν από τον οργανισμό, κάτι που γίνεται μέσω των ούρων.

-Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού ίσως κρύβεται και πίσω από την αδυναμία σας να συγκεντρωθείτε στη δουλειά. Η αυξημένη, υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην αφυδάτωση,, η οποία με τη σειρά της προκαλεί πνευματική αποδυνάμωση και σύγχυση. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Δυσκολία στη συγκέντρωση ακόμη και κακή διάθεση.

enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top