10 πανέμορφα μέρη στην Ελλάδα που πρέπει να δείτε μια φορά στη ζωή σας

0
να (ξανα)γνωρίσουμε κάποια μέρη της Ελλάδας.

Τώρα που το καλοκαίρι μπαίνει δυναμικά, είναι μια καλή ευκαιρία να (ξανα)γνωρίσουμε κάποια μέρη της Ελλάδας, που ανήκουν στα κορυφαία της.

Μετέωρα: Οι βράχοι των θεών με τα μοναστήρια τους συνθέτουν ένα άγριο και απροσπέλαστο τοπίο που σίγουρα μαγεύει κάθε ταξιδιώτη. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τα μοναστήρια ή να κάνετε αναρρίχηση στις διάφορες διαδρομές, πριν επιστρέψετε στην Καλαμπάκα για φαγητό και ξεκούραση.
Μπάλος: Ίσως η ωραιότερη παραλία της Κρήτης και μια από τις κορυφαίες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τα κρυστάλλινα νερά της λιμνοθάλασσας σε διάφορες αποχρώσεις του τιρκουάζ και η λευκή άμμος δίνουν πραγματικά την εντύπωση ενός απομακρυσμένου εξωτικού παραδείσου.
Άσσος: Το πανέμορφο χωριουδάκι της Κεφαλονιάς, στα βόρεια του νησιού, είναι ιδανική τοποθεσία να χαλαρώσετε, να πιείτε τον καφέ σας στο απόλυτο νησιώτικο τοπίο ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια κι έπειτα να ολοκληρώσετε την ημέρα σας με μια βουτιά στην άγρια παραλία του Μύρτου, διάσημη σε όλο τον πλανήτη.
Μονεμβασιά: Όσοι αναζητάτε ατμόσφαιρα παραμυθιού, η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς στη Λακωνία σας περιμένει για να το ζήσετε κλεισμένοι στα τείχη της.
Πάργα: Αμφιθεατρικά χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας και στα παράλια του Ιόνιου Πελάγους, η Πάργα είναι μια παραδεισένια τοποθεσία, περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο, με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, τα παραδοσιακά «καντούνια», τις ολάνθιστες γειτονιές της, τις εκπληκτικές παραλίες και τη θέα προς το νησάκι της Παναγιάς.
Λίμνη Πλαστήρα: Λίγο έξω από την Καρδίτσα σας περιμένει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που ξετυλίγεται γύρω από την τεχνητή λίμνη. Μην σας απογοητεύει το γεγονός ότι είναι τεχνητή, καθώς έχει αφομοιωθεί πλήρως από το φυσικό περιβάλλον, που την αγκαλιάζει με πυκνά δάση από έλατα και καστανιές και με άλλα 650 είδη και υποείδη χλωρίδας καθώς και με 67 είδη πανίδας.
Βάλια Κάλντα: Ένας φυσικός παράδεισος στη «γειτονιά» της Πίνδου, η Βάλια Κάλντα αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα και ιδανική περιοχή για δραστηριότητες μέσα στη φύση.
Τσαγκαράδα: Τα χωριά του Πηλίου είναι δεκάδες, με τα περισσότερα να είναι πανέμορφα και ο κάθε ταξιδιώτης να έχει το αγαπημένο του. Η επιλογή είναι δύσκολη, αλλά η Τσαγκαράδα σίγουρα ανήκει στα πιο ατμοσφαιρικά χωριά στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, με θέα στο Αιγαίο και άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα. Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, θα δείτε έναν τεράστιο πλάτανο, που αποτελεί ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ευρώπης και του οποίου η ηλικία του ανέρχεται στα 1000 χρόνια.
Πολυλίμνιο: Μια από τις πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες της Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Χαραυγή, το Πολυλίμνιο όπως φανερώνει και η ονομασία του αποτελεί ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες και καταρράκτες σε ένα μαγευτικό θέαμα. Αν και επικίνδυνο σε κάποια σημεία, κάθε χρόνο γεμίζει ανυπόμονους ταξιδιώτες που ανυπομονούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του.
Λιμένι: Μια πανέμορφη στάση που πρέπει να κάνετε στη Λακωνική Μάνη. Ένα λιμανάκι με έντονο τιρκουάζ στα νερά της θάλασσας που μοιάζει με ζωγραφιά και όταν δεν το κατακλύζει ο κόσμος τον Αύγουστο είναι μια απόλαυση.

clickatlife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top