5 τύποι μαμάδων στο σχολείο!

0
θα έχετε συναντήσει αρκετούς τύπους μαμάδων...

Όσες από εσάς έχετε παιδάκια που πάνε στο σχολείο, είμαι σίγουρη ότι θα έχετε συναντήσει αρκετούς τύπους μαμάδων που σας έχουν κάνει εντύπωση. Ξεχώρισα τις 5 πιο αγαπημένες μου…

– Η “ευσυγκίνητη” μαμά. Ξεχωρίζει από την πρώτη μέρα κιόλας στο σχολείο, αφού είναι αυτή που κλαίει (αντί για το παιδί). Συγκινείται που το παιδί της μεγάλωσε και πάει σχολείο, συγκινείται στις γιορτές όταν το παιδί της λέει ποίημα, πολλές φορές συγκινείται και με τα υπόλοιπα παιδάκια, συγκινείται κάθε μέρα που αφήνει το παιδί της και φεύγει για τη δουλειά… Την αναγνωρίζεις από τα μαύρα γυαλιά και τα χαρτομάντιλα στα χέρια!

– Η “κοινωνική” μαμά. Είναι η μαμά που θα έρθει να σου μιλήσει πρώτη, γνωρίζει όλες τις άλλες μαμάδες (και τα τηλέφωνά τους) έχει ήδη γίνει μέλος στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και είναι πάντα μέσα σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου. Την αναγνωρίζεις όταν περιμένεις να πάρεις το παιδί σου, γιατί πιάνει κουβέντα με όλους και συχνάζει στην καφετέρια απέναντι ακριβώς από το σχολείο.

– Η “αντικοινωνική” μαμά. Είναι η μοναχική μαμά που δεν θέλει να μιλάει σε κανέναν και αφήνει το παιδί λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι. Στις γιορτές και στις εκδρομές στέλνει τον μπαμπά και οι άλλες μαμάδες δεν ξέρουν συνήθως ούτε την ύπαρξή της. Αν τύχει και πάει στο σχολείο, κάθεται μακριά απ’ όλους και ασχολείται με το κινητό της. Την αναγνωρίζεις (αν προλάβεις να τη δεις) γιατί συνήθως δεν πλησιάζει την είσοδο, χαιρετάει τα παιδιά της από τη θέση του οδηγού.

– Η “έχω το τέλειο παιδί” μαμά. Είναι η μαμά που συνεχώς μιλάει για το παιδί της και το πόσο τέλεια τα κάνει όλα! Το δικό της παιδί είναι το πιο όμορφο παιδί που υπάρχει, είναι ο πιο καλός μαθητής απ’ όλα τα παιδιά στην τάξη και ποτέ δεν κάνει αταξίες. Δεν δέχεται ποτέ κάτι αρνητικό (ακόμη κι αν ισχύει) και η ανατροφή που του έδωσε, είναι φυσικά η καλύτερη. Θα την αναγνωρίσεις όταν της μιλήσεις για το δικό σου παιδί και θα σε διακόψει για να σου τονίσει πως το παιδί της το κάνει καλύτερα!

– Η “Τέλεια” μαμά. (Πραγματικά σπάνιο εύρημα) Την αναγνωρίζεις από την τέλεια εμφάνισή της. Γυμνασμένη με ωραίο σώμα, κάθε φορά είναι ντυμένη στην τρίχα και μαλλί κομμωτηρίου, είτε είναι το πρωί, είτε είναι σε κάποια γιορτή του σχολείου. Δίνει στο παιδί της πάντα χειροποίητα και υγιεινά σνακ, είναι γλυκιά, μιλάει πάντα ευγενικά στο παιδί της, αλλά και στους υπόλοιπους, ακούει με προσοχή τα λόγια του εκπαιδευτικού και ζητάει τη γνώμη του για την βελτίωση του παιδιού της. Φαίνεται ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο και φυσικά το παιδί της είναι και αυτό πάντα καλοντυμένο και περιποιημένο.

Χρύσα Αβραμίδου
gynaikaeimai
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top