5+1 πράγματα που κάνεις στο Φου-Μπου και μας τη σπάνε

0
και κάνω πολλά απ’ όσα κάνεις και μου τη σπάνε...

Καλά τα social media και όλοι σε ένα βαθμό τα χρησιμοποιούμε. Άλλος για διασκέδαση, άλλος για ενημέρωση, άλλος για επικοινωνία, άλλος για όλα τα παραπάνω μαζί. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που κάνουμε και είναι πολύ ενοχλητικά. Περισσότερο απ’ όσο ίσως φανταζόμαστε! Φυσικά, ακόμη πιο ενοχλητικά είναι τα πράγματα που κάνουν οι άλλοι και που μπορεί σ’ ένα βαθμό να κάνουμε κι εμείς, αλλά τα δικά μας δεν μας ενοχλούν, γιατί εμείς έχουμε ένα λόγο που τα κάνουμε! Άσε που κρατάμε και το μέτρο και δεν υπερβάλλουμε (ναι ok!). Το θέμα είναι πως η καμήλα, δεν βλέπει ποτέ την δική της καμπούρα. Βλέπει όμως την δική σου καμπούρα και μ’ αυτήν ακριβώς θα ασχοληθούμε τώρα. Θες λοιπόν να δεις τι μας τη σπάει στο προφίλ σου;

1. Η φάτσα σου! Ναι, ναι όπως τ’ ακούς! Η φάτσα σου που πετάγεται παντού στο δικό μας χρονολόγιο. Ξέρεις ποια λέω! Αυτή με τα 150 φίλτρα, που ποστάρεις συνεχώς απ’ το ίδιο προφίλ (το καλό σου), με διαφορετικό backround. Η φάτσα σου όταν ξυπνάς, όταν πλένεσαι, όταν τρως, πριν κοιμηθείς, αφότου κοιμηθείς, ενόσω (!!!) κοιμάσαι! Πώς να στο πω πιο απλά; Βαρεθήκαμε να βλέπουμε συνεχώς τη φάτσα σου!

2. Τα φίλτρα! Ok… κάθε κινητό που σέβεται τον εαυτό του, σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις αμέτρητα φίλτρα για να φτιάξεις τον φωτισμό, τα χρώματα, τη ζωντάνια της εικόνας, να αλλάξεις τις γωνίες του προσώπου σου, να αφαιρέσεις τις σακούλες των ματιών και να κάνεις τα χείλη σου σαν της Anjelina Jolie. Ok! Μπράβο σου που έχεις τόσο υπέροχο κινητό, μόνο που όταν σε γνωρίζουμε από κοντά, το ότι αυτό που παρουσιάζεις ως “εσύ”, απέχει πολύ απ’ το πραγματικό “εσύ”, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Ποιον κοροϊδεύουμε λοιπόν;

3. Τα likes στον εαυτό σου! Ok, αυτό κι αν είναι βλακώδες! Ποστάρεις τη φάτσα σου (ξανά!) και πατάς like. Ρε αδερφέ… like στη φάτσα ΣΟΥ; Δηλαδή κάθεσαι μια ώρα και τραβάς 154 selfies για να επιλέξεις την καλύτερη (άσε τις θεωρίες ότι ήταν τυχαία η λήψη – έχεις μελετήσει ακόμη και τη σκιά που κάνει η μύτη σου στον τοίχο) και μας δηλώνεις ότι σου αρέσει. Τι;;; Η φάτσα ΣΟΥ;;; Αυτό είναι πιο φαιδρό κι απ’ το “Θεάρα είσαι!!!” που σχολιάζει κάτω απ’ τη φάτσα σου, η κολλητή σου!

4. Δυστυχώς, δεν μας τη σπάει μόνο η φάτσα σου. Μας τη σπάνε και οι λεζάντες πάνω από τη φάτσα σου! Γιατί δεν φτάνει που μας βομβαρδίζεις καθημερινά με την πειραγμένη (μέχρι παραμόρφωσης) φάτσα σου, συνοδεύεις αυτές τις φωτογραφίες και με ανεκδιήγητα σχόλια! Ειδικά όταν βλέπουμε κάτι περίεργα του στυλ “ο χρήστης τάδε νιώθει ευλογημένος στο κρεβάτι του”, θαρρείς κι όλοι οι υπόλοιποι νιώθουμε καταραμένοι ξέρω γω όταν πάμε για ύπνο και κοιτάμε τη φώτο σου κι έχεις τη βλεφαρίδα κάγκελο και το αιλάινερ σε στυλ cat eye… ε για όνομα δηλαδή! Στα Hondos Center αποκοιμήθηκες; Ο τερματισμός βέβαια έρχεται όταν σχολιάζει κι η κολλητή σου από κάτω “φυσική ομορφιά”! Αγάπη μου, όλο αυτό το make up δεν βγαίνει απ’ τη μαξιλαροθήκη ούτε με χλωρίνη klinex!

5. Και μιας και μιλάμε για σχόλια… Αλήθεια τώρα, πες μου γιατί ανεβάζεις συνεχώς στάτους που δεν βγάζουν απολύτως κανένα νόημα και μάλιστα όταν σε ρωτούν από κάτω τι συμβαίνει, αρνείσαι να απαντήσεις; “Τι άλλο θα μου συμβεί;;;”, “Έχω αηδιάσει πια από μερικούς ανθρώπους!”… σε ρωτάνε 47 άτομα από κάτω τι έπαθες κι απαντάς αόριστα ή και καθόλου. Αν δεν θες να πεις σε κανέναν τι σου συμβαίνει, γιατί λες σε όλους ότι κάτι σου συμβαίνει;

6. Last but not least που λέγαμε και στο χωριό μου… γιατί χρησιμοποιείς το facebook σου σαν να είναι το ημερολόγιό σου; “Είμαι πολύ θλιμμένη γιατί παρότι το παιδί μου χτες είχε δέκατα, σήμερα έπρεπε να το στείλω σχολείο γιατί έγραφαν τεστ στα θρησκευτικά. Με το ζόρι διάβασε το δόλιο! Του έδωσα βέβαια depon πριν φύγει… αλήθεια, πόσα ml depon έπρεπε να του δώσω; Είναι 32 κιλά. Μπορεί κάποιος να μου πει ΥΠΕΥΘΥΝΑ; Για το μεσημέρι του ετοίμασα κοτόσουπα. Να του δώσω και την κότα ή μόνο ζωμό; Πφ! Να σκάσω είμαι!”. Μα… αλήθεια τώρα;;;


Προφανώς και η λίστα με τα πράγματα που κάνεις στο facebook και μας τη σπάνε, δεν καλύπτεται μόνο με τα παραπάνω. Προφανώς και κάνεις πολύ περισσότερα, αλλά έχουμε κι ένα όριο λέξεων το οποίο έχω από ώρα ξεπεράσει.

Προφανώς και ποστάρω selfies μου στο facebook, προφανώς και (μεταξύ μας ε!) βάζω φίλτρα, προφανώς και βάζω πομπώδεις λεζάντες πάνω απ’ τις φωτογραφίες μου! Προφανώς και ανεβάζω στάτους που δεν βγάζουν και πολύ νόημα και κάποιες φορές σαχλολογώ δίχως έλεος, ποτέ μα ποτέ όμως δεν έχω κάνει like σε φωτογραφία ή δημοσίευσή μου (γιατί και η βλακεία πρέπει να έχει κάπου όρια)! Προφανώς και κάνω πολλά απ’ όσα κάνεις και μου τη σπάνε και πιθανότητα κι εσένα σου τη σπάνε αυτά που κάνω εγώ. Το θέμα όμως είναι πως εμένα μου τη σπάνε αυτά που κάνεις εσύ, οπότε είπαμε… με τη δική σου καμπούρα θ’ ασχοληθούμε!

Της Κικής Γιοβανοπούλου
gynaikaeimai
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top