Οι 6 φράσεις την ξενέρας πριν τον χωρισμό

0
φύγε με το κεφάλι ψηλά.

Πολλές φορές στη ζωή μας αναρωτιόμαστε αν ο έρωτας που ζούμε έχει ημερομηνία λήξης, αν υπάρχει τρόπος αυτό το καρδιοχτύπι να κρατήσει, ή με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσουμε διάρκεια στη σχέση μας, έτσι ώστε να καταλαγιάσουμε την αγωνία μας. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ο έρωτας λειτουργεί ως πυροτέχνημα στις ζωές των ανθρώπων. Έρχεται και φωτίζει τα πάντα γύρω του, μα δε διαρκεί για πολύ. Έτσι, σαν φύγει, ή σαν απότομα κάτι τον ταράξει, είναι πολλές οι πιθανότητες να μην κρατήσει. Κι εδώ που τα λέμε, ένας είναι ο κύριος φόβος των ερωτευμένων∙ ο χωρισμός. Και καμιά φορά μπορείς να δεις το φιτίλι να καίγεται, αν παρατηρήσεις προσεκτικά. Εδώ θα βρεις 6 διαφορετικά μηνύματα που μπορούν να σε προϊδεάσουν για το επικείμενο τέλος της σχέσης σου.

«Ο,τι πεις»

Σιγά το μήνυμα, θα μου πεις τώρα αλλά για σκέψου πότε το λες εσύ∙ όταν δεν έχεις τίποτα απολύτως να σχολιάσεις, όταν αυτό που σου λέει ο άλλος άνθρωπος σου περνά τελείως απαρατήρητο κι εσύ θέλεις απλώς να ξεμπερδεύεις. Αν δε νιώθει το πρόσωπο την ανάγκη να σου σχολιάσει αυτό που του λες και να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες τότε το ταξίδι σιγά- σιγά οδεύει προς την απάθεια κι αυτή με τη σειρά της στην αποστασιοποίηση.

«Όχι ότι σε νοιάζει κιόλας αλλά τελοσπάντων»

Ντιν ντιν! Καμπανάκι χτυπάει για συζήτηση κι επίλυση των προβλημάτων, το ακούς; Αν και το τέλος έχει προαποφασιστεί, όταν φθάνουμε στο σημείο του απολογισμού. Κάτι κατάλαβε ο έρωτάς σου, κάτι συνειδητοποίησε και είδε ότι όλο αυτό δε βγαίνει, χωλαίνει κάπου γιατί δεν ένιωθε το ενδιαφέρον που πίστευε ότι του αναλογεί.

«Κάνε ό,τι νομίζεις. Δεν μπορώ ν’ ασχοληθώ.»

Αυτή θα ήταν μια φράση που θα έπρεπε πάντα να μας κάνει να αναρωτηθούμε τι λάθος έχουμε κάνει στη σχέση μας με τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί μας. Δηλώνει παραίτηση, μια στάση όχι απαξιωτική μα εντελώς ηττοπαθή. Σχεδόν απελπισία θα μπορούσε να ενυπάρχει σε μια τέτοια φράση, γιατί η διάθεση για οποιαδήποτε προσπάθεια έχει (από καιρό;) πετάξει.

«Δε μου βγαίνει»

Πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνει το ταίρι σου; Δε νιώθει ότι θέλει να είναι πια ταίρι σου. Έχει χαθεί η σπίθα, εκείνο το κάτι που σας έκανε να τρελαίνεστε ο ένας για τον άλλον κι έχει αντικατασταθεί από μια ανιαρή καθημερινότητα. Δεν υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο να σου πει, μεγαλύτερη καμπάνα να χτυπήσει για να καταλάβεις ότι αν δεν το λύσετε, θα το λήξετε. Αν δεν ανανεωθείτε, η ανανέωση θα έρθει για τον καθένα σας χωριστά.

«Ας μην κάνουμε τόσα σχέδια. Ποτέ δεν ξέρεις.»

Πες μου τώρα εσύ με το χέρι στην καρδιά, ποιος ερωτευμένος δε θέλει να κάνει σχέδια; Ποιος ζει τον απόλυτο έρωτα και δεν έχει ανάγκη από λίγο οραματισμό; Ένας άνθρωπος που δεν επιθυμεί να μπει στη διαδικασία να σχεδιάσει κάτι μακροπρόθεσμο μαζί σου είναι ένας άνθρωπος που στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει τη σκέψη ότι εκείνο το χρονικό διάστημα για το οποίο μιλάτε δε θα σας βρει μαζί. Γνωρίζει μέσα του το τέλος οπότε δεν μπαίνει στον κόπο για σχέδια που δε θα πραγματοποιηθούν.

«Ναι. Οκ! Καλά. Έγινε.»

Αν λαμβάνεις περισσότερες τέτοιες απαντήσεις από ό,τι κανονικά μηνύματα με θεματική πρόταση, λεπτομέρειες και κατακλείδα, αναρωτήσου αν ο αποστολέας θέλει όντως να είσαι εσύ ο δέκτης των μηνυμάτων του. Βαριέται ο άνθρωπος, βαριέται και δε θέλει καν να γράψει δύο λεξούλες παραπάνω. Κουράστηκε ακόμη και που βλέπει το όνομά σου στις ειδοποιήσεις του. Απαντάει κάτι απλώς για να απαντήσει για να μη δείξει από τώρα το τέλος, για να μην αντιμετωπίσει τώρα τον χωρισμό σας ή επειδή ακόμη σκέφτεται μέσα του αν είναι η σωστή απόφαση. Ίσως πάλι να περιμένει να το πεις εσύ. Ένα βήμα πιο μακριά τη μέρα, μπορούν να φτάσουν να είναι πολλά χιλιόμετρα χώρια.


Υπάρχουν σημάδια, πάντα υπάρχουν αλλά τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να εθελοτυφλούμε υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς μια φάση και θα περάσει. Μη θέτεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση μόνιμης αναμονής κι αγωνίας για το τι θα συμβεί. Αν το έτερον ήμισυ, έπαψε να είναι το μόνο άτομο που σκέφτεσαι, σήκω και φύγε να το αφήσεις κι αυτό να βρει την ευτυχία του ή απλώς την ηρεμία του. Μην αφήνεις ούτε εσένα ούτε το άτομο δίπλα σου να ταλαιπωρείται, φύγε με το κεφάλι ψηλά.

Κατερίνα Μάρου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top