Καταρρίπτουμε τα στερεότυπα των ζωδίων

0
εξηγώντας τι κρύβεται πίσω από τους χαρακτηρισμούς...

Έχετε κουραστεί να λέτε το ζώδιο σας και να εισπράττετε σχόλια βασισμένα μόνο σε λανθασμένες πεποιθήσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα; Μη δίνετε σημασία, οι «ταμπέλες» είθισται να χρησιμοποιούνται από πολλούς και όχι μόνο για τα ζώδια. Εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χαρακτηριστικά του ζωδίου είναι ένα μικρό δείγμα της προσωπικότητας κάποιου. Η θέση του Ήλιου είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι που συμπληρώνει ένα μεγάλο παζλ, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία και τις θέσεις των πλανητών στον γενέθλιο χάρτη σας. Αν για παράδειγμα είστε Καρκίνος, σίγουρα έχετε βαρεθεί να ακούτε τη λέξη «ευαίσθητος», ή αν είστε Λέων να σας ακολουθεί ο χαρακτηρισμός «εγωκεντρικός». Καταρρίπτουμε τα στερεότυπα που έχουν γίνει «συνώνυμα» των ζωδίων, εξηγώντας τι κρύβεται πίσω από τους χαρακτηρισμούς που τους «στοιχειώνουν».



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Επιθετικός

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στους Κριούς ότι είναι αγωνιστές, μαχητές και δυναμικοί. Ζουν με πάθος και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Δεν μπορεί ένας Κριός να εκφραστεί ήσυχα και με μέτρο. Όταν παθιάζεται με κάτι, όλες οι αισθήσεις του λειτουργούν στο έπακρο και μετατρέπεται σ’ έναν χείμαρρο που μπορεί να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του. Οι τόνοι της φωνής του ανεβαίνουν και τα αυξημένα ντεσιμπέλ, μεταφράζονται από τους γύρω τους ως επίθεση. Δεν πρόκειται όμως για «επίθεση», διότι δεν το κάνουν με κακία και δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τους «θύματα». Είναι ο τρόπος έκφρασής τους με το πάθος που τους διακατέχει. Είναι έκφραση ζωτικής δύναμης, συνοδευόμενη με την αθωότητα ενός παιδιού που βιάζεται. Εξάλλου, οι Κριοί δεν εννοούν τα βαριά λόγια που θα πουν πάνω στα νεύρα τους και έτσι δεν αντιλαμβάνονται ότι πληγώνουν τους άλλους. Μάλιστα, μετά τον καβγά μπορούν να είναι και πάλι μέλι-γάλα με το άτομο που μόλις τσακώθηκαν, διότι δεν κρατάνε κακίες.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Τεμπέλης

Το στερεότυπο που ακολουθεί τους Ταύρους είναι ότι είναι νωθροί και τεμπέληδες, ωστόσο αυτό δεν ισχύει έτσι όπως ακούγεται. Σίγουρα δεν είναι άτομα «αστραπή» και αρέσκονται να είναι χαλαροί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τεμπέληδες. Θέλουν το χρόνο τους για να κάνουν κάτι, πρέπει να σκεφτούν πριν πράξουν, μισούν τις παρορμητικές κινήσεις, καθώς είναι από τη φύση τους λεπτομερείς και σχολαστικοί. Κάποιοι αυτό το εισπράττουν ως νωθρότητα, αλλά οι Ταύροι επιλέγουν το που θα διοχετεύσουν την ενέργεια τους. Δεν αποφεύγουν τη σκληρή δουλειά, λειτουργούν με μεθοδικότητα, θέλουν να είναι χρήσιμοι, απλά αργούν στην εκκίνηση.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Επιφανειακοί

Ο συνήθης χαρακτηρισμός για τους Διδύμους είναι ότι είναι ρηχοί και επιφανειακοί και πραγματικά τους αδικούν πολύ αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Τα επικοινωνιακά παιδιά του Ερμή, είναι πολύ έξυπνα και καταπιάνονται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Θέλουν να τα ξέρουν όλα και να μοιράζονται τις πληροφορίες με τους πάντες. Με την απίστευτη ταχύτητα που λειτουργούν, αφού είναι ακούραστοι, δεν υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες και στο βάθος των καταστάσεων και φαίνονται στα μάτια των συνομιλητών τους ως επιφανειακοί και ότι δεν παίρνουν τίποτα στα σοβαρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άλλοι να είναι επιφυλακτικοί απέναντί τους. Ωστόσο, οι Δίδυμοι και εμβαθύνουν στα θέματα και αναλύουν καταστάσεις και δίνουν σημασία σε λεπτομέρειες που οι άλλοι δεν έχουν προλάβει να αντιληφθούν, όμως τις ουσιαστικές σκέψεις τους τις μοιράζονται μόνο με εκείνους που εμπιστεύονται και με άτομα που θαυμάζουν.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ευαίσθητος και συναισθηματικός

Στο άκουσμα ότι κάποιος ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου, η πρώτη σκέψη που έρχεται στους περισσότερους είναι ότι ξεχειλίζουν από συναίσθημα και ότι είναι αδύναμοι. Η αλήθεια είναι ότι για τους Καρκίνους, η συναισθηματική ασφάλεια είναι το Α και το Ω στη ζωή και αν δεν την έχουν τότε μπορεί να γίνουν εύθραυστοι. Αν όμως την κατακτήσουν, τότε μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Έχουν τεράστια θέληση και υπομονή, εργάζονται σκληρά για την ανέλιξη τους και θέλουν να είναι ανεξάρτητοι. Όταν οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικά ολοκληρωμένοι, είναι τόσο δυνατοί και ισχυροί που σίγουρα δεν θα θέλεις να τους έχεις αντιπάλους.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Εγωιστής

Το «συνώνυμο» ενός Λέοντα, για πολλούς είναι ο εγωισμός. Η επιθυμία του να βρίσκεται στο επίκεντρο, ερμηνεύεται από τους άλλους ως εγωπάθεια και αυτό ο χαρακτηρισμός είναι που τους «κατατρέχει». Τα Λιοντάρια, όμως αναζητούν την προσοχή και θέλουν τα φώτα όλα πάνω τους, διότι αλλιώς μαραζώνουν και δεν μπορούν να δείξουν τη μεγαλοσύνη τους. Η ανάγκη τους να λάμπουν στα μάτια των άλλων δεν αφορά μόνο στον εαυτό τους, αλλά στην γενναιοδωρία τους προς τους άλλους. Οι Λέοντες αισθάνονται βαθιά, αγαπούν έντονα και προσφέρουν πολλά σε όποιον βρίσκεται στην καρδιά τους. Απλά θέλουν την αναγνώριση τους. Είναι τόσο δοτικοί που θα πρέπει να αισθάνεστε τυχεροί αν έχετε στον στενό σας κύκλο ένα Λιοντάρι.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Τελειομανής

Όλοι πιστεύουν ότι οι Παρθένοι είναι τελειομανείς, επιλεκτικοί και κριτικοί, δίνοντας αρνητικό πρόσημο σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Και ναι είναι όλα αυτά, αλλά με τη θετική έννοια. Οι Παρθένοι δεν είναι μίζεροι, απλά θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω. Οπότε όταν έρθετε αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη πλευρά τους, δώστε τους λίγο χρόνο και την ευκαιρία να «βελτιώσουν» οι ίδιοι τα πράγματα. Ρωτήστε τους τι εννοούν και προτείνετέ τους να αναλάβουν την ευθύνη να επιδιορθώσουν την κατάσταση που μόλις επίκριναν. Και αυτοί θα είναι χαρούμενοι και εσείς θα έχετε έναν σχολαστικό βοηθό.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Αναποφάσιστος

Η αναποφασιστικότητα έχει γίνει το «συνώνυμο» των Ζυγών. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Τιμώντας στο έπακρο το σύμβολό τους, δηλαδή τη ζυγαριά, σταθμίζουν αργά και σταθερά τα υπέρ και τα κατά της κάθε κατάστασης και θέλουν τον χρόνο τους για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή η διαδικασία για άλλους είναι αναποφασιστικότητα, αλλά για τους Ζυγούς είναι σύνεση και προβληματισμός. Αμφιταλαντεύονται μεταξύ καρδιάς και λογικής και μόλις αισθανθούν τι είναι σωστό να κάνουν δεν τους σταματά κανείς. Είναι αποφασιστικοί, δεν φοβούνται τις αλλαγές και στηρίζουν τα σχέδια τους μέχρι τελικής πτώσης.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Λάτρης της ηδονής και της λαγνείας

Το σεξ και ο Σκορπιός έχουν μια ιδιαίτερη σχέση και το στερεότυπο που τους ακολουθεί είναι ότι αρέσκονται στις ηδονές. Οι Σκορπιοί, όμως δεν είναι έρμαια των αχαλίνωτων παθών τους, απλά μέσα από την πρωτόγονη δύναμη του σεξ δένονται με το ταίρι τους. Θεωρούν ότι η οικειότητα της γυμνής σάρκας ενώνει βαθιά τους ανθρώπους και θέλουν πολλά περισσότερα από μια επιφανειακή σεξουαλική επαφή. Όταν ποθούν και αγαπούν το ταίρι τους νιώθουν το σεξ ως την υπέρτατη ένωση.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Αδέσμευτος

Μια μεγάλη παρανόηση που υπάρχει για τους Τοξότες είναι ότι έχουν θέματα με τη δέσμευση. Μάλιστα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι φοβούνται τόσο τις σχέσεις που τρέχουν μακριά αν ακούσουν ότι θα στερηθούν την ελευθερία τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τοξότες είναι ελεύθερα πνεύματα και δεν πρόκειται να δεσμευτούν για τα μάτια του κόσμου και αν η σχέση τους δεν τους εξελίσσει. Αγαπούν τους συνοδοιπόρους και αν ταυτιστούν με κάποιον άνθρωπο που τους εκφράζει, τότε θα μείνουν δίπλα τους, κυριολεκτικά, «για πάντα». Δένονται βαθιά με όποιον μπορεί να τους χαράξει ένα νέο δρόμο και μπορούν να φτάσουν μαζί του μέχρι στην άκρη της Γης.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Συντηρητικός

Οι Αιγόκεροι στην αντίληψη του κόσμου είναι συντηρητικοί, όμως δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Τα παιδιά του Κρόνου εργάζονται σκληρά, διαθέτουν απίστευτη υπομονή και ταπεινότητα. Μπορεί να φαίνονται απόμακροι, συντηρητικοί και σκληροί, ωστόσο αυτή η εικόνα πηγάζει από το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει. Έχουν τόσο αυτοέλεγχο, όσο κανένα άλλο ζώδιο και δεν είναι άδικοι, καθώς οι απαιτήσεις που προβάλουν στους άλλους είναι οι ίδιες που θέτουν και στον εαυτό τους. Είναι σοβαροί, δεν παίρνουν ρίσκο αν δεν ζυγίσουν τις καταστάσεις και ίσως αυτή η αυτοπειθαρχία τους να μεταφράζεται για πολλούς ως συντηρητισμός.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Έλλειψη σταθερότητας

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα, μολονότι πολλοί πιστεύουν ότι είναι του νερού, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουν για τα αιώνια παιδιά του ζωδιακού. Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι «πάσχουν» από έλλειψη σταθερότητας. Ωστόσο οι Υδροχόοι δείχνουν μεγάλη πίστη και σταθερότητα σε ότι κάνουν και τους ευχαριστεί, αρκεί να μην αισθανθούν ότι χάνουν την ελευθερία τους ή ότι κάποιοι μπλέκονται στα πόδια τους. Παρότι είναι ευπροσάρμοστοι, είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητοι. Αν λοιπόν νιώσουν ότι περιορίζονται θα φύγουν με γρήγορους βηματισμούς. Αν πάλι νιώθουν αυτοί ελεύθεροι και ότι δεν έχουν όρια, θα μείνουν και μέσα σε κλουβί…



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Ευμετάβλητοι

Η φήμη ότι οι Ιχθύες είναι κυκλοθυμικοί και κλειστοί χαρακτήρες καταρρίπτεται, εάν και εφόσον ισχύουν ιδανικές συνθήκες. Όλοι λένε ότι η διάθεση των Ιχθύων μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή, όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα παιδιά του Ποσειδώνα έχουν πολλές ευαισθησίες και το τρωτό τους σημείο είναι ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να εκφράσουν το τι αισθάνονται κάτω από άβολες για αυτούς συνθήκες. Οι Ιχθύες μπορεί να σκέφτονται ταυτόχρονα πολλά πράγματα και δεν ξέρουν πως να χειριστούν το συναίσθημα τους με αποτέλεσμα να δραπετεύουν στο δικό τους ονειρικό κόσμο και να φαίνονται στους άλλους ως κυκλοθυμικοί. Αν βρεθούν στο σωστό περιβάλλον και με άτομα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τότε ανοίγουν την καρδιά τους και εκφράζονται με ισορροπημένο τρόπο.



asibiliou
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top