Ξέρουμε από το ζώδιό σου πώς και αν θα ανανεώσεις το σπίτι σου, τώρα που είναι Άνοιξη

0
Μπορεί να εκμεταλλευτείς το lockdown για να το φτιάξεις ή να το αλλάξεις.

Έτσι κι αλλιώς, όταν έρχεται η άνοιξη, κάνουμε διάφορες δουλειές στο σπίτι. Μαζεύουμε χαλιά, βαριά ρούχα, κουβέρτες και παπλώματα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να βάλεις μια τάξη σε ντουλάπες, ράφια κι αποθήκες κι όχι μόνο, αλλά να ανανεώσεις το χώρο σου, να τον κάνεις πιο άνετο και φιλόξενο και πιο ευχάριστο για σένα. Άλλωστε, σε αυτόν περνάς σχεδόν όλη σου τη μέρα, τόσο καιρό που έχουμε lockdown!

Διάβασε παρακάτω πώς και Αν (γιατί μπορεί να βαριέσαι) θα φτιάξεις ή θα αλλάξεις το σπίτι σου, ανάλογα με το ζώδιό σου!



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Είσαι από τα ζώδια που βαριούνται εύκολα, γι’ αυτό χρειάζεσαι μια αλλαγή που θα σε αναζωογονήσει και θα διώξει το βαρύ mood του χειμώνα κι αυτό είναι ένα κίνητρο για να πειστείς και να κάνεις όλα όσα χρειάζονται. Με την ταχύτητα και την ενέργεια που έχεις, θα τελειώσεις πολύ γρηγορότερα από ό,τι πιστεύεις. Αφιέρωσε ένα σαββατοκύριακο, ξεκίνα πρώτα από το δωμάτιό σου και μετά επεκτάσου στο υπόλοιπο σπίτι. Πέταξε φθαρμένα ρούχα κι άχρηστα αντικείμενα που πιάνουν χώρο και θα δεις πώς θα αδειάσουν ντουλάπες και συρτάρια κι αυτόματα θα φτιάξει κι η διάθεσή σου.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Βάλε την άνοιξη στο σπίτι σου. Αφού μαζέψεις χαλιά και χοντρά σκεπάσματα και καθαρίσεις ράφια και συρτάρια, κάνε μια εξόρμηση και αγόρασε φρέσκα λουλούδια για το βάζο σου κι αρωματικά κεριά. Καλό θα ήταν να αγοράσεις μια γλάστρα με φυτό εσωτερικού χώρου, που δε θέλει συχνό πότισμα και θα ομορφύνει μια γωνιά σου. Προτίμησε κάποιο συγκεκριμένο, που δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, αντίθετα λειτουργεί σαν φίλτρο και καθαρίζει τον αέρα από οσμές, όπως Σανσεβιέρια, Καλαθέα ή Σεφλέρα.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Είναι γνωστό ότι είσαι... multi άτομο, αφού καταπιάνεσαι ταυτόχρονα με διάφορα και καταφέρνεις να τελειώνεις αρκετές δουλειές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πιο πιθανό είναι προ καραντίνας να μην σπαταλούσες καθόλου χρόνο στο σπίτι, εφ’ όσον είσαι σε συνεχή κίνηση, τώρα όμως είναι αλλιώς. Ένα συμμάζεμα σου είναι απαραίτητο. Πέτα στον κάδο ανακύκλωσης περιοδικά, εφημερίδες, χαρτιά, άχρηστες σημειώσεις και μενού delivery που βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο σου. Εστιάσου περισσότερο στο καθιστικό σου που συνήθως γίνεται της τρελής. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και την οθόνη του Η/Υ ή του λάπτοπ σου.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Το σπίτι είναι κομμάτι της καρδιάς σου, εκεί νιώθεις προστατευμένος/η, ασφαλής και ηρεμείς γι’ αυτό και το φροντίζεις συχνά, οπότε μάλλον θα έχεις κάνει το απαραίτητο καθάρισμα και συμμάζεμα. Το μόνο που ενδεχομένως να χρειάζεται είναι να αγοράσεις γλαστράκια με φρέσκα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δεντρολίβανο κλπ και να τα βάλεις στην κουζίνα σου που θα την ομορφύνουν, θα γεμίσουν με ευχάριστες ευωδιές και φυσικά θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή στην μαγειρική σου.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Κάνε μια εκκαθάριση στην ντουλάπα, τα συρτάρια και τα ράφια σου. Μάζεψε ρούχα που δεν φοράς πλέον ή άλλα αντικείμενα που δε θέλεις και δώρισέ τα ή χάρισέ τα. Αυτόματα, θα εξοικονομήσεις χώρο και θα σου είναι πιο εύκολο να φυλάξεις τα χειμωνιάτικά σου. Επίσης, δώσε τα χαλιά σου και καθάρισμα και φύλαξη και φρεσκάρισε τις κουρτίνες σου. Η αλλαγή δωματίων ή η μετακίνηση κάποιων επίπλων θα σου δώσει την αίσθηση του καινούργιου. Ακόμα, είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσεις ή να αντικαταστήσεις πιάτα ή ποτήρια που σου έχουν σπάσει.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Αυτό το άρθρο σίγουρα δεν αναφέρεται σε σένα, αφού φροντίζεις συχνά για την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι, οπότε ήδη θα έχεις κάνει τις περισσότερες δουλειές και το ανοιξιάτικο συμμάζεμα. Αυτό όμως που σου χρειάζεται είναι να βάλεις λίγο επιπλέον χρώμα στο χώρο για να ζωντανέψει, αλλά και να ανεβάσει τη δική σου διάθεση. Μπορείς να αγοράσεις διάφορα μαξιλαράκια καναπέ, μια γλάστρα με λουλούδια ή αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αλλάξεις τις κουρτίνες και τα ριχτάρια σου.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Χαίρεσαι πολύ αυτή την εποχή, όχι για τις δουλειές που πρέπει να γίνουν, αλλά γιατί σου δημιουργείται η διάθεση να ομορφύνεις το περιβάλλον σου. Λουλούδια, κεριά και όμορφα διακοσμητικά είναι αυτά στα οποία θα πρέπει να ρίξεις το βάρος σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Το να φτιάξεις μια ιδιαίτερη γωνιά με ένα μικροέπιπλο, φωτιστικό ή καθρέφτη είναι επίσης μια καλή ιδέα για σένα που έχεις «διακοσμητικές» ανησυχίες και σου αρέσει ο χώρος σου να έχει αρμονία, αλλά και την προσωπική σου πινελιά.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Αυτό που κυρίως πρέπει να κάνεις είναι να πετάξεις όποιο αντικείμενο έχει φθαρεί, χαλάσει και κυρίως σου φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις, αν και στις «εκκαθαρίσεις» είσαι ειδικός/η. Επίσης, θα πρέπει να δώσεις περισσότερη σημασία στην κρεβατοκάμαρά σου. Με ένα καινούργιο σετ σεντονιών, ένα κάλυμμα, άνετα μαξιλάρια ή με ένα αρωματικό χώρου, όχι μόνο θα απολαμβάνεις τις ώρες που ξαπλώνεις, αλλά θα ηρεμείς κιόλας.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Το σπίτι δε σε βλέπει συχνά, καθώς είσαι αρκετές ώρες έξω και το πιο πιθανό είναι να μαζεύεσαι μόνο για ύπνο, μπάνιο ή φαγητό. Εν τούτοις, ένα γενικό καθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα σου χρειάζεται. Σκέψου πόσα άχρηστα πράγματα είναι διάσπαρτα, που, αν τα πετάξεις, θα απελευθερώσεις αρκετό χώρο. Αφιέρωσε μια μέρα και ξεκίνα. Αν έχεις μπαλκόνι, άρχισε από κει! Φτιάξ’ το και μετά θα κάθεσαι και θα απολαμβάνεις τον καφέ ή το ποτό σου στον ήλιο.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Αν κάθε χρόνο έχεις προγραμματίσει πχ να κάνεις το συμμάζεμα και τον καθαρισμό του χώρου σου, σίγουρα θα τηρήσεις την παράδοση! Είναι ευκαιρία να μαζέψεις τα χαλιά, να καθαρίσεις τα τζάμια ή τους τοίχους σου, αν χρειάζεται, κάποια στιγμή που το πρόγραμμά σου δε θα είναι τόσο φορτωμένο. Επίσης, τακτοποίησε χαρτιά, έγγραφα κι αρχεία, ώστε να αποσυμφορήσεις το γραφείο σου ή κανόνισε τεχνικές εργασίες που αναβάλλεις ή ξεχνάς, επειδή ασχολείσαι με τα επαγγελματικά σου.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Εσύ λειτουργείς λίγο ανορθόδοξα, οπότε υπάρχει περίπτωση απλά να τα παίρνεις όλα και να τα μεταφέρεις από το ένα μέρος στο άλλο ή να μην μπαίνεις καν στον κόπο να μαζέψεις τα χαλιά σου. Σίγουρα δε θα ακολουθήσεις συμβουλές, αφού «σπίτι σου είναι κι ό,τι θέλεις κάνεις». Αυτό που ίσως θα μπορούσες είναι να αλλάξεις θέση σε κάποια έπιπλα ή να τα μεταφέρεις σε άλλο δωμάτια, ώστε να ανοίξει ο χώρος σου και να μη νιώθεις ότι πνίγεσαι.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Εσύ πάλι έχεις τους δικούς σου ρυθμούς, οπότε είναι πιθανό να ξεκινήσεις την αναμόρφωση και τον καθαρισμό του χώρου σου την Εαρινή Ισημερία και να τελειώσεις το Θερινό Ηλιοστάσιο γιατί βαριέσαι, «χάνεσαι» και γενικά δεν είναι το φόρτε σου. Το καλύτερο θα ήταν να πιάνεις ένα δωμάτιο τη μια μέρα και να προσπαθείς να το τελειώνεις και το άλλο πχ την επόμενη βδομάδα γιατί αν τα πιάσεις όλα μαζί, τότε θα αγχωθείς και θα τα παρατήσεις στη μέση. Σκέψου όμως ότι για να ηρεμείς, να εμπνέεσαι και να ονειρεύεσαι είναι απαραίτητο να βρίσκεσαι σε ένα όμορφο περιβάλλον.



astrology
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top