10 φορές που στον έρωτα λέμε και ξελέμε

0
Ορίστε μια λίστα που ίσως σε βοηθήσει.

Πολλά είναι τα λόγια με τα οποία αγκαλιάζει ο ενθουσιασμός μια σχέση και ακόμα περισσότερες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες αναιρούνται και κάνουν την αγκαλιά να μοιάζει με το «Πιρούνι του Αιρετικού». Οι λέξεις κυλούν με ταχύτητα φωτός και μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια υποσχέσεων που αρκετά συχνά καταλήγουμε να μετανιώνουμε με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε δέσμιοι του παρορμητισμού και των απερίσκεπτων αποφάσεών μας. Δεν κατάφεραν ακόμα να ξεμυτίσουν δεκάδες ανάλογα παραδείγματα στο μυαλό σου; Ορίστε μια λίστα που ίσως σε βοηθήσει.

1. Φυσικά και μπορείς να βγεις για ποτό με τους φίλους σου χωρίς εμένα

Πολλοί το ξεστόμισαν μα λίγοι εν τέλει το εννοούσαν πραγματικά. Το ταίρι μας κανονίζει έξοδο της τελευταίας στιγμής μετά τη δουλειά με συναδέλφους ή φίλους και τα πλάνα του δε μας περιλαμβάνουν. Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, μένουμε ξάγρυπνοι μέχρι να επιστρέψει, αφήνοντάς μια αίσθηση αιχμηρών αντικειμένων που κόβουν βόλτες στον λαιμό μας ως αποτέλεσμα εκνευρισμού. Σας φαίνεται γνώριμο;

2. Δε θέλω να αλλάξεις τίποτα για χάρη μου

«Είσαι τέλειος/α», «Δε θα άλλαζα τίποτα σε εσένα», «Σε θέλω ακριβώς όπως είσαι» και άλλες παρόμοιες φράσεις χρησιμοποιούνται συχνά από θαυμασμό για το ταίρι μας μέχρι να γνωριστούμε λίγο καλύτερα και να ανακαλύψουμε τα βαθύτερα ελαττώματα και τις ενοχλητικές του συνήθειες. Αποτελούν άραγε πάντοτε στοιχεία τόσο αμελητέα ώστε να καταφέρουμε να συνυπάρχουμε με αυτόν τον άνθρωπο ή υπάρχουν φορές που υπερβαίνουν τα προσωπικά μας όρια;

3. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει περίπτωση να σου κρύψω ποτέ τίποτα

Έλα τώρα… Μη μου πεις πως σε κάθε σχέση που πέρασε από τη ζωή σου ήσουν απόλυτα ειλικρινής. Όλο και κάποια φορά θα έχεις παραστρατήσει έστω και για κάτι ασήμαντο, ενδεχομένως ως αποτέλεσμα φόβου για τις επακόλουθες αντιδράσεις ή στην προσπάθειά σου να αποφύγεις μια αμήχανη στιγμή. Κανείς δεν είπε πως είχες απαραίτητα κακές προθέσεις, μην ανησυχείς.

4. Η λέξη ζήλια δε συμπεριλαμβάνεται στο λεξιλόγιό μου

Κι αν ο/η αγαπημένος/η σου λόγω ενός απαιτητικού project ήταν υποχρεωμένος να περάσει αρκετό χρόνο τετ-α-τετ με ένα πρόσωπο από τη δουλειά που ίσως έβλεπες λίγο ανταγωνιστικά; Στοιχηματίζω πως δε θα σε άφηνε παγερά αδιάφορο. Δε χρειάζεται να δοθεί απαραίτητα κάποιο δικαίωμα. Πολλές φορές οι ανασφάλειες που μας διακατέχουν είναι αυτές που κάνουν υπόγεια όλη τη δουλειά.

5. Φυσικά και μπορούμε να μοιραστούμε το φαγητό μου

Πολύ σωστά τα είπε ο Joey στη σειρά «Φιλαράκια» βγάζοντάς μας όλους ασπροπρόσωπους με τη φράση «Joey doesn’t share food». Σταματήστε επιτέλους να κλέβετε τις πατάτες από το γεύμα μας με την πρόφαση πως τάχα μου δεν πεινάτε και πως σας ήρθε ξαφνικά μια λιγούρα. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας και στην προκειμένη οι πατάτες μάς ανήκουν!

6. Ο έρωτας μαζί σου δεν είναι ποτέ αρκετός

Άδικα επευφημούνται τόσο έντονα οι πονοκέφαλοι παγκοσμίως σαν κοινώς αποδεκτός τρόπος αποφυγής του έρωτα «με το γάντι»; Αφήστε τον James Brown να λέει τα δικά του, η φράση «μηχανή του έρωτα» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σίγουρα δεν υπάρχει κάπου ένας διακόπτης που ανοίγει και κλείνει μαγικά.

7. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να συγκατοικήσουμε

Όλα ξεκινάνε από μια οδοντόβουρτσα και σταδιακά οδεύουν στην ολική μετακόμιση. Όμορφο συναίσθημα να βρίσκεστε συνεχώς στον ίδιο χώρο, πόσο διαρκεί όμως η περίοδος χάριτος; Οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για να είναι αυτοκόλλητοι, καθένας χρειάζεται προσωπικό χώρο και χρόνο και σε αυτό σίγουρα δεν υπάρχει χώρος για αντιρρήσεις. Αν θες η σχέση σας να μην περάσει στο στάδιο «Θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ» οφείλεις να σεβαστείς τα παραπάνω στοιχεία. Και ακόμα μια θερμή παράκληση: σταμάτα να καταναλώνεις όλο το ζεστό νερό, δεν είσαι μόνος πλέον.

8. Ας επισφραγίσουμε τη σχέση μας υιοθετώντας ένα κατοικίδιο

Ένα κουτάβι, ένα μικρό γατάκι ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο δεν πρόκειται ούτε να σώσει ούτε να αναβαθμίσει τη σχέση σας, γι’ αυτό σκεφτείτε το και δεύτερη και τρίτη φορά πριν πάρετε την απόφαση να υιοθετήσετε ένα. Σκεφτείτε σε πόσο δύσκολη θέση θα βρεθείτε και οι δύο αν τελικά η σχέση σας δεν πάει και τόσο καλά.

9. Είναι καιρός να επισημοποιηθεί αυτή τη σχέση, θέλω να ζήσω μαζί σου για πάντα

Υποσχέσεις για αιώνια αγάπη έχουν ακουστεί πολλές φορές, πόσες όμως από αυτές τηρήθηκαν; Σε αυτή την περίπτωση η βιασύνη είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αφιερώστε όσο χρόνο απαιτείται για να γνωριστείτε σε βάθος. Πρέπει να είσαι κάτι παραπάνω από σίγουρος πως βρήκες τον κατάλληλο άνθρωπο για να κάνεις μαζί του το επόμενο βήμα καθώς το «για πάντα» έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα, έτσι δεν είναι;

10. Αυτή τη φορά είναι οριστικό

Και προς Θεού όχι άλλα πισωγυρίσματα. Δεν ταιριάζουν όλα τα κομμάτια του παζλ σε κάθε κενό, ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη μορφή τους. Τίποτα δεν λειτούργησε ποτέ με το ζόρι, πόσο μάλλον στις σχέσεις. Πρέπει να βρείτε τη δύναμη να αφήνετε το παρελθόν να φύγει εκτός αν ο χωρισμός σας αποτελεί ένα καπρίτσιο και δε γίνεται συνειδητά. Σε αυτή την περίπτωση ίσως ο καθένας ξεχωριστά χρειάζεται λίγη παραπάνω εσωτερική «δουλίτσα».

Άρτεμις Ανδρουλάκη
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top