10 παράξενοι νόμοι του κόσμου που αφορούν ζευγάρια

0
που μπορεί να μη βγάζουν και πολύ νόημα.

Οι νόμοι οριοθετούν εδώ και πολλά χρόνια την ανθρωπότητα. Οι κανόνες βοηθούν σε μία ομαλή συνύπαρξη των ανθρώπων, στα πλαίσια της κοινής λογικής. Ποια είναι η κοινή λογική τώρα θα μου πεις και θα σου πω πως έχεις δίκιο. Οι νόμοι δεν είναι πάντοτε και τόσο λογικοί. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μη βγάζουν και πολύ νόημα κάποιοι νόμοι και να μάς αφήνουν λίγο έκπληκτους. Δέκα από αυτούς, που αφορούν ζευγάρια, αναγράφονται παρακάτω.

1. Απαγορεύεται νομικά ένας άντρας να ξεχάσει τα γενέθλια της συζύγου του στους νήσους Σαμόα

Αρκετά πρακτικό, γλιτώνεις και τους τσακωμούς. Είναι σοβαρό το λάθος αυτό, βέβαια ωφελεί τις γυναίκες, άρα εν μέρει είναι σεξιστικό. Αν η σύζυγος ξεχάσει του συζύγου δεν ανοίγει ρουθούνι; Και τι γίνεται σε περίπτωση ομόφυλων ζευγαριών; Ελλιπή τον βρίσκω τον νόμο.

2. Αν μία γυναίκα πιάσει τον σύζυγό της να την απατάει μπορεί να του αφαιρέσει τη ζωή στο Χονγκ Κόνγκ

Η μόνη προϋπόθεση είναι να το κάνει με τα χέρια της κι όχι με κάποιο άλλο αντικείμενο. Τη ερωμένη του πάλι, δε γνωρίζουμε τι τής δίνει δικαίωμα ο νόμος να την κάνει. Μένει; Φεύγει; Ζει; Ας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα. Καθόλου ακραίοι οι φίλοι μας από το Χονγκ Κονγκ. Αμάρτησες, θα πληρώσεις σού λέει, ας πρόσεχες.

3. Όποια γυναίκα στο Βέρμοντ θέλει να βάλει τεχνητή οδοντοστοιχία πρέπει να πάρει πρώτα τη γραπτή άδεια του συζύγου της

Ε κορίτσια όλα κι όλα, πώς πάτε να βάλετε ψεύτικα δόντια χωρίς να ρωτήσετε τον άντρα σας αν εγκρίνει; Τι εννοείς σώμα μας είναι ό,τι θέλουμε κάνουμε; Αν δεν αποφασίσει ο σύζυγος για τα δόντια σου τότε ποιος, εσύ; Κάνουμε και λίγη πλάκα προφανώς, γιατί αν τα πάρουμε όλα σοβαρά δε μάς βλέπω καλά.

4. Απαγορεύεται στη Μινεσότα να απλώσετε γυναικεία και αντρικά εσώρουχα στο ίδιο σχοινί

Μην τα ισοπεδώσουμε κι όλα. Άκου μαζί! Τι έχουμε ισότητα; Ο καθένας το σχοινί του και μακριά κι αγαπημένοι. Μπορεί μετά να μπουν στο ίδιο συρτάρι, άλλο αυτό.

5. Απαγορεύεται στα ζευγάρια στο Ντουμπάι η δημόσια τρυφερότητα και τα φιλιά

Είναι σαφώς και το θέμα της θρησκείας εδώ, σε μια κατά τ’ άλλα αρκετά προοδευτικό καθεστώς, τεχνολογικά κι από άποψη βίου. Κοινωνικά δεν ακολουθείται το ίδιο μοτίβο και θεωρείται κατακριτέο ακόμη κι από τουρίστες, καθώς είναι ασέβεια εν γένει το δημόσιο μπαλαμούτι. Αν θέλετε να φιλιέστε να πάτε άλλου παιδιά. Κρατηθείτε και λίγο.

6. Στη Γιούτα της Αμερικής μπορούν νόμιμα πρώτα ξαδέρφια να παντρευτούν μετά τα 65 τους χρόνια

Περίμενε λίγα χρονάκια αν ερωτεύτηκες το ξαδερφάκι σου, μην ακούς τα χαζά που λένε. Μπορείτε να ζήσετε ελεύθεροι κι ευτυχισμένοι στη συνταξιοδότησή σας. Στη Γιούτα, όμως.

7. Είναι παράνομο να παντρευτείς έναν πεθαμένο στην Γαλλία

Με τρώει η περιέργεια να μάθω την ιστορία πίσω από αυτόν τον νόμο. Πιθανολογώ ότι έχει να κάνει με χαρτούρα, συντάξεις, επιδόματα και τα σχετικά. Από την άλλη, μια τέτοια τακτική συνηθίζονταν ειδικά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο, όπου πολλοί στρατιώτες χάνονταν στη μάχη, όμως το ζευγάρι τους ήθελε να δεθούν με τα δεσμά του γάμου ακόμη και μετά το τελευταίο αντίο. Ρομαντισμός Vs κομπίνες κατά του κράτους. Από όλα έχει ο μπαξές.

8. Στη Γουίτσιτα του Κάνσας είναι σοβαρός λόγος διαζυγίου το να μη συμπεριφέρεσαι καλά στην πεθερά σου

Και την Ελλάδα το ίδιο, απλώς δεν το έχουμε κάνει νόμο ακόμη. «Θα είναι νόμος χωρίς να είναι νόμος» είναι η φάση.

9. Στην Κολομβία από την άλλη, πρέπει να είναι παρούσα η μητέρα της νύφης την πρώτη νύχτα του γάμου

Τι, να μην ξέρει αν είναι καλός ο γαμπρός; Γουρούνι στο σακί; Απορώ βέβαια, πώς μπορεί το ζευγάρι να λειτουργήσει με μια μάνα πάνω από τα κεφάλια τους. Για να μη συζητήσουμε την ίδια τη μάνα, που θα έχει δει τα όσα έχει δει. Ποτέ ξανά κανένα Κυριακάτικο τραπέζι δε θα είναι το ίδιο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

10. Είναι παράνομο στο Μπέρμιγχαν να κάνει έρωτα ένα ζευγάρι στα σκαλιά εκκλησίας μετά από τη δύση του ηλίου

Μάλλον τις πρωινές ώρες δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσως γιατί η εκκλησία το πρωί είναι ανοιχτή. Αν είναι να το κάνετε, να έχετε και το κοινό σας. Αλλιώς βρείτε άλλα σκαλιά. Αμάν πια, παρτακισμός παντού.


Αν θελήσετε να ταξιδέψετε ή να ζήσετε σε μία άλλη χώρα με το ταίρι σας, λοιπόν, θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στη νομοθεσία της χώρας, έτσι για κάθε ενδεχόμενο.

Ειρήνη Χριστοδούλου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top