Ζώδια και Διαζύγιο

0

μία μικρή εικόνα της συμπεριφοράς των ζωδίων...

Συνηθίζουμε να μιλάμε για τα ζώδια και τις σχέσεις τους, την ερωτική τους συμπεριφορά, τον τρόπο που προσεγγίζουν τους άλλους και τον τρόπο που σκέφτονται. Την ίδια στιγμή όμως αποφεύγουμε να θίγουμε θέματα που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά τους κάτω από συνθήκες πίεσης. Πώς αντιδρούν τα ζώδια, όταν βλέπουν ότι δεν περνάει το δικό τους; Πώς συμπεριφέρονται, όταν οι σχέσεις τους αποτυγχάνουν; Τι ακριβώς κάνουν, όταν έρχεται μπροστά τους το φάσμα ενός διαζυγίου;

Στην παρακάτω ενότητα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μικρή εικόνα της συμπεριφοράς των ζωδίων σε συνθήκες που οδηγούν στο διαζύγιο ή το χωρισμό. Θα περιγράψουμε συμπεριφορές χαρακτηριστικές που θυμίζουν αρκετά τη φύση του κάθε ζωδίου. Φυσικά οι συμπεριφορές αυτές δηλώνουν τάσεις και όχι κανόνες και επιπλέον στο παρακάτω κείμενο δίνονται και μία αίσθηση ελαφρά χιουμοριστική. Σε κάθε περίπτωση όμως δίνουν μία ιδέα της προσωπικότητας του κάθε ζωδίου και πώς εκφράζεται, όταν τα πράγματα στις σχέσεις του δεν πάνε και τόσο καλά.


ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Ο Κριός φεύγει από μία σχέση και χτυπάει πίσω του την πόρτα. Η αντίδραση του στην αποτυχία είναι συνήθως βίαιη. Θυμώνει ή εκρήγνυται, προβάλλει ή βλασφημεί και σε κάθε περίπτωση δείχνει να θίγεται με το παραμικρό. Στη ζωή του δρα παρορμητικά και χωρίς να σκέφτεται. Έτσι και σε περιπτώσεις που τα πράγματα δεν πάνε καλά αποφασίζει παρορμητικά να χωρίσει. Ξεχνά γρήγορα τις ευτυχισμένες στιγμές και θυμάται μόνο αυτές που τον πλήγωσαν, που συνήθως είναι στο τέλος. Αρνείται να κάνει συμβιβασμούς με τους άλλους και προτιμά, όταν μία κατάσταση δεν τον βολεύει να αποχωρεί.

Ο Κριός χωρίζει συνήθως κατευθείαν, χωρίς να αμφιταλαντεύεται ή να χωρίζει προσωρινά και για δοκιμή. Δεν του αρέσει η περισυλλογή και η πολλή σκέψη. Φεύγει απότομα και συμπεριφέρεται απότομα στον πρώην σύντροφο του, αν τον ξανασυναντήσει. Είναι αυθόρμητος στις αντιδράσεις του και δεν του αρέσει να αναγκάζεται να επιδεικνύει μία – δήθεν – ευγενική συμπεριφορά.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος προσπαθεί να μη χωρίζει. Δεν του αρέσουν με τίποτα οι αλλαγές καταστάσεων και προτιμά να επιμένει σε μία σχέση μέχρι τελικής πτώσης. Δεν αποδέχεται ότι μία σχέση έχει τελειώσει και προσπαθεί πεισματικά να κρατήσει κοντά του το σύντροφο του. Τον θεωρεί συνήθως κάτι σαν ιδιοκτησία του – και ως γνωστόν στους Ταύρους δεν αρέσει να αποχωρίζονται ό,τι είναι δικό τους. Αρνείται επίσης να διαφοροποιήσει έστω το χαρακτήρα της σχέσης προκειμένου να την ανανεώσει. Δεν επιτρέπει δοκιμαστικά διαστήματα χωρισμού, ούτε ελεύθερες καταστάσεις του τύπου «να βλέπουμε κι άλλους».

Στους Ταύρους δεν αρέσουν οι δοκιμές. Βασανίζονται πεισματικά σε σχέσεις, που είναι καμιά φορά κατεστραμμένες. Παραμένουν εκεί, αρνούμενοι να αποχωρήσουν. Αν ωστόσο παρΆ ελπίδα αναγκαστούν να το κάνουν, η εμπειρία γιΆ αυτούς είναι τόσο τραυματική, που διαγράφουν από τη μνήμη τους τον πρώην σύντροφο τους, για να μην τους θυμίζει την εμπειρία του χωρισμού.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Οι Δίδυμοι χωρίζουν συνήθως στα ξαφνικά. Τις περισσότερες φορές αιτία του χωρισμού είναι κάποια παρασπονδία τους. Είτε η παρασπονδία τους αυτή αποκαλύπτεται, είτε την ομολογούν οι ίδιοι. Οι Δίδυμοι διακατέχονται από μία περίεργη «ειλικρίνεια» σε αυτά τα θέματα – άλλοι ωστόσο το θεωρούν θράσος. Είναι απόλυτα άνετοι στο να αποκαλύψουν στο σύντροφο τους τα πάντα για τον εαυτό τους, συμπεριλαμβανομένης της απιστίας τους. Το θράσος τους αυτό το πληρώνουν συνήθως με ένα χωρισμό.

Συνήθως όμως οι χωρισμοί τους αυτοί δεν είναι τελεσίδικοι. Φεύγουν, ξαναγυρνάνε και στέκουν αναποφάσιστοι ανάμεσα στο πριν και το μετά. Αμφιταλαντεύονται μεταξύ διαζυγίου και επανένωσης, χωρισμού και επιστροφής. Δυσκολεύονται να αποχωριστούν το σύντροφο τους – που συχνά παίζει και το ρόλο του γονέα. Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικά χωρίσουν, διατηρούν καλές σχέσεις με τους πρώην συντρόφους τους και προσπαθούν να παραμείνουν μαζί τους δυο καλοί φίλοι.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ο Καρκίνος χωρίζει επειδή αγαπά. Η αγάπη του είναι τόσο πιεστική και αποκλειστική, που δεν επιτρέπει στο σύντροφο του να εκφράζει ελεύθερα την προσωπικότητα του. Στην αρχή αυτού του είδους η αγάπη μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποιους. Στην πορεία όμως, καθώς οι σύντροφοι του ανακάμπτουν, αναζητούν δικό τους χώρο αυτοέκφρασης. Όταν ζητήσουν λοιπόν χώρο για να εξελιχθούν, τότε αρχίζουν και οι καυγάδες με τους συντρόφους. Ο Καρκίνος ζηλεύει την επιτυχία του άλλου και αισθάνεται ότι δεν είναι πια χρήσιμος στη ζωή του. Τη ζήλια του την προβάλλει με κριτική, την οποία υποκρίνεται ότι κάνει αντικειμενικά.

Η συνεχής κριτική δημιουργεί αργά ή γρήγορα ένα μίσος μεταξύ των συντρόφων και το συναισθηματικό χάσμα μεταξύ τους γίνεται αγεφύρωτο. Ο χωρισμός όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση γιΆ αυτούς γιατί τον αντιπαλεύει η συνήθεια. Η συνήθεια είναι αυτή που αναγκάζει τον Καρκίνο να παραμένει σε καταδικασμένες σχέσεις. Κι ενώ ήταν αυτός που ξεκίνησε την κριτική, στην πορεία προσκολλάται εκείνος πάνω στο σύντροφο του που αποφασίζει να διακόψει. Η σχέση του έτσι μετατρέπεται σε ένα δέσιμο αγάπης και μίσους.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ο Λέων θεωρεί το διαζύγιο σαν μία αποτυχία. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή το παίρνει κι αυτό προσωπικά και αισθάνεται αποτυχημένος, όταν δεν καταφέρνει να φέρει εις πέρας μία πετυχημένη σχέση. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγει την απογοήτευση της αποτυχίας, προσπαθεί να αποφύγει τον χωρισμό με όλα τα μέσα. Όταν όμως αυτός καταστεί αναπόφευκτος, προσπαθεί τουλάχιστον να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του.

Προσπαθεί να μη χρεωθεί ο ίδιος την αποτυχία, αλλά να την φορτώσει στον άλλο. Βρίσκει λόγους και αιτίες για τη διάλυση της σχέσης στη συμπεριφορά του συντρόφου του, χωρίς να κάνει ανάλογη κριτική και στη δική του στάση στη σχέση. Στο περιβάλλον του πρώην ζευγαριού γυρίζει από δω κι από κει και μειώνει το χαρακτήρα του συντρόφου του. Φορτώνει όλα τα βάρη για την αποτυχία της σχέσης σε εκείνον, χωρίς ο ίδιος να κάνει ίχνος αυτοκριτικής. Για το Λέοντα έχει σημασία να αισθάνεται ότι έκανε ό,τι χρειαζόταν για να δημιουργήσει μία πετυχημένη σχέση.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Οι Παρθένοι χωρίζουν μόλις παρουσιαστεί στη ζωή τους ένας καλύτερος σύντροφος. Θεωρούν το διαζύγιο μία διαδικασία, στην οποία αξίζει να προχωρήσουν, μόνο, αν έχουν προγραμματίσει τι θα κάνουν μετά και πάντως δεν την ξεκινούν, αν δεν έχουν προβλέψει ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Οι Παρθένοι δε χωρίζουν ποτέ αυθόρμητα και συνήθως δε χωρίζουν και τελεσίδικα. Αφήνουν πάντα τις πόρτες τους ανοικτές για τους πρώην συντρόφους τους για την περίπτωση που τα πράγματα δε θα τους πάνε καλά και θα θέλουν να επιστρέψουν. Δυο πράγματα αφημένα στο σπίτι του συντρόφου και μία τακτική καλημέρα τους επιτρέπει να έχουν το πάτημα να επιστρέφουν στο χώρο της πρώην συμβίωσης.

Μετά το χωρισμό διατηρούν γενικά διπλωματική στάση στις σχέσεις τους με τους πρώην συντρόφους. Τους παραστέκονται σα φίλοι, ακούνε τα παράπονα τους και τους βοηθούν στις δουλειές και τις δυσκολίες. Έτσι διατηρούν πάντα μία επαφή που τους επιτρέπει να αισθάνονται ασφάλεια για την αντιμετώπιση της ζωής και της μοναξιάς.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

O Ζυγός διαλύει συνήθως τις συναισθηματικές του σχέσεις εξαιτίας μίας δυσαρέσκειας. Όταν αισθάνεται ότι στα πλαίσια της συναισθηματικής σχέσης που έχει, η ηρεμία του έχει ταραχθεί, πιστεύει ότι έρχεται η ώρα να τη διαλύσει. Για το Ζυγό είναι πολύ σημαντικό να έχει μία ήρεμη καθημερινότητα και να μην έχει στη ζωή του παράγοντες που του φέρνουν καθημερινή αναστάτωση. Για το λόγο αυτό προσπαθεί να διατηρεί πάντα ένα καλό κλίμα στις σχέσεις του με το σύντροφο του. Από την άλλη όμως νιώθει και συναισθηματική δυσαρέσκεια και αμφιταλαντεύεται αν πρέπει ή δεν πρέπει να την εκφράσει.

Σε κάθε περίπτωση ο Ζυγός προσπαθεί να διατηρήσει αυτό το κλίμα ηρεμίας ακόμα κι όταν φτάνει στη φάση να χωρίσει. Απεχθάνεται τις συναισθηματικές εξάρσεις και τις υστερίες και προσπαθεί να δει τη διαδικασία του χωρισμού λογικά και δίκαια. Ακόμα κι αν έχει πικραθεί από το σύντροφο του, προσπαθεί να μην τον αδικήσει σε σημαντικά θέματα, όπως η κατανομή της περιουσίας. Παράλληλα βέβαια δε δέχεται να αδικείται κι ο ίδιος. Μετά το χωρισμό προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με τον πρώην σύντροφο του και να μην τον κακοκαρδίζει.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ο Σκορπιός θέλει στη ζωή του να μη χωρίσει ποτέ. Ο σύντροφος του θέλει να είναι αιώνιος, να τον έχει για πάντα δίπλα του και να μην τον εγκαταλείψει ποτέ. Όταν αγαπά κάποιον, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτός ο κάποιος μια μέρα θα τον εγκαταλείψει. Ο ίδιος όμως διατηρεί το δικαίωμα να εξαιρεί τον εαυτό του από αυτόν τον κανόνα. Αν ο ίδιος βαρεθεί το σύντροφο του, δεν έχει κανένα δισταγμό να τον παρατήσει. Αυτό που δε θα επέτρεπε ποτέ στο σύντροφο του να κάνει, δεν έχει καμία τύψη να αποδεχτεί ότι μπορεί να το κάνει ο ίδιος.

Αν ο σύντροφος του αποφασίσει όμως να τον εγκαταλείψει, ο Σκορπιός θα προσπαθήσει να τον εκδικηθεί. Θα ψάξει το πιο αδύνατο σημείο του, θα ανακαλέσει όλα τα λάθη και τις παραλείψεις που είχε κάνει στη σχέση και θα βρει μετά το χωρισμό κάποιον τρόπο για να το ανταποδώσει. Μέσα από την ανταπόδοση θα αντλήσει μία αίσθηση ικανοποίησης και δικαιοσύνης. Κάνοντας κάποιο κακό στον πρώην σύντροφο τους, θα μπορέσει να εκτονώσει τα βίαια συναισθήματα που κατακλύζουν το είναι του αλλά και να ικανοποιήσει την επιθυμία του για εκδίκηση.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Ο Τοξότης χωρίζει συνήθως όταν τον καταπιέζουν. Απεχθάνεται την κτητικότητα και την ιδέα ότι ζει σε μία πραγματικότητα που συνεχώς επαναλαμβάνεται και τον οδηγεί στο να αδρανοποιείται. Ο Τοξότης θέλει να νιώθει ελεύθερος να δοκιμάζει πράγματα και να εξετάζει όλες τις πιθανότητες εξέλιξης στη ζωή του. Μεταξύ άλλων θέλει να δοκιμάζει και τις πιθανότητες εύρεσης ενός καλύτερου συντρόφου, από αυτόν που έχει ήδη τώρα. Έτσι πολλές φορές χωρίζει το σύντροφο του, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, αλλά επειδή θέλει να δοκιμάσει να δει πώς θα είναι και με κάποιον άλλο.

Από την άλλη δε θέλει βέβαια να χαλάει και τις φιλικές του σχέσεις, ούτε πιστεύει ότι είναι και τόσο κακό να συνευρίσκεται και πότε πότε με κάποιον από τους πρώην συντρόφους του – έτσι για να θυμηθούνε τα παλιά. Ο Τοξότης γενικά δε συμπαθεί τις συμβατικότητες και τα όρια και για το λόγο αυτό δεν του δημιουργεί κάποια αίσθηση το γεγονός ότι χωρίζει – ή ακόμα κι ότι παντρεύεται. Το μόνο που ενδεχομένως αλλάζει με το χωρισμό είναι ότι νιώθει μία ανακούφιση και μία μεγαλύτερη ελευθερία για να ψάξει για κάτι καινούριο.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Οι Αιγόκεροι μένουν συνήθως σε μία σχέση από καθήκον. Αισθάνονται την υποχρέωση να παραμείνουν σ' αυτήν, τιμώντας τη δέσμευση που έκαναν με το σύντροφο τους την ώρα του γάμου. Οι υποσχέσεις και οι όρκοι παίζουν σημαντικό ρόλο στο σύστημα αξιών τους και αισθάνονται ότι πρέπει να υπηρετούν τις αξίες τους, ακόμη κι αν η σχέση τους δεν τους ικανοποιεί. Καμιά φορά μπορεί να αναγκαστούν να κάνουν ακόμα και εξωσυζυγική σχέση για να καταφέρουν να κρατήσουν την υπόσχεση τους και να μη χωρίσουν. Όσο και, αν φαίνεται αντιφατικό αυτό, οι τυπικές δεσμεύσεις για τον Αιγόκερω παίζουν καμιά φορά μεγαλύτερο ρόλο από τις συναισθηματικές.

Αν οι Αιγόκεροι προσπαθούν να κρατήσουν πάση θυσία το συμβόλαιο ζωής τους, δε σημαίνει όμως ότι το ίδιο πράγμα θα προσπαθήσουν να κάνουν και οι σύντροφοι τους. Εκείνοι μπορεί να αντιλαμβάνονται διαφορετικά το ρόλο της δέσμευσης και να αποχωρήσουν. Στις περιπτώσεις αυτές ο Αιγόκερως πέφτει σε μία μακράς διάρκειας μελαγχολία. Αρχίζει να ασχολείται περισσότερο με τη δουλειά, να αφιερώνει περισσότερες ώρες σε αυτήν και να προτιμά όλο και περισσότερο την εργασιοθεραπεία. Μέσα από την επίτευξη των εργασιακών του στόχων αρχίζει σιγά σιγά και ανορθώνεται και ανακτά την αυτοπεποίθηση του και προσπαθεί πλέον πιο συστηματικά να ξαναφτιάξει τη ζωή του.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ο Υδροχόος χωρίζει συνήθως όταν δεν του μένει πια άλλη λύση. Του αρέσουν οι σταθερές σχέσεις και δε θέλει να αλλάζει τους συντρόφους του σαν τα πουκάμισα. Για το λόγο αυτό, όταν έχει προβλήματα στις σχέσεις του, προσπαθεί να τα επιλύσει με κάθε μέσο και δείχνει όση θέληση χρειάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Καμιά φορά όμως, όσο καλή θέληση και να έχει, τα προβλήματα δείχνουν να συνεχίζουν και να μην υποχωρούν. Τότε κάποια στιγμή εξαντλείται και παραιτείται από την προσπάθεια να θεραπεύσει τις καταστάσεις. Αποστασιοποιείται συναισθηματικά και η στάση του απέναντι στο σύντροφο του ψυχραίνει.

Προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του και να βρει ένα άλλο σύντροφο που να του προσφέρει τη σταθερότητα που έχει ανάγκη. Ψάχνει ένα σύντροφο αξιοπρεπή, που θα μοιράζεται μαζί του πολλές προοδευτικές ιδέες. Αν βρει κάποιον που να ταιριάζει σε αυτή την εικόνα, τότε ξαναφτιάχνει τη ζωή του και ξαναχτίζει τις σχέσεις του. Δεν έχει αντίρρηση όμως να συνεχίσει και μόνος του, αν δεν του προκύψει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Οι Ιχθύς χωρίζουν συνήθως επειδή έχουν βρει ήδη μία άλλη σχέση. Αισθάνονται βέβαια τύψεις που εγκαταλείπουν το σύντροφο τους και βασανίζονται εσωτερικά,. Παρόλα αυτά όμως, αν βρουν μία καλύτερη σχέση γιΆ αυτούς, δε διστάζουν να προχωρήσουν. Η εγκατάλειψη είναι ένα συνηθισμένο μοτίβο στις σχέσεις των Ιχθύων κι, αν δεν είναι εκείνοι, αυτοί που εγκαταλείπουν, μπορεί να είναι ο σύντροφος τους που θα το κάνει. Στην περίπτωση αυτή οι ίδιοι πληγώνονται βαθύτατα και αισθάνονται καταβεβλημένοι.

Προσπαθούν όμως τάχιστα να επανακάμψουν, προχωρώντας σε – τι άλλο –μία αντικατάσταση στον προηγούμενο σύντροφο τους. Είναι πολύ σημαντικό γιΆ αυτούς να αντικαταστήσουν γρήγορα το πρώην ταίρι τους και το πρόβλημα παρουσιάζεται συνήθως, αν δεν το καταφέρουν. Τότε αισθάνονται ιδιαίτερα αποθαρρυμένοι, σε τέτοιο σημείο που μπορεί να δεχτούν ακόμα και πίσω τους – τυχόν – μετανιωμένους πρώην συντρόφους τους.

Ο χωρισμός για τους Ιχθύς είναι γενικότερα μία διαδικασία που τραβάει. Δεν αποκόπτεται συνήθως εύκολα από τους πρώην τους, καθώς η μοίρα τους συνδέει με κοινά καθήκοντα και υποχρεώσεις (παιδιά, περιουσία, κλπ). Έτσι αναγκάζονται να τους ξαναβλέπουν πάλι και πάλι και να ξαναθυμούνται στιγμές που πλήγωσαν και τους δύο.




myhoroscope
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top