Ελλάδα, ένα απέραντο διαδικτυακό καφενείο όπου ο καθένας λέει την γνώμη του

ένα είδος εμφυλίου που δεν θα βγει σε καλό.

Για να μην αδικήσουμε την χώρα μας το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και παρουσιάσθηκε έντονα με τον ερχομό του διαδικτύου όπου μεταφέρθηκαν όλες οι συζητήσεις των Ελληνικών καφενείων με μεγαλύτερη αληθοφάνεια όμως, αφού απέναντι από τον ομιλητή δεν υπάρχει κάποιος να τον αντικρούσει.

Χιλιάδες οπαδοί της αμφισβήτησης των πάντων βρήκαν αυτό που ήθελαν, βήμα να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τα πάντα, συχνά ανώνυμα και χωρίς καμία επίπτωση.

Ή αδυναμία των social media να ελέγξουν τις αμέτρητες λανθασμένες παρεμβάσεις σε διάφορα θέματα, έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς να αμφισβητούν, όχι μόνο τους νόμους, αλλά να θέλουν να επιβάλλουν απόψεις μειοψηφίας, στην πλειοψηφία.

Η μόνη δυνατότητα που έχουν οι θιγόμενοι είναι το να κάνουν μήνυση με σημαντικό κόστος και χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα προλάβουν μία δικαστική απόφαση αφού τα Ελληνικά δικαστήρια δεν μπορούν να πάρουν άμεσες αποφάσεις.

Η πολιτική, τα σπορ, η υγεία, όπως τώρα με τον ιό και γενικά η εκάστοτε επικαιρότητα είναι ο χώρος που δρουν αυτοί που εύκολα αύριο μπορεί να μεταβάλλουν τις θέσεις τους ανάλογα με την θέση του κόμματος του στην εξουσία.

Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ένα είδος εμφυλίου που δεν θα βγει σε καλό ακόμα και σε πιο πολιτισμένες χώρες από την Ελλάδα.

Η δυνατότητα καταγγελίας που δίνουν τα social media σε μερικές περιπτώσεις, έχει δώσει απεριόριστο θάρρος στους καταγγέλλοντες οι οποίοι μιξοκλαίνε όταν οι υποθέσεις φτάνουν στα δικαστήρια.

Κώστας Ζουγρής
apotis4stis5
Ετικέτα:
To Top