10 κατηγορίες ατόμων που πρέπει να κάνεις unfollow

0

που βαριόμαστε να ασχοληθούμε.

Πλέον το instagram έχει γίνει βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Φωτογραφίες, ιστορίες, like, follow και unfollow, μηνύματα και χίλια δυο πράγματα μας απασχολούν. Ξαφνικά γίναμε όλοι φωτογράφοι και έχουμε απώτερο σκοπό να εντυπωσιάσουμε με τις φωτογραφίες μας και γενικότερα με το περιεχόμενο που θέλουμε να προβάλλουμε, είτε αυτό είναι ένα προϊόν είτε ο ίδιος μας ο εαυτός.

Στην αρχή δεν ξέραμε τι μας γινόταν με τη συγκεκριμένη εφαρμογή και ακολουθούσαμε μόνο άτομα που γνωρίζαμε. Κι όταν ήρθαν οι ιστορίες, όλοι τρέξαμε να ανεβάσουμε τι κάναμε στη μέρα μας, αν και η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είχε την πρωτιά στην ιδέα (προηγήθηκε το snapchat). Μέχρι που φτάσαμε σε μια εποχή που ακολουθούμε άτομα που δεν ξέρουμε και που υπάρχουν άνθρωποι που μας λένε ότι δεν έχουν instagram και τους κοιτάζουμε λες κι είναι εξωγήινοι.

Εντάξει, ευτυχώς το instagram προνόησε και δημιούργησε τα hide κι έτσι γλιτώνουμε από την αρχική μας δημοσιεύσεις και ιστορίες που δε θέλουμε να δούμε. Αλήθεια όμως, γιατί να τους έχουμε στο hide και να μην κάνουμε ένα unfollow να πάνε στο καλό; Είτε από ευγένεια επειδή είναι κάποιος γνωστός μας και φοβόμαστε μην παρεξηγηθεί, είτε επειδή είμαστε αυτοί που ασχολούμαστε και δε θέλουμε να μας κάνουν και εμάς unfollow (εάν μας ακολουθούν), είτε γιατί έχουμε τόσους ακόλουθους πλέον που βαριόμαστε να ασχοληθούμε. Ποιοι όμως είναι οι πρώτοι στην λίστα με τα unfollow που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας;

1. Πρώην και παλιοί φίλοι. Εκτός αν σκέφτεσαι επανασυνδέσεις. Αν όχι, γιατί να βλέπεις κάθε μέρα τι κάνουν εφόσον δεν έχετε πια καμία σχέση; Και το ότι το unfollow είναι ανώριμη συμπεριφορά, άραγε γιατί το λένε τελικά; Δηλαδή δεν έχω το δικαίωμα απλώς να μη θέλω να βλέπω τι κάνεις γιατί μπορεί να είναι ψυχοφθόρο για μένα και πρέπει να θεωρούμαι ανώριμος για αυτό; Άνθρωποι που τα ποστ τους σου δημιουργούν έντονες συναισθηματικές αναταραχές είναι καλύτερο να μην υπάρχουν στη ζωή σου -ή έστω στο instagram σου.

2. Όσους κάνουν giveaway. Εκτός αν είσαι εσύ ή οι φίλοι σου. Αλήθεια τώρα, πήραν το follow σου επειδή ήλπιζες να κερδίσεις εκείνα τα καλλυντικά, και τελικά κατέληξες να τους βλέπεις να ποζάρουν στην αρχική σου καλοντυμένους στα πιο κλασσάτα μέρη της πόλης. Τα καλλυντικά πουθενά εννοείται…

3. Εκείνους με τα κακά memes που μόνο αστεία δεν είναι και τις απόψεις που διαφωνείς καθέτως. Κάποια από αυτά επαναλαμβάνονται κιόλας -ίσως είναι και προσβλητικά- και με το ζόρι κρατιέσαι να μη στείλεις ένα μηνυματάκι και να τους απαντήσεις κατάλληλα. Να μην απαντήσεις, απλώς πάτα unfollow.

4. Tα ζευγαράκια με κοινό λογαριασμό. Το πιθανότερο είναι να βλέπεις κοινές φωτογραφίες με περιγραφές τύπου «σε αγαπάω ζωή μου», «για πάντα μαζί», στιγμές από κάποιο ταξίδι και όλα τα ρομαντικά πράγματα που προφανώς δεν μπορούν να κρατήσουν μόνο για τον εαυτό τους. Να σας ακολουθήσω στους ξεχωριστούς λογαριασμούς σας βρε παιδιά. Βασικά έχετε;

5. Εσάς που ανεβάζετε ότι συνεχώς πάτε γυμναστήριο, που μας δείχνετε τη διατροφή σας αναλυτικότατα κάθε μέρα, ίσως να σας δικαιολογούσα αν ήσασταν διατροφολόγοι ή γυμναστές. Πιστεύετε ότι ενδιαφέρει το κοινό σας ή είναι ένας τρόπος να σας επαινέσουμε που πάτε γυμναστήριο και να σας θαυμάσουμε; Όχι, κουράζετε.

6. Εκείνοι με τις απεριόριστες ιστορίες και ποστ κάθε μέρα. Ακολουθώ κι άλλα άτομα, θέλω να βλέπω κι άλλα άτομα στην αρχική μου, όχι μόνο τη φάτσα σου. Εντάξει, είδαμε το meme σου, είδαμε το τραγούδι που ανέβασες κι εμείς κι εκείνος για τον οποίον το ανεβάζεις. Είδαμε τη φάτσα σου, τις φίλες σου, τι έκανες στις 2 το μεσημέρι, στις 5 το απόγευμα και στις 12 το βράδυ. Μάθαμε πού μένεις, τους πρώην σου, τα μέρη που συχνάζεις, ε μόνο την τουαλέτα σου δεν έχουμε δει. Ή μήπως μας την έδειξες κι αυτή;

7. Εσάς που απαντάτε όλη την ώρα σε κάποια ιστορία και μας πρήζετε, να το πω ευγενικά. Γυπαετοί όλοι του κόσμου ενωθείτε κι ακούστε. Το ότι σας ακολουθήσαμε δε σημαίνει ότι σας γουστάρουμε κιόλας. Αν γουστάραμε, θα το ξέρατε. Στο επόμενο μήνυμα ξέρετε τι ακολουθεί. Άντε bye.

8. Εκείνοι που το περιεχόμενο του προφίλ τους δεν είναι αισθητικά όμορφο. Φωτογραφίες από κινητό πολύ κακής ποιότητας, σέλφι και ένα προφίλ άχαρο. Θέλω να ανοίγω την αρχική μου και να βλέπω εικόνες που ταιριάζουν με την αισθητική μου. Πειράζει;

9. Όλους εσάς που δε με ακολουθείτε πίσω, εκτός αν μου προσφέρετε κάτι από το προφίλ σας (επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα). Αν δε με έχετε, γιατί να σας έχω;

10. Παλιούς συμμαθητές και συμφοιτητές που τους έκανες follow από ευγένεια. Αλήθεια τώρα ανήκουν στο παρελθόν, δε νομίζω να ξαναμιλήσετε, άσε που δε βλέπουν καν τις ιστορίες σου και σε έχουν στο mute -κι αυτοί το ίδιο σκέφτονται καταβάθος. Ευκαιρία να το κάνεις πρώτος.

Όπως και να έχει, αν πιάσεις τον εαυτό σου να γκρινιάζει βλέποντας ένα συγκεκριμένο λογαριασμό, μάλλον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Κορίνα Γιούρου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top